Barça

La via francesa

Mercat. El Barça té molt ben encarrilades les incorporacions d’Adrien Rabiot i Jean-Clair Todibo. Els dos futbolistes arribarien al Camp Nou l’estiu vinent amb la carta de llibertat

Quan el màxim responsable esportiu del FC Barcelona, Pep Segura, va presentar Éric Abidal com a secretari tècnic del primer equip, va explicar que una de les raons que l’havien portat a escollir l’exdefensa blaugrana era el seu ampli coneixement del mercat francès, important en el futbol europeu. Des que Abidal exerceix en el càrrec, han arribat el central francès Clément Lenglet, tot i que procedent del Sevilla, i el brasiler Malcom, fitxat del Girondins de Bordeus l’estiu passat. I sembla que la nòmina de jugadors francesos o procedents de França es pot ampliar a can Barça en els pròxims mesos.

Per començar, sembla difícil que el migcampista francès Adrien Rabiot no acabi vestint-se de blaugrana. El jugador, que ja ha comunicat al París Saint-Germain que no renova el contracte i marxarà lliure l’estiu vinent, es va presentar ahir als entrenaments amb el seu equip després de les vacances nadalenques. Sap, però, que el director esportiu del club parisenc, Antero Henrique, ha donat ordres al seu entrenador, Thomas Tuchel, perquè no el torni a alinear. Rabiot, que ha refusat les ofertes que li han arribat des de la Premier League, està ara pendent de signar el contracte que han negociat el Barça i la seva mare, que també exerceix de representant, la temible Véronique.

Segons alguns mitjans de comunicació francesos, la mare de Rabiot, una vegada ja pot negociar amb qualsevol equip el futur del seu fill des del dia 1 de gener, ja hauria estat a Barcelona i hauria tancat ja l’acord. S’ha negociat sobre la base de cinc anys de contracte i un sou de deu milions d’euros per temporada. A més, Rabiot també ingressaria deu milions d’euros més en concepte de prima de fitxatge, ja que arribaria a cost zero. En les últimes negociacions entre la representant del jugador i el Barça, la mare de Rabiot hauria demanat cinc milions d’euros més en concepte de prima de fitxatge, però sembla que el Barça no ha acceptat aquesta demanda. També hi ha la possibilitat d’avançar l’arribada de Rabiot a aquest mes de gener perquè el futbolista no hagi d’estar sis mesos sense jugar i aguantant els més que probables insults dels ultres del PSG, però el Barça no és partidari d’aquesta idea. No té ganes de negociar amb el PSG, club amb el que no hi ha bona relació, i tampoc vol pagar diners per un traspàs.

Todibo

El segon jugador procedent del futbol francès que podria acabar vestint-se de blaugrana és el central francès nascut a la Guaiana Francesa Jean-Clair Todibo, de només 19 anys. El defensa també arribaria amb la carta de llibertat, ja que acaba el contracte amb el Tolosa el 30 de juny d’aquest 2019 i, com Rabiot, ja ha comunicat al seu club que no continuarà. De fet, el Tolosa, ahir mateix, va anunciar el fitxatge del japonès Gen Shoji, que procedent del Kashima Antlers, arriba com a substitut de Todibo. La direcció esportiva del Barça veu Todibo com un dels centrals amb més futur del futbol europeu. Se li ha fet un important seguiment i creuen que tenen guanyada la partida al Juventus, que també s’ha interessat per Todibo, per aconseguir els seus serveis l’estiu vinent.

RABIOT

Està negociat ja un contracte per 5 anys i uns 10 milions de prima de fitxatge

RABIOT

Ahir va tornar als entrenaments amb el PSG, però sap que no tornarà a jugar

TODIBO

El Barça creu que ha guanyat la partida al Juventus amb el central francès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)