Barça

La veu del soci surt reforçada

Opinió decisiva. La suspensió de la votació sobre el canvi de l’escut i el no a la reforma dels articles econòmics dels estatuts confirma que la massa social blaugrana té molt a dir en el club

L’assemblea de socis compromissaris del Barça d’aquest dissabte va debilitar la junta directiva, que no s’esperava un revés com el va encaixar amb el tema del redisseny de l’escut, fins al punt que en va suspendre la votació preveient uns resultats negatius, ni tampoc amb el no a la reforma de dos articles de caire econòmic dels estatuts. Alhora, però, tot plegat va servir per reforçar el paper i el poder de decisió de la massa social blaugrana. El soci del Barça encara té molt a dir en algunes qüestions clau de l’entitat, i així es va veure dissabte al Palau Blaugrana, canviant el guió d’una assemblea que es preveia més o menys plàcida, però que va acabar sent la més convulsa des de feia molts anys.

Un dels col·lectius de socis que més crítics s’havien mostrat amb el redisseny de l’escut, i en especial amb la desaparició de les lletres FCB, és SeguimentFCB, que un parell de dies abans de l’assemblea va tornar a engegar una campanya en contra a les xarxes socials i també va repartir fullets en què explica el perquè de la seva posició en aquesta qüestió. No és d’estranyar, doncs, que valori de forma positiva part del que va passar a l’assemblea. “Crec que continuem sense saber quin és el motiu real de la proposta de canvi d’escut, però l’important és que el soci ha pogut reflectir el que volia, mantenir les lletres, i ha aturat el canvi”, explica Hashim Almadani, soci compromissari present en l’assemblea i membre de la junta de l’associació SeguimentFCB. No amaga, però, la seva decepció amb la posició de la directiva de suspendre’n la votació: “No ens va agradar que no poguéssim votar un no oficial al canvi de l’escut. Estàvem preparats per votar i s’havia de deixar votar, sortís el que sortís. Van demostrar que no estaven preparats per perdre, i una junta directiva ha d’estar sempre preparada per acceptar el que decideixi el soci, sigui el que sigui.”

Que Bartomeu no descartés celebrar un referèndum també va generar sorpresa. I és que, segons explica Hashim Almadani, en una de les reunions mantingudes, la junta els havia dit que “el referèndum no es plantejava en cap cas, i en dos dies, i de cop, han canviat d’opinió”. També exposa la seva estupefacció amb com va anar la votació dels nous membres directius: “Ens havien dit que es votaria per separat, i no va ser així, i a més es va fer de manera molt ràpida, fins al punt que molts socis no vam ser a temps d’entrar a la votació. Era un tema que també generava debat i no es va deixar que n’hi hagués ni es va ser transparent.” De totes maneres, Hashim Almadani posa l’assemblea com a exemple diferenciador del Barça: “Hem d’estar orgullosos de tot el que podem aconseguir els socis, ja que la majoria d’altres clubs són empreses pures i dures. Aquí som diferents, i hem d’aprofitar-ho.”

LES FRASES

Van demostrar que no estaven preparats per perdre, i una junta directiva ha d’estar preparada per acceptar el que decideixi el soci
Hem d’estar orgullosos del que podem aconseguir els socis. La resta de clubs són empreses. Aquí som diferents, i hem d’aprofitar-ho
Hashim Almadadi
soci compromissari (98.816) i membre junta de seguimentfcb

El públic del Camp Nou també hi va dir la seva

X.S.

El que va passar a l’assemblea també va tenir repercussió poc després, ja al Camp Nou, un cop va començar el partit contra el Sevilla. No van haver de passar, de fet, gaires minuts perquè des de l’Espai d’Animació –ja havia passat en l’anterior partit que s’havia jugat després que es conegués la intenció de la junta directiva de redissenyar l’escut– sorgissin diversos càntics de “l’escut no es toca”. Aquesta vegada, però, amb més insistència que en el partit contra l’Athletic, i acompanyats també d’altres que van demanar la dimissió del president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)