Barça

El debut somiat de Riqui Puig

Il·lusiona. El migcampista de Matadepera, artífex del 4-1 amb una assistència genial a Denis Suárez, deixa molt bones sensacions en el seu primer partit oficial amb el primer equip

Setze minuts. Aquest és el temps que va necessitar Riqui Puig damunt de la gespa del Camp Nou per veure com el públic corejava el seu nom, després que el migcampista s’inventés una assistència genial a Denis Suárez en el 4-1, en què el de Matadepera va picar la pilota amb subtilesa. I aquest va ser només el detall que avui apareixerà en tots els resums, l’acció que se li recordarà d’aquí a uns anys, però el cert és que veient la gran segona part que va signar Riqui Puig ningú hauria dit que el jove talent de 19 anys ahir estava debutant en partit oficial amb el primer equip del Barça. Situat a l’interior esquerre, al costat de Carles Aleñá i a davant de Sergio Busquets, el vallesà va combinar al primer toc sempre que va poder, es va desmarcar i va demanar la pilota i fins i tot es va atrevir amb un cop d’esperó davant la pressió d’un jugador de la Cultural Leonesa. “Amb tres anys ja venia al Camp Nou. Poder-hi debutar, jugar 35 minuts i fer una assistència és tot un somni”, va afirmar el jugador després del partit.

El cert, però, és que Riqui Puig ahir només va certificar allò que ja es va intuir a l’estiu, en què va signar una excel·lent gira pels Estats Units amb el primer equip. Llavors, l’afició blaugrana ja es va començar a fregar els ulls amb aquell menut migcampista de toc i gran classe. El seu lloc, però, era i segueix sent el filial, amb el qual ja ha participat en 14 partits de lliga, el rodatge necessari per, qui sap si ja la propera temporada, fer el salt al Camp Nou, que ahir ja va poder veure en acció un d’aquells jugadors que tant agraden a l’afició i que defineix quin és el genuí estil de joc del Barça.

Els del filial, molt bé

A banda de Riqui Puig, ahir van jugar tres futbolistes més amb fitxa del filial, Miranda, Chumi i Oriol Busquets, i tots tres com a titulars. Els dos primers, de fet, van disputar els 90 minuts, com ja havien fet en l’anada, mentre que el migcampista va ser precisament el jugador pel qual va entrar Riqui Puig, en el minut 56. I el cert és que tots tres van rendir a un molt bon nivell, especialment Miranda, que va tapar molt bé la banda esquerra i es va incorporar a l’atac en un munt d’ocasions. També ho va fer força bé Chumi, que va donar molta sortida al joc i va estar atent en les accions dividides, mentre que Oriol Busquets no va tenir gaires problemes en el pivot defensiu, on va mostrar la seva serenor i capacitat per jugar fàcil i ràpid.

GRAN ESTRENA

El vallesà va jugar sense por i amb personalitat, gairebé sempre al primer toc

BONES ACTUACIONS

Valverde també va apostar per Miranda, Chumi i Oriol Busquets, que van respondre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)