Barça

Finestra oberta

Vulnerabilitat inusual. Dels vuit primers classificats de la primera divisió, el Barça és l’equip que més gols rep (9). La comparativa amb les altres grans lligues també cou, i molt

El Barça té un problema greu en defensa. Ha quedat clar sobradament en els últims partits i va tornar a quedar clar diumenge a Mestalla. El València va rematar fins a nou vegades amb un cert perill contra la porteria de Marc-André ter Stegen. Quatre en va necessitar només l’Athletic per marcar en la seva última visita al Camp Nou. Però segurament encara més preocupant és que equips com el Girona i l’Osca fossin capaços de generar fins a set oportunitats de gol amb el Barça actuant com a local. Stuani va deixar retratat l’entramat defensiu blaugrana en l’últim derbi català, i un acabat de pujar com l’Osca va ser capaç de marcar també dos gols en la seva primera visita al Camp Nou en partit de lliga. El Leganés, aleshores cuer, també va castigar el Barça. Dos gols, també set accions de perill generades i derrota blaugrana. Set accions en contra va concedir també el Barça al José Zorrilla contra el Valladolid, i sort en va tenir del VAR aquell dia, l’equip. L’Alavés, el dia del debut a la lliga, és qui trenca la norma. Aquell dia el Barça va deixar la seva porteria a zero (3-0) i els del Pitu Abelardo només van rematar una sola vegada entre els tres pals (dues rematades a fora). La tendència habitual, però, és que a aquest Barça li arriben amb facilitat.

La temporada passada el Barça va tancar tota la fase de grups de la Champions havent encaixat un sol gol en contra en sis partits (contra l’Olympiacòs). Va ser el millor equip de la competició fins aleshores en aquesta faceta. La seva solvència al darrere no va ser cosa sols de la Champions. També en la lliga va mostrar-se com un equip sòlid. El Barça de Valverde va encaixar només 9 gols en tota la primera volta de la lliga, i en les vuit primeres jornades només n’havia rebut tres. La comparativa amb la sagnia actual fa mal als ulls. En aquests primers dos mesos de competició l’equip ha rebut ja 9 gols, i només contra l’Alavés i el Valladolid (també contra el PSV en la Champions) ha pogut deixar la seva porteria a zero. En els últims sis partits de lliga el Barça ha rebut almenys un gol.

Si mirem els vuit primers classificats de la lliga espanyola, el Barça és l’equip que més gols ha encaixat fins ara en aquest inici de campionat. Més del doble que un equip rocós per excel·lència com l’Atlético del Cholo Simeone (4), més també que el Madrid en crisi de Lopetegui, i fins i tot més que equips com l’Alavés (8), el Valladolid (6) i el Betis (6), sisè, setè i vuitè classificats respectivament.

Posant la mirada en les altres grans lligues europees, aquest Barça també surt escaldat amb la comparativa. De tots els equips que ara mateix ocupen llocs que donen dret a jugar competició europea la propera temporada, només n’hi ha quatre que hagin rebut més gols que el conjunt blaugrana. Són l’Arsenal d’Emery (10) a Anglaterra –tot i això suma nou partits seguits guanyant en el còmput de totes les competicions–, el Nàpols (10) i el Roma (10) a Itàlia, i l’Olympique de Marsella (16) a França. City, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Juve, Inter, Sampdoria, Dortmund, Werder Bremen, Hertha de Berlín, Bayern de Munic, PSG, Lilla, Montpeller, PSV, Ajax, Benfica, Braga, Porto i Rio Ave, tots ells en llocs de privilegi, han encaixat menys gols en aquest punt de la competició. Llarga llista.

MÉS SÒLIDS

LaLiga
1r Sevilla 8 gols encaixats
2n BARÇA 9
3r Atlético 4
4t Real Madrid 7
5è Espanyol 7
6è Alavés 8
7è Valladolid 6
8è Betis 6
Premier League
1r City 3
2n Chelsea 5
3r Liverpool 3
4t ARSENAL 10
5è Tottenham 7
Serie A
1r Juventus 5
2n NÀPOLS 10
3r Inter 6
4t Lazio 9
5è Sampdoria 4
6è ROMA 10
Bundesliga
1r Dortmund 8
2n Leipzig 9
3r Gladbach 9
4t W. Bremen 8
5è Hertha 7
6è Bayern Munic 8
Ligue 1
1r Psg 6
2n Lille 7
3r MARSELLA 16
4t Montpeller 7
Eredivisie
1r Psv 3
2n Ajax 4
Primeira Liga
1r Benfica 5
2n Braga 7
3r Porto 6
4t Rio Ave 8
*A la Bundesliga i a Portugal s’ha jugat una jornada menys i a la lliga francesa una jornada més.

LA DADA

Equips com el City i el Liverpool (3), l’Atlético (4), la Juve i el Chelsea (5) concedeixen molt menys
4
equips
només, de tots els que ara ocupen llocs europeus en les grans lligues, han rebut més gols que el Barça (Arsenal, Nàpols, Roma i Marsella).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)