Barça

Gerard Piqué, en negociacions per comprar el FC Andorra

Plans empresarials. El central blaugrana, a través del grup Kosmos, podria entrar en una operació per reflotar el club andorrà, que milita a primera catalana i que té un deute d’entre 200.000 i 300.000 euros

“Estem treballant en dos projectes. Un és comprar un equip. L’altre és crear una nova competició de futbol o utilitzar una competició que ja existeixi. No puc dir res més, però són dos projectes molt macos.” Amb aquestes paraules de fa unes setmanes a L’Équipe Magazine, Gerard Piqué sorprenia anunciant alguns dels seus plans de futur, al marge de la seva carrera com a jugador. Plans que es comencen a concretar, ja que el central blaugrana està a prop d’arribar a un acord per comprar el FC Andorra, a través del seu grup empresarial, Kosmos, que ja va arribar a un acord amb la Federació Internacional de Tennis per gestionar la nova copa Davis. En la possible operació també hi podria estar involucrat algun altre grup empresarial. El mateix club andorrà, davant les informacions sorgides durant el dia d’ahir, va confirmar en un comunicat que ha tingut “converses amb diversos grups inversors amb vista a assegurar el compliment dels seus objectius esportius i per millorar la situació econòmica del club”.

L’acord amb el club que presideix Albert Ferré no està tancat però sí en una fase avançada, tot i que dependrà de l’aprovació d’una nova llei de l’esport, prevista per a la setmana que ve, que ha de permetre l’entrada de capital estranger a les entitats esportives del país andorrà que competeixen en federacions estrangeres, com és el cas del FC Andorra, que participa en competicions catalanes. A més, també ho hauran d’aprovar en assemblea els socis de l’entitat.

El club andorrà, degà del Principat i fundat l’any 1942, disputa les competicions de la RFEF i actualment milita al grup segon de primera catalana –és desè, a 12 punts del líder–, però entre finals de la dècada dels vuitanta i principis dels noranta va arribar a jugar dues fases d’ascens a segona A i també va arribar a ser campió de la copa Catalunya, l’any 1994, després d’eliminar el Barça a semifinals i derrotar l’Espanyol en la final. Des de fa anys, però, viu moments complicats, tant esportius com econòmics, ja que arrossega un deute d’entre 200.000 i 300.000 euros. Problemes que es podrien solucionar amb el nou propietari, a través d’una societat anònima esportiva (SAE) que, a més de fer-se càrrec del deute, també suposaria una injecció d’ingressos per reflotar el club, amb l’objectiu de portar-lo a formar part del futbol professional.

CLUB AMB HISTÒRIA

Fa quasi 30 anys, va jugar dues fases d’ascens a segona i el 1994 va guanyar la copa Catalunya

Baixa en l’entrenament d’ahir

X.S.

Coincidint amb l’aparició d’aquestes informacions sobre alguns dels seus plans empresarials, Gerard Piqué, que va seguir tot el duel de dimarts contra el Tottenham des de la banqueta, va ser baixa en l’entrenament d’ahir a la ciutat esportiva, amb permís del club i d’Ernesto Valverde. D’altra banda, Sergi Roberto, baixa des del duel al Wanda Metropolitano per una lesió muscular als isquiotibials de la cuixa esquerra, va poder fer una part de l’entrenament amb el grup. Se li va pronosticar un temps de baixa d’entre tres i quatre setmanes i diumenge ja en farà tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)