Barça

Tres jugadors ja poden negociar amb altres clubs

Mercat. Thomas Vermaelen, Munir El Haddadi i Sergi Samper acaben contracte amb el FC Barcelona el 30 de juny i són lliures des d’ahir per estudiar ofertes d’altres equips

Ahir va començar el 2019 i tres jugadors del Barça ja poden negociar amb altres clubs perquè el contracte que els lliga amb el FC Barcelona acaba el 30 de juny d’aquest 2019. Són Thomas Vermaelen, Sergi Samper i Munir El Haddadi, sembla difícil que algun d’ells continuï de blaugrana el curs vinent.

Vermaelen es recupera de la seva enèsima lesió muscular i la direcció esportiva ja va decidir fa temps que no li oferiria la renovació i que acceptaria que marxi lliure aquest estiu. El central belga va fitxar pel Barça l’any 2014, però la seva participació ha estat molt poca per culpa de les lesions que sempre l’han perseguit. Ha jugat només 47 partits des que va arribar al Barça procedent de l’Arsenal. Ho va fer amb una lesió que es va fer disputant el Mundial del Brasil amb la selecció de Bèlgica. La lesió, que el va obligar a passar per la sala d’operacions, va provocar que només disputés un partit en la seva primera temporada en el Barça. Vermaelen va jugar més, en el seu segon curs de blaugrana, un total de vint partits, i va fer el seu únic gol amb la samarreta del Barça. Després de jugar l’Eurocopa de França amb la selecció belga, va marxar cedit a la Roma, on també les lesions el van perseguir. Va poder disputar només dotze partits i el curs passat va tornar al Camp Nou, i va cobrir la millor de les seves quatre temporades en el Barça.

Quan va caure lesionat Umtiti, Vermaelen va rendir a un gran nivell fins que una nova lesió el va fer tornar a estar de baixa. Va acabar disputant vint partits i es va guanyar la seva continuïtat. També ha rendit a bon nivell quan Ernesto Valverde l’ha utilitzat aquesta temporada, però les lesions fan que el belga no sigui un jugador fiable i el club ha decidit no oferir-li la renovació. Vermaelen, que té 33 anys i que aquest curs ha jugat sis partits, va arribar al Barça per 10 milions d’euros fixos i cinc en variables.

Munir

Qui també pot negociar lliurement el seu futur des d’ahir és el davanter del planter Munir El Haddadi. Amb 23 anys i després de dues cessions al València i l’Alavés, l’estiu passat els tècnics van decidir que es quedés al Camp Nou com a suplent de Luis Suárez, i era Paco Alcácer qui agafava el camí de la cessió. Munir havia triomfat a l’Alavés, equip amb què va fer catorze gols en 37 partits i sent una peça important en la salvació del conjunt basc. Una vegada es va decidir que aquest curs formaria part de la plantilla del primer equip, la direcció esportiva li va oferir la renovació, però Munir no ha tingut la intenció de renovar. Ha participat en onze partits i ha marcat dos gols, i no ha arribat als 400 minuts jugats. El jugador sap que tindrà poques oportunitats i sempre ha pensat que el club el volia renovar per després vendre’l. Per això ha preferit ser ell l’amo del seu futur i negociar amb llibertat amb altres clubs. No li faltaran ofertes, a un futbolista que va arribar a debutar amb la selecció espanyola contra Macedònia l’any 2014, poc després d’estrenar-se amb el primer equip del Barça. Els dos equips de Sevilla ja han mostrat interès en un davanter que arribarà gratis allà on vagi.

Samper

El tercer jugador del primer equip que ja podria negociar amb altres clubs és Sergi Samper, tot i que el seu cas és diferent, ja que si és cert que el contracte entre el futbolista i el Barça acaba el 30 de juny, existeix la possibilitat d’allargar-lo un any. Sembla difícil, però, que això passi. Hi ha overbooking de migcampistes i Samper ha tingut poc protagonisme per culpa de les lesions. Després de dues cessions fallides a Granada i Las Palmas, la segona amb una greu lesió inclosa, es va decidir que aquest curs formés part de la primera plantilla, però després de recuperar-se de la lesió del curs passat, que el va deixar sense anar a la gira de pretemporada, va tornar a caure lesionat en el seu primer partit del curs a Lleó. El més normal és que el club el deixi lliure perquè negociï el seu futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)