Barça

El Barça recupera la fiabilitat al darrere per acabar l’any

Porteria a zero. Els de Valverde es refan d’un mal inici de curs, es retroben amb la sobrietat i encadenen quatre jornades de lliga sense encaixar gols, una de les assignatures pendents

Si alguna cosa caracteritzava el Barça de Valverde la temporada passada era la seguretat al darrere, un element que li ha faltat en aquest primer tram del curs. Recuperar la fortalesa en defensa era una de les assignatures que calia aprovar abans de les vacances de Nadal, i les quatre jornades de lliga seguides sense encaixar cap gol fan pensar que ho han aconseguit. La tònica dels primers mesos de curs ha estat la facilitat amb què els equips rivals han arribat a la porteria de Marc-André ter Stegen. De fet, l’equip va encadenar onze jornades de lliga encaixant com a mínim un gol i, arribats a aquest punt de la competició, amb disset jornades disputades, els blaugrana han encaixat 19 dianes –en total, ara n’han rebut 25–. El gol de Diego Costa al Wanda Metropolitano que van encaixar el 24 de novembre és, de moment, l’últim que ha rebut Ter Stegen en la lliga. Des de llavors, el porter alemany ha aconseguit tancar amb pany i forrellat la porteria contra rivals importants com el Vila-real (2-0), l’Espanyol (0-4), el Llevant (0-5) i el Celta (2-0). El mes de desembre ha estat molt positiu, i és que només en dos dels sis partits jugats han acabat amb un gol a la porteria blaugrana –en la copa contra la Cultural Leonesa i en la Champions contra el Tottenham, tots dos disputats per Jasper Cillessen–, i l’equip posa punt final a l’any amb uns registres esperançadors que permeten donar treva a Ernesto Valverde en la recerca d’una solució.

El mèrit d’aquesta revifada no és només dels ocupants de la porteria, sinó que la defensa hi ha tingut un rol important. La lesió de Samuel Umtiti no ha permès a Valverde disposar de la seva parella de centrals titular, formada pel francès i Gerard Piqué, i això ha marcat els primers mesos del curs, tot i el bon paper de Clément Lenglet, que ha demostrat que és una assegurança a l’eix de la defensa. Els registres afavoridors que els blaugrana han aconseguit en aquest últim mes del 2018 van més enllà dels números, i és que contra el Celta, amb una davantera molt perillosa, van transmetre una gran seguretat i van anul·lar qualsevol ocasió dels rivals.

Amb aquests quatre partits consecutius de lliga sense encaixar gols, el Barça ja n’acumula nou deixant la porteria a zero –sis de lliga, dos de Champions i un de copa del Rei–, encara lluny dels 25 en què Ter Stegen i Cillessen van marxar a casa sense haver de recollir la pilota del fons de la xarxa la temporada passada.

BONA IMATGE

Més enllà de les xifres, l’equip ha tornat a mostrar una gran seguretat defensiva
Els blaugrana han rebut només dos gols aquest mes, en la copa i en la Champions
Aquest curs, els de Valverde només han deixat la porteria a zero en nou partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)