Barça

L’escut, protagonista

Assemblea. Un total de 3.597 socis compromissaris estan convocats aquest matí al Palau Blaugrana per debatre les propostes de la junta directiva del FC Barcelona

Són 3.597 els socis del Barça que estan citats aquest matí al Palau Blaugrana per participar en l’assemblea de compromissaris del club, l’òrgan de decisió més important del Barça. Tots aquests socis, més els 864 de més antiguitat, els trenta presidents de les federacions territorials de penyes, els dinou membres de la junta directiva, els sis expresidents del club i els catorze membres de les comissions econòmica, de disciplina i de control i transparència, donaran amb el seu vot el vistiplau, o no, a totes les propostes que farà la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu. Serà el president, precisament, l’encarregat d’obrir la trobada amb el seu discurs anual, en què analitzarà tota l’actualitat del club.

D’entre totes les propostes, perquè és la que ha portat més discussions, destaca la del punt sis, que fa referència al canvi de l’escut de l’entitat. La directiva, després d’un estudi del departament de marca, proposarà als socis una evolució de l’actual escut, destacant la desaparició de les lletres FCB. El departament de marca ha decidit utilitzar FC Barcelona per referir-se al club en tot el que sigui oficial i la paraula Barça, molt més popular, per a tot el que faci referència a l’esport. Ha deixat d’utilitzar la sigla FCB i aquest és el motiu que s’hagi proposat que desaparegui també d’un escut en què també es redueixen les ratlles blaugrana, tot i que aquests colors guanyen espai. La proposta, de moment, no va caure bé entre els socis i els aficionats del Barça. La majoria de les enquestes que es van fer després de la presentació del que seria el nou escut van ser clarament contràries al canvi, argumentant els socis, bàsicament, que la sigla FCB és història de l’entitat. Caldrà veure si la junta, que necessita majoria qualificada, és a dir el vot afirmatiu de les dues terceres parts dels assistents a l’assemblea, per tirar endavant la proposta, acaba convencent els compromissaris. Serà el vicepresident primer, Jordi Cardoner, l’encarregat de defensar la proposta.

Canvi estatutari

El canvi de l’escut ha de passar per assemblea perquè així ho marca el segon punt dels estatuts del club. Precisament també serà important el setè punt de l’ordre del dia. El club demanarà l’aprovació de la modificació d’onze punts dels estatuts, a banda del de l’escut. De totes aquestes modificacions destaquen les del punt setè, amb la intenció que són els dies hàbils i acabar així les polèmiques sorgides en eleccions i vots de censura. La junta proposa que s’entenguin com a dies hàbils tots els dies excepte els diumenges i els dies festius a Barcelona.

També és important les modificacions dels punts 20 i 66. Bàsicament pel que fa a l’eliminació de la limitació de la junta per superar el 10% del límit d’endeutament en forma de crèdit o préstec. En aquest sentit, la junta directiva creu que el creixement econòmic del club els últims anys ha deixat obsolet aquest apartat. A més, especifica que el club té capacitat per endeutar-se i també que és necessari disposar de diners per poder competir en el mercat amb altres clubs que són propietat de països o multimilionaris.

Per acabar, cal destacar la proposta de modificar l’article 55, referent al vot de censura. La junta directiva proposa que els impulsors del vot de censura tinguin l’obligació d’entregar els suports recollits per al seu recompte i comunicació. La proposta parla de transparència i el dret dels socis a conèixer el resultat.

Els números

Els compromissaris també hauran d’aprovar el tancament de l’exercici de la temporada passada, així com el pressupost de l’actual. Pel que fa als números del curs passat, el club presentarà a l’assemblea uns beneficis de 13 milions d’euros nets, sent preocupant que la massa salarial del futbol més les seccions se situa ja en el 70% dels ingressos. El pressupost per a l’actual temporada preveu uns ingressos rècord de 960 milions d’euros i uns beneficis d’11 milions.

L’assemblea també ha de ratificar tres directius nous: Josep Pont, Marta Plana i Jordi Argemí.

L’ESCUT

La junta proposa un canvi, en què destaca la desaparició de la sigla FCB

REFORMA D’ESTATUTS

Es proposa el canvi de diferents punts. Un fa referència a l’endeutament

ELS NÚMEROS

S’ha d’aprovar el nou pressupost, amb uns ingressos de 960 milions d’euros

Ordre del dia de l’assemblea de compromissaris

1. Informe del president.

2. Informe i aprovació de la liquidació de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2017/2018.

3. Informe i aprovació del pressupost de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2018/2019.

4. Informe del secretari tècnic.

5. Ratificar els nous membres de la junta directiva, designats de conformitat amb el que preveu l’article 35.1 dels estatuts.

6. Ratificar la proposta de modificació de l’article 2n dels estatuts del FC Barcelona, en relació amb l’escut de l’entitat.

7. Informe i aprovació de la proposta de reforma dels estatuts del FC Barcelona.

8. Informe de la Fundació del FC Barcelona.

9. Propostes de socis d’acord amb el que estableix l’article 20.11 dels estatuts.

10. Informe de la comissió de control i transparència.

11. Informe del síndic del soci.

12. Torn obert d’intervencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)