Barça

Moussa Wagué

El segon reforç

Ernesto Valverde va dir que inscriurien el senegalès del filial perquè pogués jugar amb el primer equip i el lateral dret ha començat a entrenar-se a les seves ordres alguns dies

Format al seu país sota la supervisió d’Aspire Qatar, va arribar al Barça l’estiu passat després de destacar en el KAS Europe de Bèlgica

“És un lateral que també és un extrem. És ràpid, té bona centrada i un gran potencial”, diuen d’ell els tècnics a Can Barça

Quan a Ernesto Valverde, abans de marxar de vacances per Nadal, se li va preguntar per la participació dels jugadors del planter en el primer equip, el tècnic del Barça va avançar que amb l’obertura del mercat d’hivern, segurament, inscriurien el lateral dret Moussa Wagué (Bignona, Senegal, 4-10-1998) perquè pogués jugar amb ells, fet que no s’havia pogut produir durant la primera part de la temporada perquè uns problemes amb la documentació van provocar que no pogués jugar amb el filial fins al mes de novembre, ni tampoc ser inscrit per poder tenir participació en el primer equip. Wagué, tot i que ahir no ho va fer, s’havia entrenat a les ordres de Valverde des que el grup va tornar als entrenaments, el 30 de desembre, i no seria estrany que tingués minuts en l’eliminatòria de copa contra el Llevant. Es tancaria d’aquesta manera el cercle per Wagué, un cercle que el futbolista va començar a dibuixar al seu Senegal natal.

L’aventura de Wagué va començar quan només tenia 13 anys. Va ser un dels milers de nois senegalesos que es van presentar a les proves organitzades per Aspire Football Dreams. L’actual jugador del Barça va superar una primera selecció. Ell va ser un dels cinquanta nois senegalesos escollits per participar en la final nacional. Després d’una setmana de proves, tres van ser els nois seleccionats. Tots tres van poder viatjar fins a Doha, la capital de Qatar, per entrenar-se a les magnífiques instal·lacions d’Aspire, l’organització que va idear aquestes proves i que va ser fundada amb el suport de Bonus Sports Marketing (BSM), empresa que era propietat de l’expresident del Barça Sandro Rosell. Va ser un mes d’entrenaments i més proves compartides amb nois d’altres països africans i també asiàtics. El grup es va reduir encara més, i els escollits van tenir el premi final de viure i formar-se com a futbolistes i també com a persones al centre Institut Diambars, una mena de Masia situada al Senegal que està controlada per Aspire. Allà, Wagué s’entrenava dues vegades al dia i feia classe en una escola. Perquè el projecte d’Aspire, a més de fer jugadors, ajuda les famílies dels nois escollits i els paga la seva educació.

A l’Institut Diambars, Wagué es va formar com a futbolista i només fer els 18 anys va agafar un avió cap a Europa per jugar en el KAS Europe belga, el club que serveix de porta d’entrada al futbol europeu per a molts dels nois que ha modelat Aspire. Poc després de tenir el permís de treball, va debutar com a professional. Va ser el 21 de gener del 2017 contra el Genk, en un equip amb majoria de futbolistes africans i en el qual jugava l’exdavanter de l’Espanyol Luis García. El KAS Europe és el club que Aspire utilitza perquè els nois que ha format però que no han competit mai abans de marxar a Europa aprenguin aspectes tàctics, aspectes del joc i, sobretot, aprenguin a competir. El KAS Europe és un club que en molts casos serveix d’aparador per a tots aquests joves, que si destaquen són venuts a clubs de més prestigi, fet pel qual l’equip belga i Aspire aconsegueixen un important benefici econòmic.

És aquest el cas de Wagué, traspassat l’estiu passat al Barça per 5 milions d’euros després de destacar en el mundial de Rússia. Perquè Wagué, amb 19 anys, va formar part de la selecció del Senegal que va disputar l’última copa del món, fent història en territori rus. L’actual jugador blaugrana va marcar un gol contra el Japó i es va convertir en el futbolista africà més jove que ha marcat en la fase final d’un mundial, amb 19 anys i 263 dies, superant el jugador de Ghana Draman Haminu, que ho havia fet amb 20 anys i 82 dies en el mundial del 2006, disputat a Alemanya, contra els Estats Units.

Els tècnics del Barça, sempre ben connectats amb Aspire, ja sabien del potencial de Wagué, i van decidir apostar per ell després de veure com també destacava en el mundial pujant per la banda dreta. Que a la direcció esportiva del Camp Nou hi ha molta confiança en ell, ho demostra el contracte que se li va fer. Cinc anys amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros. “És un lateral que també és un extrem. Té un gran potencial. És ràpid, té una bona centrada i també defensa bé gràcies a la seva capacitat de rectificació. Si les coses es fan bé, i tot i semblar una mica agosarat dir-ho, podem estar davant d’un nou Dani Alves”, diuen a Can Barça.

Des que va poder debutar en el filial a les ordres de García Pimienta, és indiscutible al lateral dret. Des del 30 de desembre s’entrena amb el primer equip. El seu debut podria estar a prop. En aquell moment tancaria el cercle que va començar a dibuixar al Senegal.

Les xifres
19
anys
i 263 dies tenia Wagué quan va marcar amb la selecció del Senegal en el mundial de Rússia, i es va convertir en l’africà més jove que ha fet gol en un mundial.
5
milions
d’euros va pagar el Barça per ell. Té contracte fins al 30 de juny de 2023 i una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)