Barça

Ernesto Valverde

Tècnic del Barça

“És una prova de foc, perquè a tots ens està costant puntuar a fora”

“Crec que serà un derbi igualat i que arriba sense una gran distància entre tots dos equips, tot i que això molts cops és igual, perquè és un partit que es juga molt amb el cor i una mica amb el cap, per la rivalitat que hi ha. Ells, a més, estan en un bon moment i tot i que van perdre a casa contra el Girona, hi havien sumat cinc victòries consecutives. Serà una prova de foc perquè a tots els equips ens està costant guanyar a fora de casa, no només a nosaltres.” D’aquesta manera, Ernesto Valverde va avisar de les dificultats del duel d’avui a Cornellà-el Prat. Tot i això, el tècnic blaugrana no es va atrevir a dir si l’Espanyol d’aquesta temporada, amb Rubi, és més perillós que el del curs passat amb Quique, i en aquest sentit va recordar que el Barça va perdre el duel de copa i va empatar el de lliga, “molt dur i marcant al final”. El que sí que va apuntar són algunes de les diferències entre aquell conjunt periquito i l’actual: “L’any passat eren un equip més de contraatac, més armat defensivament, i enguany tracta d’anar a buscar-te i de tenir la pilota i la iniciativa, tot i que manté homes amb velocitat a dalt que al contraatac et poden fer mal.”

El Txingurri no va amagar, pel que va dir d’Arthur –encara no se sabia que tornaria a ser baixa–, que sense ell serà més complicat guanyar la batalla per la pilota que es preveu: “Arthur és un jugador que ens dona molt de control de joc, té la pilota, i amb les seves passades l’equip va avançant a poc a poc i el rival va reculant.” Reconeixent també les diferències amb el brasiler, va destacar, però, les característiques d’Arturo Vidal, cada cop més present en l’onze: “T’ho dona tot, fa un gran esforç i té recorregut. És la virtut que té d’empènyer l’equip i anar cap endavant. Som un equip que es defineix molt en la posició, però s’ha de tenir jugadors diferents perquè la posició no ho és tot. També necessites jugadors que pressionin el rival com ho fa ell.” També ha aportat gols, el xilè, en les últimes setmanes, i s’ha afegit així a la llista de golejadors aquesta temporada, formada ja per catorze blaugrana, un fet que va destacar: “És una bona dada que no tot se centri en dos o tres jugadors. L’altre dia van marcar els tres de dalt, Denis va fer dos gols, i és important per a nosaltres que hi hagi molts jugadors que es relacionin amb el gol, fins i tot els del mig del camp, com Aleñá, que va sortir diumenge i va marcar.” Del maresmenc també va deixar entreveure que podria ser una altra opció: “És semblant a Arturo Vidal, tot i que diferent perquè té arribada de segona línia, però també es pot posar al mig del camp per tenir la pilota una mica més enrere.” Al contrari d’Arthur, Luis Suárez sí que va entrar en la llista, i Valverde també va parlar de les molèsties que té l’uruguaià al genoll, tot i que va preferir no donar-hi massa importància: “No em vull preocupar més del normal. Fins ara n’hem fet un seguiment i pensem que anirà jugant i que ho farà bé, i tot i que hem d’anar una mica amb compte, esperem solucionar-ho.”

“Derbi amb respecte”

Pel que fa a les polèmiques dels últims derbis, Valverde, com és habitual, va fer una crida a la calma i espera que hi hagi “un bon ambient” també a les graderies: “Acabem de jugar copa tots dos, tot ve molt ràpid i hem de tendir a normalitzar-ho. Les relacions entre clubs són bones i entre jugadors crec que també, tot i que la rivalitat existeix i al camp no hi ha amics. De vegades se’n fa més rebombori al voltant, del que realment passa al camp.” Interrogat sobre Piqué, va respondre: “Està fent una gran temporada i no s’ha de pensar que passi res especial amb ell, sinó que l’actitud al camp sigui la millor.” També se li va recordar que l’últim cop que l’Espanyol va vèncer com a local el Barça en la lliga, ell n’era l’entrenador. “Una dada que vol dir que per qualsevol rival, és molt difícil guanyar-li al Barça“ va destacar el tècnic.

PERILL CLAR

“Van perdre contra el Girona, però a casa venien de cinc triomfs seguits”

RIVALITAT

“Els derbis són partits que es juguen molt amb el cor i una mica amb el cap”

ALTERNATIVES

“Nosaltres som un equip que es defineix en el joc de posició, però això no ho és tot”

Prudència amb el possible fitxatge d’un central

X.S.

Una de les baixes per a aquest derbi i també per a les properes setmanes, i probablement la que més preocupa el club blaugrana, és la de Samuel Umtiti, que després d’haver decidit no operar-se, és a Doha fent un tractament conservador de les molèsties que té al cartílag del genoll esquerre, que van tornar a aparèixer després del partit contra l’Atlético. Si no en fa net, una de les opcions que preveu el club és fitxar un central en el mercat d’hivern, encara que de moment Valverde prefereix mostrar-se prudent en aquest sentit: “Volem ser optimistes amb Umtiti, però abans de temps no hem de decidir res. Confiem que el tractament anirà bé, i no ens precipitem. Si no, hi podria haver un overbooking”. Ara mateix, amb Vermaelen recuperat, són tres els centrals disponibles, cosa que fa que Chumi, a diferència dels últims partits, ja no estigui en la convocatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)