Barça

Feina avançada

Tancada la cessió de Murillo, i a diferència de fa un any –dos fitxatges i quatre sortides–, el gener es preveu calmat quant a operacions

Tret de sorpreses, no hi haurà més reforços i Denis i Samper s’entreveuen com a possibles baixes

Just una setmana després que es fes oficial la seva cessió procedent del València, Jeison Murillo ha estat presentat avui com a nou jugador del Barça. El central colombià, que dissabte ja va veure en directe el partit contra el Celta des de la llotja, trepitjarà per primer cop la gespa del Camp Nou per fer la clàssica sessió fotogràfica (11.45 hores) –abans signarà el contracte– i tot seguit compareixerà en roda de premsa per oferir davant dels mitjans les seves sensacions després d’aquests primers dies com a blaugrana. Serà la posada de llarg del primer reforç per a Valverde i, tret de sorpreses, l’únic, d’aquest mercat d’hivern, que a priori res tindrà a veure amb el de l’any passat, que va ser un dels més agitats que es recorden al club. Això si no canvien les coses, cosa que el tècnic blaugrana no descartava del tot feia uns dies, tot i que sembla improbable: “Seria el primer entrenador que tanca el mercat sense haver-lo començat. El dia 1 comença i estarem atents a tot, igual que hi ha clubs que estan atents als nostres jugadors, ja veurem què passa.”

En cap cas, però, passarà el de fa un any, en què Philippe Coutinho es va convertir en el fitxatge més car de la història del Barça, que va pagar 120 milions d’euros fixos (més 40 en variables) al Liverpool. Una despesa que es va sumar als 11,8 milions d’euros abonats per l’arribada de Yerry Mina, procedent del Palmeiras, i que mig any després va fer bona la inversió ja que va ser venut a l’Everton per 30 milions d’euros. Més enllà d’aquells dos fitxatges, però, les sortides també van tenir molt de protagonisme, tant per les que hi va haver, quatre, com pel nom d’algunes. Començant per la de Javier Mascherano, que va marxar al futbol xinès després de set temporades i mitja com a blaugrana, però també continuant amb d’altres, com la de Gerard Deulofeu, venut al Watford, i les d’Arda Turan i Rafinha, que van marxar cedits, encara que el turc ho va fer fins la finalització del seu contracte al Barça. Tampoc ara es preveu que siguin tants els jugadors que abandonin la plantilla a mitja temporada.

L’any passat, una de les raons de les quatre sortides era el desig dels jugadors de marxar per tenir més minuts, a més del de Valverde d’alleugerir d’efectius la plantilla –amb les altes i baixes va passar de 24 a 22 jugadors–, i enguany, ni per un motiu ni per l’altre, no hi ha tantes urgències ni necessitat de desprendre’s de jugadors. I és que encara que la plantilla actual consta, amb Murillo, de 24 jugadors, no tots estan a disposició del tècnic. Rafinha, de fet, està lesionat per al que queda de curs i Umtiti encara no té data per reaparèixer. Si finalment s’acabés operant, a més, tampoc no tornaria a jugar aquesta temporada. Això, sense oblidar que Vermaelen també és un habitual de la infermeria i que Samper fins ara només ha jugat un partit, l’anada de l’eliminatòria dels setzens de final de copa a Lleó, precisament en gran part per culpa de les lesions, com la que es va fer aquell dia i que encara el fa estar de baixa. Precisament, el migcampista barceloní podria ser un dels que busquin una sortida en aquest mercat d’hivern. I és que encara que afrontava aquesta temporada com la definitiva per intentar per fi triomfar mínimament com a blaugrana –ara mateix també és l’última ja que acaba contracte al juny–, sembla molt complicat que pugui jugar si es queda. Igualment, tampoc s’entreveu gens senzill que trobi un destí interessant, tenint en compte que fa gairebé un any que està en blanc, entre la greu lesió que es va fer el gener passat a Las Palmas, i les que s’ha anat fent un cop de retorn al Barça. A Lleó es va lesionar en principi només per un mes, però ja en fa quasi dos que està de baixa.

Molts més pretendents en canvi, i de nivell, tindrà sense cap mena de dubte Denis Suárez, que és l’únic jugador que fins ara ha manifestat obertament la seva voluntat de buscar un futur lluny del Barça si no és protagonista aquí. Fins fa unes setmanes, de fet, només havia participat en un partit, també el de copa a Lleó, tot i que darrerament Valverde sí que li ha donat alguns minuts en les segones parts –també va ser titular en el partit de tornada de copa contra la Cultural Leonesa, fent dos gols–, cosa que ha permès també al club posar-lo una mica en l’aparador de cara a una possible venda que sigui beneficiosa també en termes econòmics.

Munir, lliure en pocs dies

A més de Samper i Vermaelen, Munir també acaba contracte el proper mes de juny, així que a partir de l’1 de gener serà lliure per negociar amb altres clubs, si no és que renova abans, cosa que sembla improbable. I és que les negociacions, obertes des de fa mesos, continuen força aturades i sense una entesa entre l’hispanomarroquí i el club blaugrana. No es pot descartar cap escenari, i tot i que el de marxar al gener és el que té menys números, si algun club presenta una oferta, el Barça hi podria accedir per fer caixa.

SAMPER

Les lesions no l’abandonen i si no troba una cessió, difícilment tindrà ocasions per jugar

MURILLO

El central colombià trepitjarà avui la gespa del Camp Nou i parlarà en roda de premsa

VALVERDE

El tècnic afirma que estaran atents al mercat, tot i que sembla difícil que es fitxi algú més

DENIS

El gallec ja ha obert la porta a marxar per gaudir dels minuts que no està tenint al Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)