Barça

“Els derbis es juguen molt amb el cor i poc amb el cap”

Ernesto Valverde. El tècnic blaugrana recorda que els derbis del curs passat, amb Quique, ja van ser molt complicats i encara no ha pogut assegurar la presència de Luis Suárez i Arthur

Abans de l’entrenament de la plantilla blaugrana aquesta tarda a la ciutat esportiva, el tècnic del Barça, Ernesto Valverde, ha comparegut en roda de premsa per analitzar els aspectes més destacats de cara al derbi de demà a Cornellà-el Prat i també altres temes de l’actualitat blaugrana. Aquestes són algunes de les seves respostes més destacades:

COM S’AFRONTA AQUEST DERBI?

“Crec que serà un derbi igualat, sense molta distància entre els dos equips, tot i que això és igual, perquè és un partit que s’acostuma a jugar molt amb el cor, per la rivalitat, i poc amb el cap. Ells estan en un bon moment, i tot i que van perdre a casa contra el Girona, venien de sumar-hi cinc victòries seguides”.

L’ESPANYOL DE RUBI ÉS MÉS PERILLÓS QUE EL DE QUIQUE?

“És diferent, però no podria dir si més perillós o no. El curs passat vam jugar allà dos partits d’enorme dificultat, vam perdre el de copa i vam empatar en el de lliga, marcant al final. L’any passat, era un equip més de contraatac, més armat defensivament i el d’enguany procura anar a buscar-te més, tenir la pilota i la iniciativa, però a la contra també et por fer mal”.

L’ESTAT DE LUIS SUÁREZ I ARTHUR

“Hem d’esperar a l’entrenament d’avui, tot i que ahir van completar tot l’entrenament, veurem. No està clar i hi ha alguns dubtes, tot i que som optimistes.

LA INFLUÈNCIA DE L’AMBIENT A CORNELLÀ-EL PRAT

“Espero que hi hagi un bon ambient i que hi hagi respecte per totes parts. Pot ser un partit d’alternatives i si es trenca hi pot haver alternatives per les dues parts”.

CREU QUE HI HA MÉS CALMA QUE EN ANTERIORS DERBIS?

“Venim de jugar copa, i tot va molt ràpid, però hem de tendir a anar normalitzant tot això. Les relacions entre clubs són bones i entre jugadors crec que també tot i que existeix la rivalitat i sabem què significa per ells guanyar-nos i per nosaltres guanyar-los a ells”.

UNA POSSIBLE BATALLA PER LA PILOTA, I COM ES NOTA LA PRESÈNCIA D’ARTHUR O NO

“Arthur t’ajuda a tenir la pilota, que l’equip estigui més junt per tenir possessió. Arturo Vidal és més vertical, Aleñá és semblant al xilè però diferent perquè també pot tenir la pilota més enrere...”

POSSIBLE FITXATGE D’UN CENTRAL

“Hem d’esperar a veure com va la recuperació d’Umtiti, però abans de temps no podem decidir res. Confiem que el tractament surti bé i no podem precipitar-nos”:

DIVERSITAT DE GOLEJADORS. 14 GOLEJADORS DIFERENTS AQUESTA TEMPORADA

“És bo per a nosaltres, que els gols no se centrin en dos o tres jugadors i que en canvi destaquin també d’altres. L’altre dia, van marcar els tres jugadors de dalt i Denis en va fer dos, i és una dada important, que molts jugadors es relacionin bé amb el gol, i també els del mig del camp, com Aleñá per exemple, que va sortir l’altre dia i va marcar”.

LA SITUACIÓ Ó DE RIQUI PUIG

“És una nona notícia que els jugadors que pugen juguin bé i il·lusionin a la gent. Ell ha de centrar-se, i això ho té clar, en el filial, i fer bons partits al Barça B. Enguany li toca estar a cavall entre el primer equip i el filial i segurament tindrà més oportunitats, però cal temps, anar cremant etapes i veure la seva progressió. Ara bé, estem molt contents amb ell”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)