Barça

Murillo és l’escollit

El central del València, que no entra en els plans de Marcelino, a un pas d’aterrar com a cedit al Camp Nou

El colombià arriba per suplir les baixes per lesió d’Umtiti i Vermaelen

Jeison Murillo, central colombià del València de 26 anys, és el jugador escollit per la direcció esportiva del FC Barcelona per reforçar la defensa blaugrana de cara al segon tram de la temporada. Murillo arribarà al Camp Nou com a cedit, fins al 30 de juny i sense opció de compra, i el Barça pagarà prop de 2 milions d’euros per aconseguir els seus serveis. D’aquesta manera, el FC Barcelona deixarà tancada l’operació central, un objectiu prioritari des que els serveis mèdics del club van confirmar que la lesió d’Umtiti anava per llarg, i més després que el defensa francès decidís no passar per la sala d’operacions. Només faltava que Vermaelen es tornés a lesionar per acabar de convèncer tothom que Valverde necessitava un altre central per afrontar amb plenes garanties la segona meitat de la temporada, en què el Barça mirarà de lluitar per guanyar la lliga, la Champions i la copa.

Fins ahir al matí, el fitxatge de Murillo s’estava duent a terme en un perfecte silenci. Mentre la llista de possibles candidats s’anava ampliant dia rere dia, el Barça ja havia contactat amb el València i amb l’entorn del jugador per copsar les possibilitats de dur Murillo al Camp Nou. I davant els excel·lents senyals rebuts de totes les parts, el club blaugrana va decidir anar més enllà i posar fil a l’agulla, per arribar a les vacances de Nadal amb la feina feta. Ahir, i amb el fitxatge arribant al seu tram decisiu, Murillo es va absentar de l’entrenament del València, una baixa que va disparar totes les alarmes. Ja llavors, membres de tots dos clubs i Rocco Dozzini, el representant del jugador, estaven reunits perfilant els clàssics serrells, fins al punt que només falta que s’acabi de concretar la xifra de l’operació perquè la cessió passi a ser oficial.

Descartat per Marcelino

Jeison Murillo va aterrar a Mestalla fa dues temporades, cedit per l’Inter de Milà, però amb una opció de compra obligatòria de 12 milions d’euros. I el colombià va començar la seva nova experiència molt bé, sent titular en un València que acabaria signant una temporada espectacular. Tot plegat, però, se’n va anar en orris al mes de novembre, quan Murillo es va fer una lesió al pubis que el va deixar tres mesos a la infermeria. Al març, el jugador va tornar a vestir-se de curt, i malgrat ser titular al principi, després es va veure alternant titularitats amb duels en què es quedava a la banqueta. Arribat l’estiu, el València va fer efectiva la clàusula de compra que tenia per Murillo, de 12 milions, però ja des d’un primer moment es va intuir que alguna cosa no anava del tot bé. I és que tot i que el València va començar molt malament la temporada, el central colombià no jugava, fins que va transcendir que Marcelino, per motius que ara mateix encara es desconeixen, havia fet arribar a la cúpula del València que no comptava amb Murillo, i que desitjava que el jugador sortís en el mercat d’hivern. A hores d’ara, de fet, el colombià només ha disputat tres partits, un de lliga, un de copa i un de Champions. El València, entenent els raonaments del seu entrenador, va fer arribar la petició al representant del jugador, que el va començar a oferir a clubs d’Itàlia –on Murillo té un bon cartell–, Anglaterra, Mèxic i Turquia. El club, a més, veient com l’equip difícilment es classificaria per als vuitens de la Champions, també va posar damunt de la taula la necessitat que l’operació fos un traspàs, per recuperar part dels 12 milions invertits i per fer front a l’impacte econòmic que suposaria l’eliminatòria de la màxima competició continental de bon començament.

I va ser llavors quan va aparèixer el Barça, que va veure en Murillo la incorporació ideal per suplir l’absència de llarga durada d’Umtiti. I és que el central té bon tracte de pilota, experiència en grans clubs com l’Inter de Milà i el València, coneix la lliga espanyola, ja que a banda del València ha jugat en el Cadis, Las Palmas i el Granada, i podrà disputar la Champions, ja que aquesta temporada ha canviat la normativa de la UEFA en aquest sentit. El problema, però, era que el Barça en cap cas volia fer cap inversió forta, ja que l’objectiu no és fitxar un jugador de llarg recorregut, sinó reforçar temporalment l’eix defensiu, on Piqué i Lenglet seguiran sent els titulars. El València, però, no ha trobat cap club interessat a posar damunt de la taula els 8 milions que reclamava, i davant la insistència de Murillo de marxar al Camp Nou, l’entitat valencianista ha entès que rebre ara 2 milions d’euros per un jugador que no entra en els plans de Marcelino és una bona operació, sobretot perquè si el futbolista ho fa bé al Camp Nou després el podrà traspassar per una quantitat superior.

Sembla, doncs, que només és qüestió d’hores que Jeison Murillo es converteixi en el central que Valverde necessitava. Ara només falta que l’eterna malastrugança que sembla que té aquesta posició en la plantilla del Barça s’acabi una vegada per totes.

SERRELLS

El Barça pagarà prop de 2 milions d’euros per la cessió del central colombià

TESTIMONIAL

Murillo només ha jugat tres partits aquest curs, un de lliga, un de copa i un de Champions

Denis, una operació paral·lela

Ja fa setmanes que el València va preguntar al Barça sobre la possibilitat d’aconseguir els serveis de Denis Suárez, un jugador que té via lliure per canviar d’aires aquest mateix hivern davant la falta de minuts al Camp Nou. I aquest interès dels valencianistes segueix intacte, però en cap cas farà que el migcampista gallec pugui entrar en l’operació Jeison Murillo. I és que el jugador no acaba de veure clar marxar a Mestalla, on hi ha una forta competència al centre del camp. El València sap que haurà d’esperar per saber si finalment es podrà reforçar-se amb Denis Suárez, una petició de Marcelino, a banda que també és conscient que el Barça, amb el qual manté una excel·lent relació, facilitarà l’operació si hi ha entesa entre el club i el jugador gallec. Els dubtes de Denis, doncs, van ensorrar l’interès del València de fer un intercanvi per Murillo, que acabarà al Camp Nou i, de moment, compartint vestidor amb Denis Suárez. Coses del destí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)