Barça

Un dia per a molts no habituals

El Barça rep la Cultural Leonesa sense peces clau com ara Piqué i Messi, però amb l’avantatge del 0-1 de l’anada, que l’acosta als vuitens de final de la copa

Els jugadors amb menys minuts i del filial (6 convocats) es podran reivindicar

El que acostuma a ser un tràmit cada temporada, la tornada dels setzens de final de la copa, ha arribat, i el Barça l’afronta amb la tranquil·litat que li dona el 0-1 aconseguit en l’anada, que va deixar molt encarrilada l’eliminatòria. Com passa any rere any, serà una cita, al Camp Nou, sobretot per a molts no habituals, tant a la gespa, per als jugadors amb menys minuts i també per a alguns del filial, com a la graderia, gràcies a la Diada del Soci Solidari.

Les nombroses baixes que té el conjunt blaugrana, però, fan que el duel faci certa nosa, ja que, a causa també de la normativa, Valverde no podrà reservar tants jugadors com segurament faria si tingués tota la plantilla disponible. Els que sí que descansaran, quan falten només tres dies per al derbi a Cornellà-el Prat, són Piqué, Jordi Alba, Busquets i Messi, que ja no van entrar en la convocatòria. Dels lesionats, però, només Cillessen i Vermaelen s’han recuperat, cosa que farà que diversos dels titulars en les últimes jornades, com potser Semedo i Dembélé, per força, hagin d’actuar també avui des de l’inici. Chumi, Miranda i Oriol Busquets s’entreveuen com els efectius del filial titulars. També estan convocats Guillem Jaime, Collado i Riqui Puig. D’altra banda, aprofitant la baixa de llarga durada de Rafinha, Aleñá ja ha estat inscrit amb fitxa i dorsal (21) del primer equip. Serà una oportunitat, tant per a ells com per a Denis, Munir i Malcom, que fins ara han tingut un rol molt secundari, per intentar fer un pas endavant i convèncer Valverde que poden gaudir de més minuts.

Un rival a la baixa

La Cultural Leonesa no aixeca el cap des que va rebre el Barça, ja que ha estat incapaç de guanyar en els cinc partits següents. Diumenge fins i tot va perdre al camp del Salmantino, en llocs de descens. Amb només 4 punts sumats dels últims 15, ha caigut de les places que donen accés a les eliminatòries d’ascens a segona A, tot i que està a només 3 punts d’arribar-hi. Una molt mala ratxa que farà que, per a la Cultural Leonesa, tot i la motivació de jugar al Camp Nou i d’intentar trencar pronòstics, el partit d’avui no sigui una festa, sinó una ocasió per agafar confiança.

CERTA NOSA

Les baixes fan que Valverde no pugui donar descans a tants jugadors com li agradaria

RECUPERATS

Cillessen i Vermaelen ja tenen l’alta mèdica i tot indica que seran titulars

ALEÑÁ, DE PLE DRET

Amb Rafinha de baixa, el maresmenc ja té fitxa i dorsal (21) del primer equip

La Diada del Soci Solidari arriba a la vuitena edició

Com passa des del 2011, i coincidint amb el primer partit de copa del curs, el Camp Nou viurà una jornada atípica però del tot festiva amb la celebració de la Diada del Soci Solidari, que enguany arriba a la vuitena edició. Un cop més, gràcies a la col·laboració dels socis abonats, que cedeixen els seus seients de franc, serà possible l’assistència de milers de persones de col·lectius socials amb dificultats o en risc d’exclusió social, moltes de les quals no tenen l’oportunitat d’assistir a un partit a l’estadi. En total, amb aquesta acció solidària, que organitza l’àrea social del club, són 65.000 les entrades que la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Creu Roja, la Fundació Barça i la Confederació Mundial de Penyes han repartit a més de 2.000 entitats i col·lectius d’interès social. Més de 400.000 espectadors han anat al Camp Nou coincidint amb aquesta jornada, que el curs passat, contra el Múrcia, va batre el seu rècord d’assistència, amb 68.775 espectadors. D’altra banda, i en col·laboració amb el Banc dels Aliments, la Confederació Mundial de Penyes també organitza una recollida d’aliments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)