Barça

Bateries carregades

Leo Messi, Luis Suárez, Arthur Melo, Munir, Malcom i Arturo Vidal es reincorporen als entrenaments del Barça amb la vista posada en un 2019 farcit d’al·licients

Umtiti, Vermaelen, Rafinha i Samper continuen a la infermeria

En clau blaugrana, el 2019 va començar ahir a la tarda, tan bon punt la plantilla completa del primer equip del Barça es va exercitar damunt de la gespa de la ciutat esportiva Joan Gamper amb el cap posat ja en l’enfrontament de lliga de diumenge contra el Getafe al Colisseum Alfonso Pérez (20.45 h). Enrere queden ja els torrons i els dies en família per mirar de desconnectar de la pilota, descansar les cames i la ment i carregar les bateries davant del que ja es comença a albirar en l’horitzó: cinc mesos d’autèntic frenesí amb l’objectiu d’assolir el tercer triplet de la història del FC Barcelona o, com a mínim, de retornar al museu blaugrana “la copa bufona i desitjada per tots”, la Champions League, com Messi no es va estar d’emfatitzar en el seu primer discurs com a primer capità del Barça, en la prèvia de l’últim trofeu Joan Gamper. L’astre argentí, de fet, va ser ahir una de les grans novetats de l’entrenament, juntament amb Arthur Melo, Luis Suárez, Malcom, Munir i Arturo Vidal, els sis jugadors blaugrana que tenien permís del club per incorporar-se més tard als entrenaments, després que la resta d’integrants de la plantilla ho fessin el dia 30 de desembre en doble sessió.

Leo Messi, com és habitual, va optar per passar les festes de Nadal a l’Argentina, a Rosario, a prop dels seus, allargar una mica els dies de desconnexió per tornar amb més empenta, per mirar de millorar en el 2019 els seus espectaculars números del 2018. Enrere queden ja els seus 47 gols en 49 partits amb el Barça, la lliga, la copa del Rei, la supercopa d’Espanya i la cinquena Bota d’Or del seu inigualable museu particular. També, però, els desencisos del mundial de Rússia i d’aquella nit fatídica de Roma en què el somni de la Champions League es va convertir en un autèntic malson, i que va passar a ser l’objectiu prioritari del 2019, i amb l’astre argentí amb el braçal de primer capità, el que el convertiria en l’escollit per aixecar al cel de Madrid l’enyorada copa de les grans orelles, una altra imatge per a la posteritat en la història del FC Barcelona.

Això ja no s’atura

Abans de posar els cinc sentits en la Champions, però, el Barça s’ha de centrar en la lliga –on les distàncies amb els seus immediats perseguidors són escasses– i en la copa del Rei –que com sempre ocuparà tot el mes de gener–. El primer pas és el rocós Getafe de José Bordalás, l’eix central del primer entrenament dels blaugrana del 2019, en què a tots els disponibles s’hi van afegir Juan Miranda i Riqui Puig, del filial. Com en les tres sessions de la setmana passada, també va participar al mateix ritme que la resta Sergi Roberto, que tot i no tenir encara l’alta mèdica tot indica que estarà disponible per al partit de diumenge. També podria entrar en la primera convocatòria de l’any d’Ernesto Valverde Jeison Murillo, la cara nova del Barça en aquest mercat d’hivern, i que ahir ja va poder conèixer els sis jugadors blaugrana amb els quals encara no havia pogut coincidir des del seu aterratge al Camp Nou. A l’altra cara de la moneda hi continua estant Samuel Umtiti, que va seguir fent treball específic després del tractament conservador al qual va optar sotmetre’s, a Qatar, per mirar de superar la delicada lesió que té al genoll. I tampoc van treballar amb el grup els altres ocupants de la infermeria blaugrana: Vermaelen, Rafinha i Sergi Samper.

Una vegada retornats a la feina, ja no hi haurà aturador, ja que la primera plantilla del Barça es tornarà a entrenar avui al matí a la ciutat esportiva, a partir de les onze. Demà serà el clàssic entrenament de portes obertes al Miniestadi, també a les onze, i posteriorment alguns membres de la plantilla faran les habituals visites als hospitals. I dissabte, una altra sessió matinal, l’última abans del retorn de la competició oficial, el dia de Reis, en què Messi espera poder portar regals per a tots en forma de gols i de bon futbol. Dijous ja serà el torn de la copa, a València i contra el Llevant, i després de nou la lliga, amb la visita de l’Eibar al Camp Nou. I és que encara queda lluny el final de la temporada, el moment en què tota l’afició espera veure el seu equip lluitant per la lliga, per la copa i, sobretot, per fer-se un lloc en la gran final de la Champions del Wanda Metropolitano. I és que ben segur que Messi no va ser l’únic barcelonista que, mentre es menjava els dotze grans de raïm que donaven pas al 2019, posava un desig per damunt dels altres: guanyar la sisena lliga de campions. Les bateries ja estan carregades.

MOTIVAT

Messi enceta el 2019 amb el cap posat a tornar a aixecar la copa de la Champions

A PUNT PER TORNAR

Sergi Roberto, encara sense l’alta, ja s’entrena al mateix ritme que el grup

SENSE DESCANS

L’equip blaugrana es tornarà a entrenar avui, demà –portes obertes– i dissabte

DOS DEL BARÇA B

Miranda i Riqui Puig, els únics del filial que continuen a les ordres de Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)