Barça

La festa completa

El Barça ja és als vuitens de final després de superar la Cultural en un Camp Nou solidari i molt festiu que gaudeix d’allò més amb els gols de Munir, els dos de Denis Suárez, Malcom i el debut del tresor del planter, Riqui Puig

Felicitat completa la que es va viure al Camp Nou. El Barça va saber convertir el pur tràmit que és l’eliminatòria dels setzens de final de la copa del Rei en una festa immillorable per als aficionats, que van acudir a l’estadi amb la millor de les seves intencions. Per vuitè any consecutiu, el club va decretar aquest partit com el de la diada del soci solidari, que és quan els abonats cedeixen els seus seients de franc a diverses entitats perquè milers de persones de col·lectius socials amb dificultats o en risc d’exclusió social puguin gaudir d’un partit al Camp Nou. I ho van fer. Venir amb ganes de passar-s’ho bé ajuda. I si l’equip hi posa actitud i fa gols, oli en un llum. I això és el que va passar.

Valverde no volia cap distracció ni confiança. Els jugadors estaven advertits. Però per si de cas, una primera aturada de Cillessen a xut de Mancebo els va posar les piles. Va ser l’única aproximació de la Cultural Leonesa en tot el primer temps. A partir d’aquest instant, domini aclaparador del Barça amb un públic que xalava d’allò més fent l’onada, animant o fent llum amb els telèfons mòbils com si estiguessin en un concert. I els gols van anar caient. Els tres del primer temps, maquíssims, i de tres futbolistes que els van fer servir per reivindicar-se. El primer, un xut de Munir per l’escaire després de girar-se a la perfecció dins l’àrea; el segon, de Denis Suárez, en una jugada individual en què va arrencar a la banda esquerra i, veient que ningú li sortia al pas, va dibuixar una rosca maquíssima i ajustada al pal, i el tercer, de Malcom, després d’un magnífic cop de cap a centrada de Rakitic. Munir n’hauria pogut fer un altre, però una rematada seva es va estavellar al pal.

Amb l’eliminatòria sentenciada, Valverde va començar a moure a la banqueta. Va retirar del camp Rakitic –que va haver de jugar després que Arturo Vidal caigués de la convocatòria a última hora per febre–, va fer entrar al camp Sergio Busquets i va fer debutar Riqui Puig. Precisament veure’l debutar era un dels grans al·licients de la nit, després de les bones sensacions que va deixar en la pretemporada. Ell és una de les grans esperances del planter blaugrana. És un dels escollits per fer el salt i consolidar-se. Si segueix fent assistències com la d’ahir en el quart gol, obra de Denis, segur que se’l veurà ben aviat al Camp Nou. Aquí hi ha un tresor de futbolista.

Abans, però, la Cultural havia retallat la distància amb un gol del català Josep Señé, que va aprofitar un rebuig de Cillessen. Una simple anècdota fruit de la pressió inicial per netejar la seva imatge que no pas d’una millora sòlida i constant en el segon temps per part de la Cultural, que ja havia arribat al partit en una mala situació en la lliga. El Barça ho va continuar intentant i va tenir algunes oportunitats més, sobretot en dos xuts clars de Munir, però Palatsí els va aturar. El pitjor en aquesta segona meitat va ser la lesió de Malcom, que va haver de marxar abans d’hora i quan el Barça ja havia fet els tres canvis. Lenglet va entrar per Semedo i va desplaçar Chumi al lateral.

L’àrbitre no tardaria a posar fi a la festa. Que va ser completa. Bona entrada, el públic va disfrutar, Riqui Puig va debutar, i l’equip, que ja és a vuitens de final, va poder brindar un triomf al traspassat Josep Lluís Núñez, que també va tenir el seu minut de silenci a l’inici.

REIVINDICATS

Denis Suárez va fer un doblet i també van marcar Munir i Malcom, que va sortir lesionat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)