Barça

El club considera fitxar un central a l’hivern

Mercat. La fragilitat de Vermaelen i la possibilitat que la lesió d’Umtiti sigui de llarga durada han fet que els tècnics busquin un reforç

Tot i que des del club s’havia insistit que no estava previst fer cap fitxatge quan s’obri la finestra del mercat d’hivern, la situació en l’eix de la defensa ha provocat que la direcció esportiva hagi canviat d’opinió i s’estigui rastrejant el mercat per incorporar un jugador a partir del dia 1 de gener. La decisió s’ha pres després dels contactes que han hagut els últims dies entre els membres de la direcció esportiva, encapçalada per Pep Segura i Eric Abidal, i els del cos tècnic, amb Ernesto Valverde al capdavant. S’ha arribat a aquesta conclusió després que el tècnic s’hagi quedat només amb dos centrals, Piqué i Lenglet, dels quatre que tenia per afrontar un tram complicat de temporada, amb les tres visites consecutives del Sevilla, l’Inter de Milà i Real Madrid com a calendari més proper.

Les males notícies, pel que fa a la part central de la defensa, s’han succeït en les últimes setmanes. Ahir, després de tornar lesionat de jugar amb la seva selecció, es va confirmar que Thomas Vermaelen estarà de baixa les sis properes setmanes per un trencament en el bíceps femoral de la cama dreta, del que no podrà estar recuperat, com a mínim fins el 24 de novembre, quan el Barça visiti el Wanda Metropolitano per jugar contra l’Atlético de Madrid. La baixa de Vermaelen, que havia jugat a un bon nivell els 90 minuts contra el València a Mestalla abans de l’aturada per seleccions, s’uneix a la de Samuel Umtiti, que ja s’ha perdut els últims tres partits per unes molèsties en el genoll esquerre que han deixat de ser molèsties per convertir-se en més que preocupació. Umtiti pateix una degeneració en el cartílag del seu genoll esquerre de les que es va començar a tractar abans del partit contra l’Athletic. El tractament que se li ha fet amb cèl·lules mare sembla que no ha respost com s’esperava. El jugador, que ahir es va passar pe la ciutat esportiva, serà baixa en els propers partits i creix la possibilitat que hagi de passar per la sala d’operacions, fet que el defensa volia evitar a tota costa.

És la lesió d’Umtiti, que podria acabar sent de llarga durada, sumada a la fragilitat de Vermaelen, que ha patit una desena de lesions des que va fitxar pel Barça el que ha provocat que la direcció esportiva hagi decidit estar preparada per quan arribi el mercat d’hivern.

El problema que tenen Segura, Abidal i Ramon Planes és que el central que han escollit per vestir-se de blaugrana, l’holandès Matthijs De Ligt, ho té pràcticament impossible per sortir de l’Ajax aquest hivern. Ho va deixar molt clar la setmana passada el director esportiu de l’equip d’Amsterdam, l’exblaugrana Marc Overmars, que sí ha deixat oberta la porta a una sortida del jove defensa de 19 anys l’estiu vinent.

És per això, per si l’aposta de la direcció esportiva per reforçar el centre de la defensa ha d’esperar fins l’estiu, que es busca un perfil de jugador veterà, que sigui conscient que arriba per equilibrar una plantilla en una urgència i que fins i tot ho pugui fer en qualitat de cedit amb una opció de compra. El central hauria de ser dretà, com va reclamar Gerard Piqué quan se li va preguntar perquè no descansava mai i va recordar que a la plantilla hi ha només un central dretà i tres esquerrans.

DE LIGT

És l’aposta, però Overmars ja ha dit que és impossible que surti a l’hivern

ALTRES OPCIONS

Es podria apostar per un central veterà com a solució d’urgència i provisional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)