Barça

El Girona - Barça no es jugarà als Estats Units

Definitiu. Ho confirma l’LFP després que la junta directiva del club blaugrana anunciés que deixava sense efecte la seva disposició a jugar a Miami per la falta de consens existent

El Girona-Barça del 26 de gener no es jugarà a Miami. Així ho va confirmar l’LFP després que la junta directiva del Barça anunciés que renunciava a aquesta possibilitat que havia vist bé fins ahir. “El FC Barcelona deixa sense efecte la seva disposició a jugar a Miami el partit de lliga que l’havia d’enfrontar al Girona”, va anunciar el club en un comunicat després de la reunió ordinària de la junta directiva que es va fer ahir. El comunicat explica que s’ha pres aquesta decisió després de “constatar la falta de consens existent al voltant d’aquesta proposta”. La proposta sempre ha estat liderada per Javier Tebas, president de l’LFP. Ell va signar amb l’empresa Relevent un acord per quinze anys per promocionar el futbol als Estats Units i el Canadà. L’acord incloïa la disputa d’un partit de lliga als Estats Units i el Girona-Barça va ser l’escollit aquesta temporada. La proposta, però, sempre ha rebut la negativa de la federació espanyola, que presideix Luis Rubiales. La federació no va autoritzar la disputa del partit i també la FIFA, a finals del mes d’octubre, es va mostrar contrària que el partit es jugués als Estats Units. El Barça, però, davant de tantes disputes, ha decidit fer marxa enrere. “El FC Barcelona estava i està disposat a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de lliga i acceptava que els beneficis es repartissin entre tots els clubs de primera i segona divisió, seguint el mateix repartiment dels drets de televisió, però considera que mentre no s’assoleixi un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar”, conclou el comunicat.

La decisió del Barça va provocar la reacció de l’LFP. “Volem felicitar al FC Barcelona i al Girona CF per la seva disposició a ser pioners en la intenció voluntària de jugar un partit de lliga fora d’Espanya. Sempre vam manifestar que la participació en el partit era voluntària i si el FC Barcelona manifesta el seu desig de no anar, aquest partit a Miami no es podrà disputar en la data prevista”, deia el comunicat, que remarca que l’acord amb Relevent continua vigent. El comunicat lamenta la decepció que pugui causar aquesta decisió entre els aficionats dels Estats Units i diu que espera anunciar en breu la disputa d’un partit en territori americà. A més, assegura que continuarà amb la seva demanda per poder jugar un partit fora d’Espanya perquè la decisió de la federació no resulta conforme a Dret.

A la decisió, va respondre també el Girona després d’acabar el seu partit a San Mamés. L’entitat gironina diu respectar la decisió del Barça i afegeix que “continuarà donant suport a les iniciatives que promoguin la lliga més enllà de les fronteres de l’Estat espanyol de la mateixa manera que ho va fer quan se li va proposar jugar el partit als Estats Units”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)