Barça

Tardor calenta

El Barça encetarà demà contra el Sevilla una marató de vuit partits en només 23 dies en què estarà en joc el seu protagonisme en la lliga i el primer lloc del grup de la Champions, a banda de debutar en la copa del Rei

El vendaval arriba després de quatre jornades seguides sense vèncer

La càlida tardor que feia setmanes que s’intuïa ja és aquí, en l’horitzó més present, per convertir la calma que durant aquests darrers dies ha regnat al Camp Nou per la falta de competició i amb mitja plantilla concentrada amb les respectives seleccions en un enorme vendaval d’emocions. I és que després d’un mes de setembre i d’un inici d’octubre per oblidar, en què les bones sensacions del primer tram de la temporada se’n van anar en orris per un seguit de mals resultats, ha arribat l’hora de posar-se la granota de treball per mirar de marxar amb un somriure a la tercera aturada de seleccions, a mitjans de novembre. I és que s’acosten 23 dies d’autèntic frenesí durant els quals el Barça haurà d’afrontar un total de set partits en què estarà en joc la seva presència a la zona noble de la classificació de la lliga i la primera posició del grup de la Champions, a banda de fer un primer tast en la copa.

El tram més dur d’aquesta etapa reina serà el primer, ja que en només vuit dies el Barça rebrà al Camp Nou el Sevilla, el líder de la lliga; l’Inter de Milà, ara per ara el seu màxim rival per estat al capdavant del grup de la Champions, i el Real Madrid, en el que serà el primer clàssic de la temporada i, per tant, un excel·lent test per avaluar quin nivell competitiu té l’equip de Valverde. Tot plegat començarà demà mateix, a les 20.45 h, en què el sorprenent Sevilla de Machín posarà a prova un Barça que encadena quatre jornades de lliga sense vèncer. Als blaugrana, doncs, no els queda més remei que endur-se els tres punts si no volen arribar al clàssic amb l’aigua al coll, ja que un altre mal resultat els podria fer perdre fins a quatre posicions en la classificació. A més, el partit també servirà per veure com gestiona Valverde la seva plantilla, amb un bon grapat de jugadors acabats de tornar després d’estar amb les seves respectives seleccions, amb el genoll de Luis Suárez en observació i amb el greu problema que viu l’equip a l’eix defensiu per les lesions d’Umtiti i Vermaelen, i que ha deixat orfes Piqué i Lenglet en un moment del curs força delicat.

Tot seguit, dimecres, serà el torn de la Champions, en què el Barça, després d’obtenir dues victòries en les dues primeres jornades que l’han apropat molt als vuitens de final, començarà una espècie d’eliminatòria directa amb l’Inter de Milà, que també té 6 punts, amb el primer lloc del grup en joc. I diumenge 28, el plat fort, el clàssic contra un Real Madrid en plena crisi, amb tot el que això comporta. I és que el Barça podria acabar d’ensorrar els de Julen Lopetegui, però també veure com la mala maror agafa el pont aeri si els blancs aconsegueixen profanar el Camp Nou.

Baixa la dificultat

Superat aquest primer tram per tremolar, el calendari començarà a fer baixada, tot i que la seva importància també dependrà de com hagi rendit el Barça en la primera setmana de marató. Després del clàssic contra el Real Madrid, entre el dimarts 30 d’octubre i el dijous 1 de novembre, l’equip d’Ernesto Valverde encetarà la seva defensa de la copa del Rei, contra un rival que se sabrà avui. Òbviament aquest duel servirà perquè descansin els jugadors més carregats d’esforços i perquè els menys habituals i els joves talents del planter mirin de mostrar les seves qualitats. I també sembla que el Txingurri podrà fer alguna rotació en el següent enfrontament de lliga, en què el Barça visitarà el Rayo Vallecano. Valverde i l’equip, però, hauran de filar ben prim, i la prova més evident és el que va passar a Leganés, contra un equip d’un nivell semblant als de Vallecas, en què els blaugrana es van deixar dos punts en un partit per oblidar. El problema, però, és que, només tres dies després, al Barça l’esperarà un altre duel importantíssim, la visita a l’Inter de Milà en la 4a jornada de la lligueta de la Champions, un partit en què els blaugrana podrien tancar definitivament el seu passi als vuitens de final o, per contra, ficar-se en un embolic. Tot i que els neroazzurri no estan fent un inici de temporada gaire bo, el seu bagatge canvia quan juguen al Giuseppe Meazza, on garanteixen intensitat fins al darrer segon, com ja van demostrar en el partit contra el Tottenham Hotspur, en què van remuntar en un final apoteòsic.

