Barça

Abidal: “No tots els jugadors amb talent poden arribar i explotar”

Barça. El director esportiu repassa el moment de l’equip blaugrana en una entrevista als mitjans del club

Éric Abidal ha passat revista a la situació de l’equip en una entrevista als mitjans oficials del Barça. El director esportiu no s’ha volgut mullar sobre el futur d’Ernesto Valverde, que acaba contracte a final de temporada. “Té contracte i ell prendrà una decisió, però no vull pressionar-lo. Té un càrrec important i si li fiquem més pressió serà més difícil. L’hem de deixar treballar. Valorem que és un entrenador amb molta paciència, i que analitza molt bé. Llavors s’adapta i planifica, tal com va demostrar l’any passat.”

El rendiment dels nous

“Quan vas al mercat, la primera dificultat que pots trobar pot ser un tema financer. Després tenim la filosofia de joc, perquè no tots els jugadors amb talent poden arribar i explotar. Aquí cal entrenar-se fort, i els jugadors que venen ja ho saben, que els millors són aquí i que cal competir. A mi m’agrada aquest sentit de competició entre ells, una competició sana, perquè d’objectius al final de temporada n’hi ha molts”.

La configuració de l’equip

“No parlaré de talent, però sí de la mentalitat i filosofia. Valorem molt la mentalitat del jugador que accepta venir. Després, a més, ha d’encaixar sí o sí al vestidor, perquè el vestidor és la força de l’equip. Els nous s’estan adaptant molt bé. Es necessiten molts jugadors, i se sap que no tots poden jugar, però tots han de ser-hi presents i entrenar-se fort, perquè, al final, els títols són col·lectius”

El filial

“Si el Barça B és competitiu i té jugadors de talent, serà més fàcil per a l’entrenador. La decisió de Valverde de tenir una plantilla més curta també ajuda. De tota manera, els hem de protegir, perquè el salt del Barça B al primer equip no és fàcil. Volem que, quan arribin, sigui per quedar-s’hi molts anys. I està clar que, amb paciència, es pot aconseguir”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)