Barça

El FC Andorra aprova la venda del club a Gerard Piqué

Oficial. L’empresa Kosmos, propietat del central blaugrana, passa a ser la màxima accionista del club després que l’entitat hagi aprovat per unanimitat l’operació (206 vots a favor i una abstenció)

Llum verd. L’assemblea general extraordinària del FC Andorra que es va fer ahir al migdia va aprovar la venda del club a un inversor extern. El grup Kosmos, i per extensió Gerard Piqué, serà a partir d’ara el principal gestor de l’entitat. L’aprovació de la venda es va fer per unanimitat, amb 206 vots a favor, una única abstenció i cap vot en blanc. Amb aquesta oficialitat de l’operació es confirma, doncs, l’exclusiva publicada setmanes enrere pel Diari d’Andorra.

En l’assemblea d’ahir no hi va ser present Gerard Piqué, que estava gaudint del seu últim dia de vacances amb la família. El central català, com la resta de futbolistes europeus de la primera plantilla del FC Barcelona, s’incorpora avui al matí a la dinàmica d’entrenaments després d’una setmana de vacances.

El mateix FC Andorra va fer oficial l’aprovació de la venda a les xarxes socials a través d’un comunicat: “Els socis aproven tots els punts a l’assemblea. Aquest matí el FC Andorra ha celebrat una assemblea general extraordinària amb la inclusió de diferents punts en l’ordre del dia, tots ells aprovats pels socis de manera àmplia sense cap vot en contra. L’aprovació recent de la llei de l’esport permet la creació de societats anònimes d’objecte esportiu i en aquest sentit una societat andorrana, que compta amb diferents inversors, entre ells el grup Kosmos, es fa càrrec dels actius i passius de l’entitat.”

L’empresa Kosmos liderarà aquest nou projecte a través d’una societat anònima esportiva emparada en la nova llei de l’esport i que ahir encara no havia estat publicada en el BOPA (Butlletí Oficial del Principat d’Andorra). Un cop es publiqui en el BOPA i hagin transcorregut 15 dies, entrarà oficialment en vigor. L’empresari andorrà Francesc Destreé encapçalarà aquesta societat anònima, en la qual el grup Kosmos tindrà la part majoritària del pastís pel que fa a l’accionariat.

Tal com es va explicar durant l’assemblea, el nou grup inversor aportarà uns 300.000 euros anuals i es farà càrrec dels deutes actuals del FC Andorra, que pugen a 313.000 euros. El deute encara podria ser més elevat en funció de la resolució de les dues causes que té pendents el club en l’àmbit judicial, i que faria incrementar el deute fins als 600.000 euros.

L’objectiu del club amb aquesta acció és intentar pujar a tercera divisió. Ara mateix el FC Andorra és vuitè (21 punts) del grup 2 de primera catalana. El cap de setmana del 13 de gener l’equip visitarà Viladecans. De moment, ahir a la tarda, els exblaugrana Gabri García de la Torre i Albert Jorquera ja es van fer càrrec de la direcció tècnica de l’equip en el primer entrenament després de la venda.

PRIMERA SESSIÓ

Gabri i Jorquera, els nous tècnics, van dirigir ahir a la tarda el primer entrenament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)