Barça

Valverde ja ha recuperat més d’un jugador aquest any

Repte. Si redreça la situació de Dembélé, serà un nou cas d’èxit, com la gestió amb Arthur, Lenglet i els més complicats de Rafinha, Vidal i Malcom

Una de les principals feines d’un entrenador és gestionar els actius de què disposa en la seva plantilla. Tenir en compte els minuts de cada jugador i també intentar mantenir-los tots motivats i en forma per si hi ha lesions, sancions o qualsevol altre contratemps. En el Barça aquesta tasca és complicada, sobretot en les últimes temporades i des del mateix club s’ha reconegut que era difícil fer-se un lloc en l’onze inicial i també disposar de minuts.

Un dels grans objectius en aquests últims anys és que la segona unitat tingués qualitat i que les rotacions permetessin a l’equip arribar al tram decisiu dels campionats en forma. No havia acabat de funcionar i fins a aquesta temporada la situació s’ha anat trampejant. No fa pas tant temps que molts jugadors de la plantilla blaugrana han viscut plenament en l’ostracisme, conscients que només podrien tenir la possibilitat de jugar en les primeres eliminatòries de la copa del Rei i minuts escombraria entre les altres competicions.

Aquesta temporada semblava que aquest seria el cas en una sèrie de futbolistes tenint en compte els pocs minuts de què van disposar en els primers partits. Eren gairebé presències testimonials. Però Valverde, en el que s’ha demostrat com una gestió d’èxit, els ha aconseguit recuperar. El seu repte de més envergadura ara serà fer el mateix amb Ousmane Dembélé. El primer cas és el d’Arthur Melo. Hi ha un abans i un després del partit contra el Tottenham a Wembley. Fins aquell moment, la seva participació era pràcticament marginal, però el seu gran partit a Londres l’ha consolidat i ja no hi ha ningú que el mogui d’entre els onze escollits, encara que sempre és un dels substituïts.

Precisament, qui el sol reemplaçar és un altre dels jugadors als quals Valverde ha recuperat per a la causa quan semblava que la situació es podria complicar. Parlem d’Arturo Vidal, que des que va tenir una reunió amb el tècnic ha fet un canvi d’actitud espectacular i les seves prestacions han anat en augment. El xilè esperava ser un jugador important, titular, però en l’inici no va tenir gaires oportunitats. Això va provocar que fes públic el seu malestar a través de les xarxes socials i que Valverde l’hagués de cridar a l’ordre. Ara ja té més minuts i està en un moment dolç pel que fa a l’aspecte golejador. Per a la història quedarà el seu cinquè gol en el clàssic. Un altre dels fitxatges que ha entrat en l’onze és Lenglet. Mentre Umtiti no es va lesionar, semblava que no tindria gaires oportunitats de jugar i va tenir la mala sort de debutar en la lliga i acabar expulsat en el partit contra el Girona. Però, sense Umtiti, li ha tocat jugar i ha respost a les mil meravelles, tot demostrant que és un defensa molt fiable.

Valverde també ha aconseguit recuperar dos jugadors ofensius que semblava que estaven condemnats a passar la majoria dels partits a la graderia. Sense Messi, el tècnic va apostar per Rafinha contra l’Inter i el Real Madrid amb encert i ara torna a estar en la roda de l’equip després d’estar a punt de marxar a l’estiu. L’últim cas és el de Malcom. Només havia jugat uns minuts contra el Valladolid i el Leganés, i també en la copa contra la Cultural, però després del seu gol contra l’Inter va ser titular en el duel contra el Betis i s’espera que es mantingui en les llistes.

EL CANVI

Rafinha i Malcom semblaven estar condemnats a la graderia i ara estan en la roda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)