Barça

El crit més valent de Messi

Implicat. L’argentí participa en l’acte de celebració de l’inici de les obres del futur Pediatric Cancer Center de Barcelona, del qual és un dels padrins, un centre especialitzat en la lluita contra el càncer infantil

Amb el cor compungit perquè estava tocant de tan a prop una malaltia tan cruel com és el càncer infantil, però també amb un somriure als llavis perquè estava vivint un pas molt important en la lluita per combatre-la. Així van viure ahir les més de 400 persones que van omplir l’auditori de l’Edifici Docent de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per assistir a l’acte de celebració del tret de sortida de les obres del futur Pediatric Cancer Center de Barcelona, el que serà a partir de finals del 2020 el centre d’oncologia pediàtrica més gran d’Europa, i un dels més grans del món, amb capacitat per acollir prop de 400 nens i nenes.

El projecte, que va néixer fa menys de dos anys, ha estat possible gràcies a la contribució econòmica de milers de persones anònimes, i després de 191 iniciatives solidàries; però el gran gruix dels 30 milions d’euros necessaris els han aportat deu donants fundadors, entre els quals hi ha la Fundació Barça i la Fundació Leo Messi. L’astre blaugrana, de fet, s’hi va implicar personalment des d’un primer moment, protagonitzant la campanya #paralosvalientes i, fins i tot, dedicant un gol a la causa, el que va provocar que el projecte assolís un gran impacte mediàtic. I ahir, és clar, el gran al·licient de la cita, especialment per als més menuts, va ser la presència de Messi, que juntament amb el Pau i l’Alícia, dos dels nens malalts que estan ingressats a l’hospital, va finalitzar la construcció d’una enorme escultura feta amb més de 100.000 peces de Lego amb el lema “Para los valientes”, i que presidirà l’entrada del vestíbul del futur centre pediàtric. “Estic molt feliç de formar part d’aquest projecte. Agraeixo a tota la gent que ha fet possible que sigui una realitat. Tant de bo puguem curar tots els nens i combatre una malaltia tan cruel com és el càncer”, va afirmar un Leo Messi visiblement emocionat.

Les sorpreses, però, no es van acabar aquí, ja que tot seguit Jordi Cardoner, vicepresident primer de la Fundació Barça, va demanar la paraula per fer un anunci que ningú esperava. Fins aquell moment s’havien recaptat 27,3 dels 30 milions d’euros necessaris per dur a terme el projecte, una xifra important que permetia encetar les obres, però encara insuficient. Cardoner, però, va anunciar que poc abans de l’inici de l’acte la Fundació Leo Messi i l’Stavros Niarchos Foundation havien decidit fer front als 2,7 milions d’euros que encara faltaven, fent totalment viable la construcció del Pediatric Cancer Center de Barcelona.

Un centre d’elit per a tots

Amb el nou centre, l’hospital Sant Joan de Déu podrà augmentar un 30% el nombre de nens i nenes malaltes respecte als que atén en l’actualitat, a banda de millorar notablement les instal·lacions i poder incidir encara més en la recerca de millors tractaments. A més, tal com va recordar Manel del Castillo, el director gerent de l’hospital, l’objectiu és construir un centre d’elit, però no per a les elits, ja que un dels punts importants del projecte és ajudar el màxim possible que els nens i nenes malalts de famílies amb pocs recursos, i d’arreu del món, també hi puguin rebre el millor tractament.

CAPS VISIBLES

La Fundació Messi i la Fundació Barça formen part dels donants fundadors del projecte

TOT A PUNT

Jordi Cardoner va anunciar que ja s’han assolit els 2,7 milions d’euros que faltaven
El nou centre, que serà el més gran d’Europa, podrà atendre 400 pacients
Tant de bo puguem curar tots els nens i combatre una malaltia tan cruel com és el càncer
Leo Messi
capità del fc barcelona
Estic molt feliç de formar part d’aquest projecte. Agraeixo a tota la gent que ha fet possible que sigui una realitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)