Barça

Ciutat de València: bons records i un de molt dolent

Estadi especial. La temporada passada el Barça de Valverde va perdre la imbatibilitat al feu del Llevant, però el Barça de Guardiola hi va guanyar la seva tercera lliga i el de Rijkaard, la primera

El Barça torna demà al Ciutat de València, el feu del Llevant. És un estadi que en els últims anys s’ha convertit en especial per a l’equip català, i no tan sols perquè els dos conjunts portin els colors blaugrana a la samarreta. És un camp històric perquè el barcelonisme en conserva dos grans records, però també hi va viure una tremenda decepció. I precisament és el record dolent el que encara perviu per a bona part dels jugadors actuals i per al tècnic, Ernesto Valverde, ja que va passar la temporada passada.

Va ser en aquest camp on l’equip va perdre la possibilitat de firmar una lliga gairebé perfecta, sense cap derrota. Era la penúltima jornada quan el Barça va perdre la imbatibilitat. Amb el títol ja a la butxaca, acabar invictes era el gran objectiu, i tant els jugadors com Valverde havien dit que els feia il·lusió i els motivava el repte. “Un cop guanyada la lliga, hem de buscar al·licients, i aquest n’és un de claríssim. S’ha trigat molt a batre el rècord d’imbatibilitat anterior, i ara estem en posició d’aconseguir-ho”, deia Valverde en la roda de premsa abans d’anar a València. Però l’equip va fallar de manera estrepitosa i va perdre per 5 a 4 en un duel en què encara va poder maquillar un resultat que durant molts minuts va ser vergonyós. Van encaixar cinc gols en menys de 60 minuts. Aquella nit el Barça també va posar fi a la ratxa de 43 partits sense perdre. Que no hi hagués Messi no va servir d’excusa. El futbolista més destacat d’aquell dia va ser Coutinho, que va fer tres dels quatre gols del Barça, i Vermaelen es va lesionar.

Per trobar les dues grans alegries al Ciutat de València hem d’anar més enrere. El FC Barcelona va aconseguir proclamar-s’hi campió de lliga no fa pas tant de temps. És en aquest estadi on l’equip entrenat per Pep Guardiola va aconseguir el seu tercer títol consecutiu després d’empatar contra el Llevant el maig del 2011. Faltaven dues jornades per al final del campionat. El resultat va ser d’empat a un gol. Els blaugrana es van avançar amb un gol de cap de Keita després d’una centrada de Xavi, però Caicedo va empatar poc abans del descans i el resultat ja no es va moure fins al final del duel. El Barça obtenia la seva lliga número 21.

A casa del Llevant també és on, el 14 de maig del 2005, el Barça de Rijkaard va guanyar la seva primera lliga. També ho va fer dues jornades abans que acabés la competició. Era l’equip liderat per Ronaldinho, que formava una parella letal amb Samuel Eto’o a la davantera blaugrana. Aquell partit contra el Llevant també va acabar amb un empat a un gol, obra del camerunès. Però una de les imatges que es recordaran també són els últims minuts, amb Márquez i Puyol passant-se la pilota per perdre temps.

DADA

Aquella nit els de Valverde van posar fi a la ratxa de 43 duels sense perdre

LES DUES LLIGUES

Totes dues (2011 i 2005) es van assolir quan faltaven dues jornades per al final del campionat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)