Barça

L’holandès De Ligt es converteix en una prioritat

Objectiu. El jove central de l’Ajax (19 anys) encapçala la llista de la secretaria tècnica blaugrana per reforçar la defensa la propera temporada

Tot i el fitxatge de Lenglet aquest estiu, reforçar l’eix de la defensa s’ha convertit altre cop en una prioritat de cara a la propera temporada i el Barça ja té clar que el primer nom en la llista d’objectius és el de l’holandès Matthijs de Ligt. El central, de només 19 anys, ja fa temps que és indiscutible a la rereguarda de l’Ajax, on ja llueix el braçal de capità, i un dels grans valors del futbol europeu. Una aposta, doncs, tant de present com de futur que solucionaria part de les mancances que encara té el conjunt blaugrana en la posició de central.

Ara mateix, Gerard Piqué és l’únic central dretà de la plantilla i no s’ha d’oblidar que l’estiu vinent tindrà ja 32 anys. De Ligt, que utilitza igual de bé les dues cames, és un candidat de garanties –ho ha demostrat també amb la selecció holandesa, on ja suma quasi una desena d’internacionalitats– que podria donar-li descans i també ser el seu relleu de la propera dècada. Qualitats i també físic –és corpulent i fa 1,88 metres–, no li’n falten. D’altra banda, també és molt probable que a l’estiu Thomas Vermaelen abandoni el club. El belga, que farà els 33 anys el mes que ve, acaba contracte al juny, i tot i que el club ho va arribar a estudiar fins no fa gaire, actualment no té previst oferir-li la renovació.

Tot plegat fa que el Barça, que fa temps que el segueix, hagi començat a fer els primers passos per intentar assolir la incorporació de De Ligt. Com ja va passar amb De Jong a l’estiu, l’Ajax no posarà les coses fàcils, però difícilment podrà resistir un altre any sense desprendre’s d’una de les seves estrelles; això sí, per un preu alt, que podria superar fins i tot els 60 milions d’euros. La posició de central és una de les més preuades, com ho demostra el preu pagat en els últims anys per jugadors que ocupen aquest lloc, i la competència amb els altres grans clubs, com cada estiu, s’entreveu ferotge. La bona sintonia amb el jugador, però, que veu amb molt bons ulls la possibilitat de vestir de blaugrana i a priori no hauria de tenir grans problemes d’adaptació pel fet d’haver crescut amb una filosofia de joc molt similar, hauria de facilitar les coses.

PRESENT I FUTUR

Piqué (31 anys) és l’únic central dretà de la plantilla i no té recanvi. De Ligt ho seria, i de nivell

POSSIBLE SORTIDA

Vermaelen farà 33 anys el mes que ve, acaba contracte al juny i difícilment se li oferirà renovar

De Jong continua en l’òrbita del club, però menys

X.S.

Com ja va passar durant l’estiu, el Barça no perd l’interès pel migcampista, també de l’Ajax, Frenkie de Jong (21 anys), per qui va arribar a presentar dues ofertes refusades pel club d’Amsterdam per insuficients. Els esforços, però, se centren ara més en De Ligt, considerat un fitxatge més necessari. De Jong també agrada des de fa molt de temps, però el fet que a la plantilla hi hagi ja molts migcampistes i l’interès també ferm d’altres clubs per ell, dificulten més el seu hipotètic fitxatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)