Barça

Homes de confiança

Busquets i Rakitic, si estan disponibles, són quasi intocables per a Valverde, que aquest curs només els ha deixat fora de l’equip en l’anada dels setzens de copa

Entre el Barça i les seleccions, el de Badia va arribar a la seixantena de partits la temporada passada i el croat a la setantena, i aquest curs són els homes amb més minuts, comptant els duels internacionals

El Barça ja tenia l’eliminatòria de la copa contra la Cultural Leonesa més que encarrilada gràcies al 0-1 de l’anada, i contra el Tottenham Hotspur només s’hi jugava l’honor i els 2,7 milions d’euros que donava la UEFA per guanyar; però, tot i això, tant Sergio Busquets com Ivan Rakitic, els dos blaugrana que més minuts acumulen aquesta temporada comptant tant els duels amb el Barça com els disputats amb les respectives seleccions, van jugar tant en la tornada dels setzens de copa com contra el conjunt anglès. El croat va jugar la primera part en tots dos partits i va ser rellevat precisament en el descans pel de Badia, que va disputar els segons 45 minuts. Una prova més de fins a quin punt arriba la confiança màxima del Txingurri tant en Busquets com en Rakitic, peces clau al mig del camp blaugrana des de fa ja molts anys. Fins a tal punt que aquesta temporada entre tots dos només s’han perdut tres partits. L’únic cop que ha descansat Busquets ha estat en l’anada dels setzens de copa, a Lleó. Igual que Rakitic, que també es va perdre el partit al Wanda Metropolitano contra l’Atlético, ja que estava lesionat –va tenir unes molèsties musculars jugant amb Croàcia–, i alhora sancionat per la doble targeta groga que havia vist la jornada anterior contra el Betis. Si hagués estat disponible, però, ningú dubta que també hauria format part de l’onze per enfrontar-se al conjunt colchonero. Cap sorpresa tenint en compte que a l’estiu, quan va sortir a la llum el ferm interès del PSG per fitxar Rakitic amb una proposta milionària, Valverde va deixar clar que en cap cas valorava una possible venda del croat: “Ivan és fonamental per al nostre equip. Jo penso comptar amb ell. La seva importància la coneixem tots. Els seus números estan allà. I jo espero que continuï aquí sense cap mena de dubte. Soc l’entrenador i vull els millors. I Rakitic és un dels millors. Sap com juguem, està involucrat amb l’equip i no estem per fer negocis amb un jugador, aquí estem per guanyar i que la sala de trofeus sigui més gran.”

El cas és que quan tot just es compleixen els primers quatre mesos de la temporada; és a dir, encara no l’equador del curs, i amb uns mesos al davant carregats de partits i de dificultat sempre que el Barça vagi avançant eliminatòries en la copa i la Champions –el Llevant serà el pròxim escull en la competició del KO i dilluns se sabrà el següent rival europeu–, tant Busquets com Rakitic acumulen ja un bon desgast a les seves cames. En els 24 partits que ha disputat el conjunt blaugrana entre lliga, Champions, copa i supercopa d’Espanya, només Gerard Piqué i Ter Stegen acumulen més minuts disputats que ells dos. No s’ha d’oblidar, però, que el central català va renunciar després del mundial a jugar més amb la selecció espanyola, i, en canvi, tant Busquets com Rakitic continuen sent peces clau a la roja i al combinat balcànic respectivament, cosa que no els permet fer un parèntesi quan arriben les aturades de seleccions, sinó tot el contrari. Sumant de fet els minuts que han disputat aquest curs amb el Barça i amb les seves seleccions, Busquets ja supera els 2.000 minuts (en duu 2.160) i acumula 27 partits jugats, mentre que Rakitic els voreja (1.995 minuts), en un total de 25 partits ja jugats. Xifres que superen de llarg les dels altres migcampistes blaugrana més o menys habituals. Arthur, tot i estar lesionat unes setmanes, ha jugat 23 partits amb el Barça i el Brasil, però només acumula 1.303 minuts; el seu compatriota Coutinho, que va començar el curs d’interior però que fa mesos que actua d’extrem, en suma 1.716, en un total de 24 partits, i Arturo Vidal també ha jugat 24 partits com a blaugrana i amb Xile, tot i que molts com a suplent, i en total acumula 1.104 minuts. Fins lesionar-se, Rafinha treia el cap en les alineacions de Valverde i ara ho fa més Aleñá, però això no s’ha traduït en més descans per a Busquets o Rakitic, que, també s’ha de dir, no estan protagonitzant fins ara la seva millor temporada.

Que tant el de Badia com el croat ho juguin gairebé tot, no és nou d’aquesta temporada, ni molt menys. 60 partits va arribar a disputar Busquets el curs passat, el primer amb Valverde a la banqueta, entre el Barça (50) i la selecció espanyola (10). En el cas del croat, que va ser subcampió del món, el nombre de partits es va enfilar fins als 71 (55 amb el Barça i 16 amb Croàcia), i es va convertir així en el jugador que més en va arribar a disputar en tot el panorama mundial. Tots dos eren fixos també amb Luis Enrique, però cal tenir en compte que ja tenen 30 anys, amb el conseqüent dubte de saber com arribaran de benzina al tram final del curs si continuen amb el ritme actual de partits. Com a avís per a un futur pròxim, Busquets ja va afirmar fa poc que creu que li queden “uns dos o tres anys” a bon nivell. Té contracte, això sí, fins al 2023. Abans, el 2021, acaba el de Rakitic, que també ha negat que tingui cap acord per marxar l’estiu que ve.

SERGIO BUSQUETS

2.160
minuts
disputats acumula el de Badia aquesta temporada, entre el Barça i la selecció espanyola.

DOBLE DESGAST

Busquets i Rakitic són uns dels pocs que són fixos tant al Barça com a la seva selecció

POQUES ROTACIONS

Fins i tot en la tornada de la copa i amb el Tottenham van jugar 45 minuts cadascun

ENCARA QUEDA MOLT

El de Badia i el croat acumulen força desgast i el calendari anirà fent més pujada

IVAN RAKITIC

1.995
minuts
disputats acumula el croat aquesta temporada, entre el Barça i la seva selecció.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)