Barça

El tècnic rival

Paco López

Una solució del tot miraculosa

Procedent del filial, Paco López va agafar el Llevant al març a un punt del descens, el va salvar còmodament i aquest curs el té en llocs europeus

En aquest període, només el Barça i el Madrid han sumat més punts que els granota, que la lliga passada van ser els únics a vèncer els blaugrana i en l’actual han assaltat el Bernabéu

El que el mes de març passat semblava una aposta provisional del Llevant, per a uns mesos, fins a final de temporada, confiar l’equip al tècnic del filial, Paco López, com a substitut de qui els havia portat a l’ascens, Juan Ramon López Muñiz, s’ha convertit amb el pas dels mesos en una decisió del tot encertada i que està donant uns fruits gairebé del tot insospitats.

Només un punt separava el conjunt granota de les posicions de descens quan el tècnic valencià –que com a jugador i també a les banquetes té un llarg historial sobretot en equips del País Valencià– va fer el salt al primer equip, amb un objectiu ben clar, salvar l’equip. Als 50 anys, i després d’haver entrenat en quasi totes les categories del futbol estatal menys a primera, li arribava el major repte de la seva carrera. I no hauria pogut aprofitar millor l’oportunitat. “Traslladarem al vestidor que sigui atrevit. És un somni per a mi, però també una responsabilitat ja que els granota mereixen l’equip a primera”, va deixar clar en la seva presentació. Dit i fet. Guanyant vuit de les últimes 11 jornades, el Llevant aconseguia la salvació de forma còmoda i amb un marge en acabar el campionat de 17 punts, tot un món, amb les places de descens. Tot plegat, amb l’estil atractiu i sense complexos que prometia i que mira més a la porteria rival que a la pròpia. Un exemple, el 5-4 que va endossar al Barça al mes de maig al Ciutat de València, en l’única derrota dels blaugrana en tota la lliga. “Paco López ens ha alliberat. La clau és disfrutar”, remarca un dels destacats del Llevant, José Luis Morales, quan parla del seu tècnic.

Amb la continuïtat guanyada a pols, l’objectiu per a aquesta temporada era “sumar un mínim de 42 punts al més aviat possible”, insistia Paco López a l’estiu, tot i no descartar res: “Tant de bo els resultats fossin els de la temporada passada, però l’important és que l’equip tindrà una identitat i complicarà la vida a qualsevol equip.” I així és. Ja amb 15 jornades disputades, el Llevant, que és el tercer equip més golejador i que ha marcat en tots els partits menys en un, i el tercer més golejat, continua amb la bona inèrcia amb què va acabar el curs passat i no sembla que tingui vertigen. Ja és sisè amb 22 punts i ha estat capaç de guanyar al Bernabéu, l’octubre passat (1-2). Precisament, el conjunt blanc (48 punts) i el Barça (55) són els únics dos equips que, des que Paco López es va convertir en tècnic granota, han obtingut més punts que el Llevant (47), comptant els 11 últims partits de la lliga passada i els 15 d’aquesta. Uns números per emmarcar, amb 14 victòries –més de la meitat de les possibles–, que fan que sigui el segon tècnic de la història del Llevant que més n’ha aconseguit a primera, només superat per Juan Ignacio Martínez, que en va sumar 28 en dues temporades (2011-13) i va classificar els granota per a Europa, per primer cop. Repetir-ho no sembla impossible.

Paco López
(19/09/1967, Silla)
47
punts
ha sumat el Llevant amb Paco López, entre les 11 jornades de la lliga passada i les 15 de l’actual. Només el Madrid (48) i el Barça (55) n’han obtingut més.
14
victòries
acumula el tècnic valencià, el segon de la història del club que més n’ha aconseguit a primera.
27
gols
ha marcat el Llevant en l’actual lliga. Només el Celta (28) i el Barça (41) n’han fet més.
25
gols
ha rebuts el conjunt granota aquesta lliga. Només els dos últims, el Rayo i l’Osca, amb 30, n’han encaixat més fins ara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)