Barça

Rakitic, descans merescut

Incombustible. El croat, als seus 30 anys, tanca el 2018 havent disputat 67 partits amb el Barça i la selecció en un mateix any natural. Pocs futbolistes a Europa han jugat tant. Ara, vacances fins al dia 30

67

partits

el 2018 amb el Barça i Croàcia

El Barça tornarà a la feina el proper dia 30. Ho va comunicar el club dissabte. Messi, Suárez, Arthur, Malcom, Vidal i Munir ho faran més tard, el dia 2 de gener. Ivan Rakitic forma part del grup de jugadors que tornaran en la primera tongada. Tindrà els mateixos dies de vacances que la resta de futbolistes europeus del vestidor. Cap concessió extra en el seu cas. Ho mereixeria. Any intens en el cas de l’internacional croat.

Ivan Rakitic tanca el 2018 sent el futbolista de tota la plantilla blaugrana amb més partits a les seves cames. En total, 53 partits oficials amb la samarreta del Barça en aquest últim any natural. O el que és el mateix, 4.244 minuts. Més que els 51 partits de Gerard Piqué i Sergio Busquets, i més també que els 50 partits de Luis Suárez i Jordi Alba. Senzillament imprescindible per a Ernesto Valverde. El croat va ser un fix en l’esquema de Valverde en la primera temporada del tècnic de Viandar de la Vera a la banqueta i ho ha continuat sent en aquesta primera meitat de la temporada 2018/19 tot i la forta competència del mig del camp. Les arribades d’Arthur Melo i Arturo Vidal, l’entrada a escena de Carles Aleñá, i l’arribada de Philippe Coutinho en el passat mercat d’hivern, endurien la titularitat, però Rakitic no ha vist minvar el seu altíssim protagonisme en l’equip. Indiscutible. Els números parlen per sí sols. Aquesta temporada ha jugat tots els partits de lliga, excepte un i per obligació. L’acumulació de targetes el va deixar fora del partit del Wanda Metropolitano contra l’Atlético de Madrid (1-1). La resta, sempre titular amb l’única concessió del dia del Girona al Camp Nou (2-2) que va entrar en el minut 58. A la Champions, idèntic escenari. Ha participat en tots els partits de l’equip a europa aquest curs i només s’ha perdut 50 minuts en la competició. De fet, només s’ha perdut 50 en la Champions en tot el 2018, perquè va jugar els 360 minuts de les eliminatòries contra el Chelsea i la Roma els mesos de febrer, març i abril. Els setzens de final de la copa del Rei han estat l’única llicència concedida per Valverde. De tota l’eliminatòria contra la Cultural Leonesa només va jugar 46 minuts. Mitja part va jugar també a l’agost en la supercopa contra el Sevilla (1-2). Rakitic no va ser titular aquell dia contra el seu Sevilla perquè venia molt carregat del mundial.

Estiu agitat en el seu cas. Al frenesí de partits amb la samarreta del Barça s’hi han d’afegir els 7 partits de la copa del món de Rússia amb Croàcia. Tres partits a la lligueta, quarts de final, semifinals, final i partit pel tercer i quart lloc. I tres d’aquests partits amb pròrroga inclosa. Una bogeria. L’única concessió del tècnic Zlatko Dalic, el descans que li va donar contra Islàndia en el tercer partit de la fase de grups, amb Croàcia ja classificada. Però fins i tot aquell dia va jugar 8 minuts. A la llista cal afegir-hi els 4 amistosos contra el Perú, Mèxic, el Brasil i el Senegal previs al mundial, i els tres partits de la copa de les Nacions contra Espanya (2) i Anglaterra. En total, 14 partits amb Croàcia entre compromisos oficials i amistosos. 53 amb el Barça i 14 amb la selecció. De bojos.

Any d’emocions

El 2018 ha estat un any intens també emocionalment per a Ivan Rakitic. El croat ha tastat la glòria i la decepció. Amb el Barça ha guanyat tres títols més: la lliga, la copa i la supercopa d’Espanya. Ja són 12 títols com a blaugrana des de la seva arribada el 2015 (una Champions, tres lligues, quatre copes, un mundial de clubs, una supercopa d’Europa i dues supercopes d’Espanya). Però també li ha tocat perdre. Després de la decepció de Roma amb el Barça en l’anterior edició de la Champions, a l’estiu li va tocar viure la desolació més gran que segurament pot viure un futbolista professional com és el fet de perdre la final d’un mundial. Croàcia va ser campiona moral, però la copa del món va ser per la França de Didier Deschamps. Glòria per a Umtiti i Dembélé, i creu per a Ivan Rakitic. La plata mai és un consol.

Partits
IVAN RAKITIC 53
GERARD PIQUÉ 51
SERGIO BUSQUETS 51
LUIS SUÁREZ 50
JORDI ALBA 50
Minuts
GERARD PIQUÉ 4.471
LUIS SUÁREZ 4.296
IVAN RAKITIC 4.244
TER STEGEN 4.230
JORDI ALBA 4.216
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)