Barça

Valverde enfoca el duel d’avui com una cita “de Champions”

Roda de premsa. “És un dels partits que et marques a principi de temporada”, destaca el tècnic, que incideix en la importància de ser regulars a la lliga per mantenir el nivell competitiu

La gran victòria contra el Tottenham dimecres passat a Wembley permet al Barça afrontar el duel d’aquest vespre a Mestalla amb sensacions molt millors que fa una setmana. Ernesto Valverde, però, no vol que es perdi de vista l’exigència que també planteja el València. “Juguem un partit de nivell Champions pel rival que és, a banda de ser un clàssic de la lliga”, va incidir el tècnic blaugrana durant la roda de premsa d’ahir. De fet, va destacar que el rival, tot i no haver començat el campionat amb tanta força com l’any passat, sí que manté els mateixos signes d’identitat: “Juga amb un 4-4-2 molt marcat. Tàcticament molt invulnerable i amb un contraatac espectacular, amb gent rapidíssima.” També va recordar que “la temporada passada es va patir fins al final” per aconseguir un punt del feu valencianista. “Ells també estan a la Champions merescudament i és un dels partits que et marques a principi de temporada perquè te la jugues”, va dir Valverde per acabar de destacar l’elevat nivell del compromís.

Les paraules del tècnic blaugrana coincideixen amb el missatge que ha anat repetint: no es pot descuidar la lliga i centrar-se en la competició europea. “Som un equip que històricament per guanyar Champions també ha de guanyar la lliga”, va recordar, i va assenyalar que l’objectiu de l’equip és “tenir regularitat i ser millors cada dia”.

Preguntat per la fluixa imatge que l’equip ha donat en els últims partits del campionat en comparació amb la gran actuació de dimecres a Wembley, Valverde considera que “no hi ha tant de canvi” i ho va argumentar: “La nostra resposta és la mateixa: sortir a dominar i a imposar el nostre joc. El futbol no són matemàtiques i a vegades tu o el contrari està més afortunat. Però són els mateixos jugadors, el mateix entrenador i el plantejament és similar. No canviem d’un dia per l’altre. El que surt és conseqüència del que fas.”

En el mateix context però traslladat a la figura de Leo Messi, el tècnic veu el crac argentí motivat en cada partit: “El veig força igual en tots partits pel que fa a les ganes que té. Les dades que tenim [del partit contra el Tottenham] potser són més altes en algun aspecte perquè és la Champions i el ritme va ser trepidant. Això es nota en les dades físiques de tots els jugadors.” Per tant, veu Messi “mentalitzat per a tot, tant en la Champions com en la lliga, i ho està demostrant”.

Valverde continua sense donar pistes sobre el possible onze ni el dibuix tàctic que prefereix. “Prefereixo el que fa que guanyem, però com que no m’ho garanteix cap provaré aquell que pensi que em farà guanyar”, va ironitzar l’entrenador blaugrana, que ha anat combinant el 4-3-3 i el 4-4-2. Una altra de les incògnites se centra en Luis Suárez, que divendres no es va entrenar amb el grup per disposar d’un dia més de recuperació, tal com va desvelar el tècnic. “És un dels jugadors que hem de cuidar”, va destacar respecte al davanter uruguaià, que finalment va entrar en la convocatòria per al compromís d’avui a Mestalla. Pel que fa a Ousmane Dembélé, un dels damnificats de dimecres passat, quan es va quedar a la banqueta, Valverde va voler destacar el “talent enorme” que té el francès amb la pilota, però que per la seva joventut “té moltes coses a aprendre”. El tècnic blaugrana va preferir no entrar a valorar el toc d’atenció del seleccionador francès, Didier Deschamps, que va recomanar a Dembélé que no s’adormi en la seva progressió: “La veritat és que no sé a què es refereix Deschamps. Jugar de titular en el Barça no és fàcil i Dembélé ja ho ha fet diverses vegades aquest any.”

Vidal i l’emoticona

Valverde també va treure transcendència a la reacció d’Arturo Vidal, que va publicar a les xarxes socials una emoticona d’enuig després del partit de Wembley. El xilè va jugar els últims cinc minuts i va abandonar l’estadi amb mala cara. “No sé el que pengen els jugadors a les xarxes socials, però a mi Arturo Vidal no m’ha dit res. No sé si està enfadat pel partit o perquè ha tingut un accident domèstic”, va ironitzar sobre el tema.

LA LLIGA IMPORTA

Som un equip que històricament per guanyar Champions també ha de guanyar la lliga

MESSI

El veig mentalitzat per a tot, tant en la Champions com en la lliga, i ho està demostrant

“Arthur és diferent a d’altres”

Valverde no va avançar si Arthur seria avui titular, com ja ho va ser dimecres a Wembley, on va oferir un rendiment notable. “És jugador que té característiques diferents a d’altres. És molt específic i entenia que per a aquell partit ens podia anar bé”, va comentar el tècnic amb relació a l’actuació del jove migcampista brasiler. En aquest context, va enumerar algunes de les principals virtuts que li veu: “Ens dona més possessió de pilota i control de joc.”

Els elogis de la premsa a Arthur s’han succeït després de l’últim duel de Champions. Preguntat per com aquesta atenció mediàtica pot influenciar el brasiler, Valverde no creu que pugui arribar-lo a distreure: “Això és el que moltes vegades es pensa. Si el fa jugar millor, no sé per què hauria d’influir; si el fa jugar pitjor doncs sí. Ja ho veurem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)