Barça

Hora de treure’s l’espina de l’Inter

Mals records. En tres partits jugats contra els ‘nerazzurri’, l’argentí no ha marcat cap gol i l’eliminació en les semifinals de la Champions del 2010 encara és un episodi dolorós

Ja han passat més de vuit anys d’aquell gol mal anul·lat a Bojan que va impedir el pas del Barça a la final de la Champions al Santiago Bernabéu, i de la posterior celebració provocadora de Mourinho sobre la gespa del Camp Nou, però aquell moment continua sent un dels més dolorosos, si no el que més, de l’última dècada. Inter i Barça es tornaran a veure les cares enguany, amb un primer capítol, al Camp Nou, entremig dels partits contra el Sevilla i el Madrid. Un partit en què Messi pot treure’s l’espina de no haver marcat mai contra el conjunt nerazzurro, tot i haver-s’hi enfrontat tres cops, tots tres aquella mateixa temporada, la 2009/10.

El primer duel del crac argentí contra l’Inter de Milà va ser al Giuseppe Meazza, en la primera jornada de la fase de grups de la Champions 2009/10, amb empat sense gols. En la cinquena jornada, ja al Camp Nou, els blaugrana van guanyar 2-0, amb gols de Piqué i Pedro, però sense la participació de Messi, ni tampoc d’Ibrahimovic, ja que sortien d’una lesió i Guardiola va preferir no arriscar. El Barça va acabar líder del grup i es tornaria a enfrontar mesos després amb el conjunt italià, amb un desenllaç ja conegut. Derrota a Milà (3-1) amb actuació per oblidar del col·legiat, el portuguès Olegário Benquerença, i amb Pedro com a únic golejador blaugrana, i triomf en la tornada amb un únic gol de Piqué, insuficient per capgirar l’eliminatòria i que frustrava el somni de poder guanyar la Champions a l’estadi de l’etern rival.

L’últim curs, el Chelsea

Dos anys més tard d’aquell adeu contra l’Inter en la Champions, el Barça va quedar eliminat contra el Chelsea, un equip que també s’havia convertit en un malson per a Messi, que en vuit enfrontaments mai havia aconseguit fer-li cap gol. Una malastrugança que es va trencar el curs passat, quan els blaugrana i els blues es van veure les cares en els vuitens de final. Messi va fer l’únic gol del Barça en l’anada, a Londres (1-1), i en la tornada va signar un partidàs, amb dos gols i una assistència, a Dembélé (3-0). Ara toca l’Inter.

El PSV i el Tottenham, els últims a la llista

X.S.

L’Inter de Milà es podria convertir la setmana que ve en el rival número 31 al qual Leo Messi aconsegueix marcar en tota la seva trajectòria en la Champions. Si ho fa, seria el tercer equip que afegeix a la llista aquesta temporada, després del PSV Eindhoven i el Tottenham Hotspur, dos equips als quals l’argentí no s’havia enfrontat mai fins ara. Contra el conjunt holandès, Messi va signar un hat-trick i en la segona, a Wembley contra els spurs, va fer un doblet, en un duel en què també va enviar dues pilotes al pal. Actuacions que li han valgut per ser escollit, a la pàgina web de la UEFA, com el millor jugador de les dues jornades de Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)