Ja per acabar, el Barça tancarà aquesta duríssima etapa de 23 dies al Camp Nou, amb la visita del Betis, un equip que ha començat força bé la temporada i que, guiat per Quique Setién, practica un futbol força vistós i amb la pilota com a gran protagonista. En cap cas, doncs, serà un partit senzill per als blaugrana, i menys després de l’autèntica marató d’enfrontaments rellevants que per aquelles dates tindran els jugadors del Barça a les seves cames.

I després de la tempesta, com sempre, arribarà la calma amb la tercera aturada de la temporada pels partits internacionals. Una altra vegada, un bon grapat de jugadors marxaran, mentre que uns altres, amb Leo Messi i Piqué al capdavant, es quedaran en família a la ciutat esportiva Joan Gamper tot mirant de reüll el darrer tram del 2018, el que va del novembre a les festes de Nadal. Serà el moment de visitar el Wanda Metropolitano, el Phillips Stadium i Cornellà-el Prat, i de rebre el Vila-real, el Tottenham i el Celta. Per a aquestes autèntiques finals, però, encara falta molt. I és que abans el Barça de Valverde haurà de superar 23 dies de forta llevantada. La tardor s’escalfa.

SETMANA BOJA

En només vuit dies, els blaugrana rebran el Sevilla, l’Inter de Milà i el Real Madrid

TERMÒMETRE

El duel contra el líder marcarà la prèvia del clàssic, amb els dos grans amb dubtes

ELS MÉS FÀCILS

L’anada dels setzens de la copa i la visita a Vallecas, teòrics partits per agafar oxigen

NO VAL A BADAR

Els de Valverde tancaran aquest tram contra el Betis, un equip molt perillós

Primer entrenament amb tothom

Ernesto Valverde va dirigir ahir al matí el primer entrenament amb tots els efectius disponibles del primer equip, després que Arturo Vidal, Ter Stegen, Cillessen, Coutinho, Malcom i Arthur, els últims a arribar dels seus compromisos internacionals, s’incorporessin ja al grup. També ho va fer el lateral Juan Miranda, que en aquesta aturada ha estat concentrat amb la selecció espanyola sub-19. En la sessió, a més, el Txingurri va tenir Oriol Busquets, Riqui Puig i Chumi, el central que ara per ara sembla que té més possibilitats de cobrir les absències d’Umtiti i Vermaelen. El primer equip del FC Barcelona es tornarà a entrenar aquesta tarda, a partir de les 18 h, en la que serà la darrera sessió abans de l’enfrontament de demà contra el Sevilla, l’actual líder de la classificació.

El precedent, molt satisfactori

Fa un any, en aquest mateix tram de la temporada, el Barça d’Ernesto Valverde va disputar un total de set enfrontaments oficials, en els quals va assolir cinc victòries i dos empats. En lliga, els blaugrana van encetar l’etapa amb un meritori 1-1 al camp de l’Atlético de Madrid, en la que va ser la primera jornada que el Barça no assolia els tres punts en el campionat de la regularitat, mentre que després van superar amb certes dificultats el Màlaga (2-0), l’Athletic Club de Bilbao (0-2) i el Sevilla (2-1). En la lliga de campions, el doble enfrontament va ser contra l’Olympiacòs, amb una victòria senzilla al Camp Nou (3-1) i amb un mal partit a Grècia, en què els blaugrana no van passar del 0-0 inicial, i sense ser capaços de generar gaire perill. I en la copa del Rei, l’equip d’Ernesto Valverde va encetar el seu camí a Múrcia, on un gran Gerard Deulofeu va liderar el Barça, que es va imposar per un contundent 0-3. No hi ha dubte, doncs, que Valverde signaria repetir aquesta temporada els mateixos resultats que va assolir el seu equip fa tot just un any en aquesta mateixa etapa temporal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)