Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

La dolçor del moment

La fórmula del pal i la pastanaga per tractar els seus actes d’indisciplina ha generat un gran efecte en Ousmane Dembélé. Des que va rebre com a càstig quedar fora de la convocatòria contra el Betis i encaixar reprimendes públiques de diversos actors del club acompanyades de bones paraules i mostres de confiança, és un altre. El jove talent francès ha captat el missatge i actua en conseqüència. Valverde ja no el va voler castigar contra el Tottenham per un altre retard i Dembélé es va redimir fent un autèntic golàs contra els anglesos. En la lliga, els seus números en els últims partits són espectaculars i s’està consolidant com el tercer màxim realitzador de l’equip, després de Messi, el que més n’acumula, amb 15, i Luis Suárez, amb 11.

Contra el Celta va marcar el seu quart gol en les últimes sis jornades. Va iniciar aquesta bona ratxa fent el de l’empat a dos contra el Rayo Vallecano i en la jornada següent va ser decisiu aconseguint l’empat al Wanda Metropolitano a les acaballes del partit. La seva entrada, a més a més, va servir perquè el Barça fes un pas endavant en un partit en què estava sent massa pla. Va quedar sense marcar contra el Vila-real, però va tornar a deixar empremta en el derbi contra l’Espanyol fent un gol amb una magnífica rosca. El d’ahir va ser d’oportunista, després de caçar un refús de Rubén Blanco a un xut de Leo Messi. El francès va fer passar la pilota per sota les cames del porter del conjunt de Vigo. Una jugada iniciada per ell va estar a punt d’acabar en un gol d’Alba, però un defensa va treure la pilota amb el pit quan el porter estava completament batut. Dembélé ja ha arribat als 10 gols aquesta temporada i és a només dos d’igualar el seu millor registre, que van ser 12 al Rennes. Ha fet 7 gols en la lliga, 2 en la Champions i el que va donar el títol de la supercopa d’Espanya contra el Sevilla.

Carismàtic entre els aficionats, que ja l’han perdonat, els fa vibrar amb les seves cavalcades i les seves fintes. Clarament ha guanyat la partida de la titularitat a Coutinho, que va entrar per ell en el minut 22 de la segona meitat, perquè, com va passar a tot l’equip, el seu rendiment va anar clarament de baixada. Mentre que el brasiler ha anat de més a menys i cada cop passa més desapercebut en els partits, Dembélé creix dia rere dia, més enllà del moment dolç que viu en clau golejadora. Se’l veu més integrat en el joc global de l’equip i cada cop se li atribueixen menys pèrdues de pilota absurdes, aquelles que no tenen res a veure amb les que pugui cometre un davanter expert en l’un contra un com ell. A la velocitat, hi està afegint més pausa, més criteri, més actitud i més sacrifici en la pressió i en les ajudes defensives. És una de les grans notícies del final del 2018. Que duri.

0
passades de mèrit bones
1
passada de mèrit dolenta
1
pilota recuperada
2
pilotes perdudes
1
centrada
1
falta rebuda
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)