Barça

Bartomeu: “Sou el futur i l’estadi Johan Cruyff serà el vostre temple”

Presentació del futbol formatiu. Vint equips del planter blaugrana (16 de masculins i quatre de femenins) i prop de 340 futbolistes, a escena a la ciutat esportiva

Esforç, sacrifici, paciència, dedicació, treball, humilitat, talent..., molts valors representats ahir damunt la gespa del camp número 7 de la ciutat esportiva Joan Gamper. Més de 340 nens i nenes del planter del FC Barcelona van omplir de color les instal·lacions blaugrana de Sant Joan Despí en la presentació oficial dels equips del futbol formatiu del Barça de la temporada 2018/19. En total, vint equips (setze de masculins i quatre de femenins). Des dels més petits, el prebenjamí de Dani Segovia, fins als més grans, el Barça B de Garcia Pimienta, passant pel mediàtic equip aleví-benjamí femení de Jaume Comellas, que competeix aquesta temporada en una lliga de nois. I tots amb un mateix somni: triomfar al Barça i arribar al primer equip. Per què no? Un repte majúscul només a l’abast d’uns quants escollits, però la vida és precisament això: reptes. I aquest és gran.

Qualsevol dels 340 jugadors i jugadores que hi havia ahir a la ciutat esportiva haurien subscrit les paraules de Xavi Simons (cadet A), segurament un dels rostres més coneguts del planter blaugrana ara mateix tot i la seva joventut: “El meu desig és arribar al primer equip, és clar que sí. És la meta. I la de tots els que som aquí. Tots ho donarem tot per aconseguir-ho.”

Missatge del president

També va parlar el president del club, Josep Maria Bartomeu, que va voler destacar l’estadi Johan Cruyff com a bressol de totes les generacions actuals i futures: “Avui som aquí davant del futur del Barça. Cada any posem esforç, recursos i talent per cuidar el futbol formatiu del club. Talent no només dels jugadors, parlo també del talent dels nostres formadors, dels ajudants, dels serveis mèdics i de molta altra gent que permet fer créixer aquests jugadors.” “Aquí al costat tenim l’estadi Johan Cruyff. Aquest serà el temple del nostre futbol de base. En Johan va crear aquí una escola. I això és precisament el que intentem transmetre de generació en generació. Aquesta manera de fer i d’entendre el futbol que va idear ell.” Bartomeu també va tenir paraules per als quatre equips femenins de l’entitat: “Vull encoratjar les noies. Estem apostant des de fa anys pel futbol femení. I estic molt content de la inversió i els esforços que fem en aquest sentit. Aquest és el camí.”

“Messi continua sent el gran referent dels nanos. Va arribar al club quan era un nen i ha passat per totes les etapes del futbol formatiu, fins a triomfar. Continua sent el gran mirall, però ara n’hi ha d’altres com Aleñá, Riqui Puig...; els més petits ja es poden començar a fixar en ells també. Aquests noms són la prova que s’estan fent bé les coses”, explicava Pere Gratacós.

Al final de l’acte, i després de totes les fotografies i parlaments, el club va entregar una samarreta commemorativa a Paco Rodríguez, que es jubila després de tota una vida a la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)