Barça

Derbi a les altures

L’Espanyol i el Barça s’enfronten aquesta nit (20.45 h, Movistar Partidazo) en un dels derbis més igualats dels últims anys

Tot i arribar al duel després de tres derrotes, els de Rubi confien vèncer en el seu primer derbi de lliga al nou estadi, mentre que el Barça és conscient que es troba davant d’una autèntica prova de foc

Un derbi entre l’Espanyol i el Barça sempre és un duel carregat d’al·licients, i més darrerament, en què la rivalitat que a poc a poc s’havia anat esvaint ha tornat amb virulència, amb picabaralles i polèmiques de tot tipus que han revifat la flaira que desprèn tot partit especial. A més, i malgrat que l’Espanyol fa onze temporades que no guanya a casa el Barça en partit de lliga –amb Valverde a la banqueta–, també és cert que en els darrers derbis els blanc-i-blaus han posat les coses molt difícils als blaugrana, fos quin fos el seu estat de forma i la seva situació en la classificació. És per això que el derbi d’enguany es presenta com un dels més igualats dels últims anys, ja que després de catorze jornades l’Espanyol ocupa una meritòria setena posició, a només 7 punts del Barça, i això que l’equip de Rubi ha encadenat tres derrotes, fet que ha evitat que arribi al derbi amb possibilitats de superar el Barça en la taula. Tot i així, l’equip blanc-i-blau continua sent una assegurança a casa –entre la lliga i la copa acumula sis victòries i una única derrota–, a banda que sota la direcció de Rubi ha assolit en un temps rècord una gran personalitat en el seu joc, fet que l’ha dut a signar alguns partits molt bons. A més, el Barça no arriba a l’enfrontament en el seu millor moment, ja que, obviant el duel contra la Cultural, l’equip de Valverde encadena massa actuacions irregulars, una sensació a la qual s’han afegit baixes importants.

Dubtes en l’atac

Les constants entrades i sortides en la infermeria del Barça fan que no sigui del tot fàcil desxifrar amb antelació quin serà l’onze pel qual apostarà aquesta nit Valverde, sobretot pel que fa a la línia ofensiva. En la defensa, les baixes de Sergi Roberto i d’Umtiti provoquen que Semedo i Lenglet continuïn sent indiscutibles, al costat de Piqué i de Jordi Alba. I una situació semblant es produeix al centre del camp, després que Arthur no entrés ahir finalment en la convocatòria, cosa que obre les portes de bat a bat a Arturo Vidal, ja recuperat del procés febril que el va deixar fora del partit contra la Cultural Leonesa. Tot i així, el segon interior, al costat de Rakitic, també podria ser Coutinho, malgrat que aquesta temporada el brasiler està actuant més a l’extrem. I és que les principals incògnites sorgeixen en l’atac. Messi, que encara no ha recuperat el nivell previ a la seva lesió contra el Sevilla, òbviament serà el líder, mentre que les altres dues punxes del trident sortiran d’entre Luis Suárez, Dembélé i Coutinho, si Valverde no opta per posar-lo al centre del camp. L’uruguaià, que ha fet tot el possible per estar a punt, tot just acaba de tornar del tractament a què s’ha sotmès al genoll; el francès, teòricament el quart davanter, acaba de lluir-se contra el Vila-real, i el brasiler, que aporta més joc interior i control, fa partits en què no és capaç de rendir al seu màxim nivell.

Jugui qui jugui, el cert és que el Barça es troba davant d’un partit de la màxima dificultat, un duel en què se les heurà amb un equip molt motivat i amb capacitat per jugar-li de tu a tu, i tot en un ambient molt hostil.

A recuperar sensacions

Molts menys dubtes sorgeixen a l’hora d’apostar quina serà l’alineació que presenti Rubi, que amb Sergio García i Naldo ja de tornada afronta el derbi amb tota la plantilla a la seva disposició. Això permetrà que el tècnic maresmenc posi damunt de la gespa l’onze esperat, amb Javi López, David López, Hermoso i Dídac al darrere; Marc Roca, Darder i Granero al mig del camp, i Hernán Pérez, Borja Iglesias i Sergio García com a jugadors més avançats. Especialment important s’intueix la reaparició del davanter del Bon Pastor, ja que els mals resultats de l’Espanyol han coincidit amb el seu pas per la infermeria. Sergio García, de fet, no està preparat per aguantar els 90 minuts, però Rubi no pensa deixar passar l’oportunitat de tenir-lo en l’equip des de l’inici, i canviar-lo quan les cames li diguin prou. Un dels jugadors en què més confia l’afició blanc-i-blava de cara a assolir el primer triomf contra el Barça en partit de lliga al RCDE Stadium és Marc Roca, una de les grans revelacions de la temporada, i que aquesta nit serà titular per primera vegada en un derbi. I si el vilafranquí serà el director de l’orquestra blanc-i-blava, el paper d’home gol tornarà a ser per a Borja Iglesias, autor de set dianes en els últims vuit partits, i que avui disputarà el seu primer derbi. A més, el partit també serà especial per a Hermoso, que va debutar amb la samarreta del primer equip de l’Espanyol en el derbi del Camp Nou de la temporada passada.

Tot i arribar al derbi amb la pitjor ratxa de resultats del curs, l’Espanyol és conscient que es troba davant d’una gran oportunitat de vèncer d’una vegada el Barça en la lliga. L’expectació, de fet, és enorme, com ho demostren les més de 30.000 persones que s’espera que avui acudeixin al RCDE Stadium. I és que feia temps que el derbi no es produïa a tanta altura.

RETORNS DE PES

Suárez i Sergio García, absents en els últims partits, apunten a la titularitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)