Barça

No guanyen el primer partit de l’any des del 2014

Una mala ratxa. Des que es va imposar al camp de l’Elx en la copa, en els últims quatre anys l’equip blaugrana acumula dos empats i dues derrotes en els duels d’inici d’any

El gros dels jugadors del primer equip tornaran demà a la feina per començar a preparar el partit contra el Getafe del 6 de gener, el dia de Reis. Només els sud-americans –Messi, Luis Suárez, Arthur, Arturo Vidal i Malcom–, juntament amb Munir, tenen permís per allargar les vacances uns dies més i es reincorporaran el dia 2. Hauran de treballar contra rellotge per posar-se a to de cara a la primera cita del 2019 i per continuar amb les bones sensacions amb què l’equip ha acabat aquest 2018. El primer duel de l’any és un partit trampa per als blaugrana, perquè són incapaços de guanyar-lo des de l’any 2014. Així doncs, caldrà estar molt atents a la cita al Coliseum Alfonso Pérez. A més a més, el Getafe està fent una molt bona temporada i s’ha mostrat com un equip força sòlid. Els madrilenys són setens en la classificació, amb 25 punts, gràcies a sis victòries, set empats i quatre derrotes.

L’últim triomf va ser al camp de l’Elx en la copa del Rei i des d’aleshores s’acumulen dos empats i dues derrotes. L’últim precedent va ser un empat contra el Celta de Vigo en l’anada dels vuitens de final de la copa. Valverde va introduir molts canvis en el seu primer onze de l’any 2018 i només va poder igualar el partit contra els gallecs, amb un gol del jove José Arnaiz. Al Camp Nou van resoldre l’eliminatòria golejant per 5 a 0. El 2017, i també en els vuitens de la copa, el Barça va visitar San Mamés amb l’objectiu d’obtenir un bon resultat de cara a la tornada. L’Athletic, fort i intens al seu estadi, es va avançar per 2 a 0, però un gol de Messi va permetre a l’equip seguir viu en la copa després d’aixecar l’eliminatòria a casa. El 2016, el primer partit de l’any va coincidir amb un derbi contra l’Espanyol en la jornada 18 de la lliga. Va ser el primer d’una sèrie de duels consecutius contra els blanc-i-blaus, que també van ser els rivals en la copa del Rei. El resultat va ser d’empat sense gols en un partit que es recordarà sobretot per la duresa de l’Espanyol i també per diverses polèmiques que van tenir continuïtat en l’eliminatòria de la copa del Rei.

El primer partit de l’any 2015 també va ser de lliga, i aquella derrota contra la Real Sociedad va comportar una tempesta al club i una crisi institucional de grans dimensions. Era la jornada 17. Luis Enrique va fer moltes rotacions i va deixar a la banqueta Messi, Neymar i també Alves. L’equip va perdre, amb un gol en pròpia porta d’Alba, però les conseqüències d’aquella derrota van continuar l’endemà amb l’acomiadament de Zubizarreta, que després del partit va assenyalar Josep Maria Bartomeu com el gran responsable de la sanció de la FIFA. Juntament amb ell, també van plegar Carles Puyol, Narcís Julià i Albert Valentín. L’incendi es va propagar quan Leo Messi, enfadat per la seva suplència, no es va presentar a l’entrenament de portes obertes al Miniestadi, una data molt important. En vista d’aquest escenari, Bartomeu va acabar convocant eleccions anticipades a la presidència.

LA DERROTA EL 2015

La desfeta contra la Real Sociedad va desfermar una crisi institucional al FC Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)