Barça

Un mur per enderrocar

Getafe. Només l’Atlético ha rebut menys gols aquest campionat que els de Bordalás (13), que són els últims que han aconseguit deixar el Barça sense marcar en la lliga, el febrer passat al Camp Nou

A Pepe Bordalás, el tècnic del rival de demà del Barça, el Getafe, li importa poc que el titllin de defensiu. L’avalen els resultats obtinguts allà on ha estat, com ara l’ascens a primera de l’Alavés el 2016, que va repetir un any després amb el Getafe, on continua amb la bona feina. I no hi ha dubte que la solidesa al darrere és la principal clau de la bona marxa del conjunt madrileny tant la temporada passada, en què va acabar en una meritòria vuitena posició, com en l’actual, en què és setè amb 25 punts. Els números parlen sols: amb només 13 gols encaixats en les 17 jornades disputades, els de Bordalás són el segon equip menys golejat de la lliga, només al darrere d’un altre especialista en l’apartat defensiu com és l’Atlético de Madrid, que només ha encaixat un gol menys. L’any 2018, a més, han estat el tercer equip de les grans lligues amb menor mitjana de gols rebuts entre totes les competicions (0,8 per partit), només superats per la Juventus (0,6) i l’Atlético (0,7). Precisament els colchoneros, juntament amb el Madrid, en la primera jornada, són els únics que han aconseguit fer més d’un gol aquest campionat al Getafe, que ja encadena cinc jornades sense perdre. Queda clar que per al Barça serà un dels rivals més incòmodes que es pot trobar, com ho demostra també el fet que els de Bordalás també són l’equip que més faltes comeses acumula, i de molt –44 més que el segon, l’Athletic–, des que va començar la lliga, amb un total de 301. Gairebé el doble que els blaugrana, els que n’han fet menys (171).

Més enllà d’aquest curs, el Getafe també és l’últim equip del campionat que ha aconseguit deixar el Barça sense marcar. Va ser fa gairebé un any, el febrer passat, i al Camp Nou (0-0). Abans, en la primera volta, al Coliseum Alfonso Pérez, l’escenari del duel de demà, els de Valverde ja havien tingut també molts problemes, i només van sumar els tres punts gràcies a dos gols en l’última mitja hora de Denis i Paulinho (1-2).

L’objectiu del Barça serà encadenar la cinquena victòria en la lliga, cosa que suposaria també sumar 31 sortides seguides en la lliga marcant almenys un gol, a només una de la ratxa que van protagonitzar entre les temporades 2011/12 i 2012/13, en què van acumular 32 partits de lliga seguits a fora marcant.

RIVAL INCÒMODE

Els de Bordalás són, de molt, l’equip que més faltes ha comès aquesta lliga (301)

ÀMBIT CONTINENTAL

El 2018 només la Juve i l’Atlético tenen una mitjana de gols rebuts per partit millor

Bordalás: “Saben qui és el Getafe”

X.S.

“El Barça és un magnífic equip, arriba en el seu millor moment, amb quatre victòries i cap gol encaixat, i està clar que em preocupa el conjunt. I tenen el millor jugador del món i això els fa ser més perillosos. Però saben qui és el Getafe, som un equip modest, però intentarem que no monopolitzin la pilota i som conscients que juguem a casa, on hem fet bons partits.” D’aquesta manera, el tècnic del Getafe, Pepe Bordalás, va deixar clar ahir en roda de premsa que afronten el partit de demà amb la intenció de tornar a donar problemes al conjunt blaugrana, com en els últims precedents. Respecte als bons números defensius del seu equip al llarg de tot el 2018, no va amagar que és una dada “no per presumir, però sí per estar orgullosos”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)