Barça

Valverde ja té el reforç que volia

Barça i València arriben a un acord i Jeison Murillo jugarà sis mesos cedit al Camp Nou. Els blaugrana tenen una opció de compra per 25 milions d’euros

Va passar la revisió mèdica i serà presentat el dia 27

Jeison Murillo ja és nou jugador del FC Barcelona. El colombià s’ha convertit en la primera i presumiblement única incorporació blaugrana d’aquest mercat d’hivern. El València, club que buscava una sortida per al central perquè Marcelino no hi comptava, i el Barça van arribar ahir a un acord definitiu. Murillo, de 26 anys, vestirà de blaugrana, com a cedit, fins al 30 de juny del 2019. El Barça pagarà la fitxa del futbolista i 1,2 milions d’euros al València per la cessió i tindrà una opció de compra no obligatòria per 25 milions d’euros. El València demanava dos milions d’euros per la cessió i la idea del Barça era no pagar res. Finalment, tot va quedar en una xifra intermèdia.

Després de l’acord entre els dos clubs, Murillo, que al matí es va acomiadar dels seus companys del València a la ciutat esportiva de Paterna, va viatjar en cotxe fins a Barcelona, on a la tarda va passar una exhaustiva revisió mèdica sota l’atenta mirada del doctor Ricard Pruna. Una vegada el colombià de Barranquilla va superar les proves mèdiques i després d’algun retard en la rebuda d’algun paper, es va fer oficial la cessió. El club blaugrana volia presentar avui el central colombià, però ha preferit ajornar-ho fins al dia 27 pels problemes de mobilitat que es preveuen durant tot el dia d’avui a la capital catalana degut a les protestes per la celebració d’un consell de ministres del govern espanyol a Barcelona. Tot i haver d’esperar a ser presentat, Murillo ja va explicar ahir les seves sensacions a la televisió del club. “Estic molt feliç, és un somni acomplert i ara només em queda treballar per aprofitar aquesta oportunitat i demostrar per què soc aquí. Vinc amb la intenció d’ajudar el Barça en tot el que pugui i gaudir una mica d’aquest club, que és el millor del món”, deia el central colombià, que es defineix com un jugador “ràpid, intel·ligent, amb bon peu i amb molta força”. Murillo va descobrir que fa uns anys ja va pronosticar que acabaria jugant en el Barça. “Fa un parell d’anys vaig passar per aquí per entrenar-nos amb la samarreta de Las Palmas i vaig dir a algú que hi vindria un any per jugar com a local”, explicava el nou jugador del Barça.

Avalat per Valverde

El jugador arriba avalat per Ernesto Valverde, fet que assegura que Murillo tindrà minuts i protagonisme, tot el contrari del que va passar fa un any amb el també colombià Yerry Mina, que va ser fitxat en el mercat d’hivern i va tenir poques oportunitats perquè va ser un fitxatge de la direcció esportiva que no tenia el consentiment de l’entrenador, i que va acabar marxant mesos després a l’Everton per 30 milions d’euros.

L’arribada de Murillo fins i tot abans de l’obertura del mercat d’hivern el proper 1 de gener respon també a les exigències de l’entrenador. La direcció esportiva tenia previst estudiar més el mercat i buscar més opcions, donant-se un marge de dues o tres setmanes, però Valverde va exigir una incorporació immediata, després que diumenge Thomas Vermaelen es va tornar a lesionar, al Ciutat de València. El club continua pendent de la recuperació de Samuel Umtiti, que té previst incorporar-se als entrenaments el dia 30 d’aquest mes, després d’haver estat diverses setmanes a Doha fent tractament al seu genoll, però ningú pot garantir que el francès no torni a recaure i hagi de passar de manera definitiva per la sala d’operacions. L’enèsima lesió muscular de Vermaelen ha tornat a deixar l’equip amb només dos centrals, Piqué i Lenglet, i Valverde en volia incorporar un de manera immediata tenint en compte que el mes de gener sempre és molt dur amb la disputa de la copa. El tècnic volia disposar del reforç des del primer dia d’entrenaments després de l’aturada nadalenca, perquès es pugui estrenar ja en el primer partit de copa contra el Llevant, i donar descans a algun dels altres dos centrals que queden sans.

LA XIFRA

1,2
milions
d’euros paga el Barça al València per la cessió; també la fitxa del colombià.

LES FRASES DE MURILLO

Fa un parell d’anys vaig passar per aquí amb Las Palmas, i vaig dir a algú que hi tornaria per jugar com a local. És un somni fet realitat

EXIGÈNCIA

Amb la nova lesió de Vermaelen, Valverde va demanar que arribés un central immediatament
Vinc a ajudar i a gaudir una mica d’aquest club, que és el millor del món. Soc ràpid, intel·ligent, amb bon peu i amb molta força

Revisió mèdica exhaustiva

F.C.

Abans que es fes oficial la cessió de Jeison Murillo del València al Barça, el central colombià va passar una exhaustiva revisió mèdica supervisada pel doctor Ricard Pruna. Murillo ha tingut diverses lesions, i l’àrea mèdica blaugrana no volia córrer cap risc. Es va posar una atenció especial en una lesió de pubis que va obligar el jugador colombià a ser operat la temporada passada. Totes les proves mèdiques van ser positives i el jugador està preparat per posar-se a treballar a les ordres d’Ernesto Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)