Barça

Aleñá demana pas

Ben a prop. El mataroní, autor de dos gols en l’últim duel del Barça B, té entre cella i cella l’inici de la copa del Rei, d’aquí a dues setmanes, moment en què podria pujar definitivament al primer equip

Dues setmanes. Aquest és el temps que falta perquè el FC Barcelona enceti la seva participació en la copa del Rei, possiblement la competició amb menys glamur del calendari, però importantíssima per als jugadors menys habituals, ja que els atorga l’opció de mostrar-se davant d’Ernesto Valverde i de l’afició. I un dels futbolistes que espera amb més ànsies l’inici del torneig del KO és Carles Aleñá, que a finals de l’estiu, i tot i que estava previst que pugés definitivament al primer equip, va acceptar mantenir la fitxa del filial, després de tenir al juny una greu lesió que requeria molta calma. El mataroní va passar en pocs dies de veure’s a les ordres de Valverde a haver d’operar-se, a Finlàndia, i amb tres llargs mesos al davant de recuperació. Aquest contratemps va provocar que el Barça planifiqués el curs amb un asterisc al costat del nom d’Aleñá, i amb una nodrida llista de migcampistes en la plantilla.

Arribat el moment, el maresmenc va ser informat que el pla havia canviat, i que el més adient era que mantingués la fitxa del filial, una autèntica galleda d’aigua freda, però al mateix temps una manera ideal per guanyar minuts de competició una vegada rebés l’alta mèdica. I així va ser com, sense fer soroll, Carles Aleñá es va tornar a vestir de curt a la Nova Creu Alta de Sabadell, en el partit corresponent a la 3a jornada del grup 3 de la segona B.

Tot i no jugar gaire bé, l’equip de García Pimienta va assolir en aquell duel els tres primers punts del curs, per situar-se en una encara decebedora 14a posició. “M’he trobat molt bé, agafant el ritme. Ara ha arribat l’hora de gaudir”, va afirmar el migcampista després del partit. “La intenció no és que Carles Aleñá estigui a cavall entre el primer equip i el filial. La idea és que jugui uns quants partits amb el Barça B, per agafar ritme, però després ja passarà definitivament al primer equip”, va dir per la seva part Valverde. Per això, fins ara Aleñá s’ha estat entrenant a les ordres del Txingurri i ha estat jugant amb el filial , i amb un rendiment en clar creixement. Dissabte passat, sense anar més lluny, el mataroní va marcar dues dianes en el triomf contra l’Ontinyent (0-3) i va demostrar que el seu rodatge comença a arribar al seu final. Amb ell damunt de la gespa, el Barça B ha assolit tres victòries i dos empats, cosa que ha provocat que l’equip de García Pimienta passi de la 14a posició a la 3a, i a només dos punts del líder, el Vila-real B.

Ja queda ben poc

Sembla, doncs, que el pas definitiu d’Aleñá al Camp Nou està a tocar, i el moment clau indica que serà l’inici dels setzens de final de la copa del Rei, el 31 d’octubre, una eliminatòria que, si no hi ha cap contratemps, tindrà en la jove perla mataronina un dels grans al·licients. I és llavors quan està previst que Aleñá deixi el filial i comenci a competir per un lloc amb Rakitic, Coutinho, Arthur, Rafinha, Denis Suárez i la resta, i, veient el seu excel·lent moment de forma i el viratge de Valverde cap a un centre del camp amb més capacitat per mantenir la possessió, com demostra l’augment de participació d’Arthur Melo, en cap cas es pot descartar que el maresmenc no trigui gaire a començar a acumular minuts.

Serà llavors quan el malson del mes de juny, quan un trencament al tendó del bíceps femoral de la cuixa dreta el va deixar sense pretemporada i el va retornar al filial blaugrana, s’haurà acabat definitivament. I és que ja fa setmanes que Carles Aleñça està demanant pas.

DUR CONTRATEMPS

El jugador va haver de postergar el somni de jugar en el primer equip per una greu lesió

AMB CADUCITAT

Valverde ja va avisar que el pas de Carles Aleñá pel Barça B seria només temporal

EN FORMA

En cinc partits amb el filial, el migcampista ha fet tres gols i ha jugat molt bé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)