Barça

Lenglet tanca el cercle

Clément Lenglet. El francès, que va debutar precisament contra el Tottenham a Califòrnia, jugarà avui el seu tercer partit contra els londinencs en cinc mesos. Dels nervis de l’estrena a estar consolidat a l’eix

29 de juliol. Rose Bowl. Pasadena (Califòrnia). Allà, contra el Tottenham, Clément Lenglet escrivia el seu primer capítol amb el Barça. Era el primer partit de la pretemporada i els primers minuts oficials del central francès amb la samarreta blaugrana. Sòlid en defensa i donant sortida de pilota en els desplaçaments en llarg. L’actuació de Lenglet va ser convincent. Aquell dia va formar parella amb Marlon i va deixar bones impressions a Valverde: “Era un fitxatge del qual no teníem dubtes. El coneixíem de la lliga i sabem que és un futbolista que ens ajudarà aquesta temporada”, explicava ja aleshores.

Cinc mesos més tard, Clément Lenglet s’ha convertit senzillament en imprescindible en aquest Barça. El malson d’Umtiti amb el seu genoll, l’han convertit de retruc a ell en un futbolista vital. El d’avui serà el seu cinquè partit com a titular a la Champions i el seu tercer cara a cara contra el Tottenham. A l’octubre, en el partit jugat a Wembley (2-4), ja va doctorar-se formant parella amb Piqué, en un dels partits més atractius del Barça d’aquesta temporada, en un escenari mític i contra el pitxitxi de l’últim mundial. Avui, de nou, examen contra Harry Kane. L’internacional anglès suma 9 gols a la Premier i 4 a la Champions. Per a Lenglet, però, el veritable rei continua sent Leo Messi: “Disfruto jugant al seu costat. És el millor. Ell sol canvia un partit. Marca, assisteix... l’altre dia contra l’Espanyol va fer dos gols increïbles de falta. Lògicament millor tenir-lo al teu equip”, explicava ahir en roda de premsa.

Lenglet ha passat de ser fitxat com un central de fons d’armari a ser l’escollit per parlar en la prèvia de Champions d’un Barça-Tottenham. Segurament ni tan sols ell hauria imaginat arribar a l’últim partit de la lligueta amb el Barça ja classificat i ell havent jugat tots els partits com a titular excepte el del debut a casa contra el PSV: “Estic content amb els minuts que estic tenint. És difícil jugar en un club com aquest, però estic satisfet del meu rendiment i la continuïtat és clau per seguir creixent com a futbolista en un gran club com aquest”. “Si cal fitxar un central a l’hivern? No sóc jo qui tria els futbolistes que han de jugar en aquest club. Aquesta no és la meva feina. Però sí puc dir que l’equip està treballant bé. Ara portem dos partits sense encaixar i aquesta és la línia a seguir. He de ser un equip sòlid”.

IMPRESCINDIBLE

“Estic satisfet del meu rendiment. La continuïtat és clau per seguir creixent”

REFORÇOS?

“Si cal fitxar un central en el mercat d’hivern? Aquesta no és la meva feina”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)