Barça

Tradició i il·lusió al Mini

Entrenament multitudinari del Barça en un Miniestadi bolcat a animar l’equip en la cita nadalenca

Els blaugrana van aixecar passions entre l’afició a la gespa i també als hospitals, on van coincidir amb les jugadores de Fran Sánchez

Els reis ja han passat. No els d’Orient, que arriben a les cases catalanes aquesta nit, sinó els blaugrana. I no n’hi ha només tres. Els reis blaugrana són molts més i, si bé tots desperten entusiasme, n’hi ha un que destaca per sobre dels altres. És Leo Messi, que aixeca passions entre gent de totes les edats. “He donat la mà a Messi. T’ho juro, t’ho juro!”, deia, emocionat, un culer que vorejava la quarantena a un altre que, amb ulls com taronges, escoltava incrèdul el seu acompanyant. I és que el millor del món és l’ídol de tothom, i ahir es va tornar a comprovar en l’entrenament que el Barça va fer al Miniestadi. No hi va haver un ple absolut tot i que s’havien exhaurit les entrades, però l’aspecte de les grades era espectacular. 11.052 persones van gaudir en directe de la penúltima sessió d’entrenament de la setmana, que acabarà amb la visita dels blaugrana a Getafe.

El Miniestadi, com ja és costum des de fa anys, va ser una festa, i els grans protagonistes no eren els futbolistes, sinó l’afició. L’estadi, que té els dies comptats amb el naixement de l’Espai Barça, es va tenyir de blaugrana i de tots els colors que ha lluït el club com a segon equipament: taronja, negre, blau, groc... La gran majoria tenien, però, un tret en comú: el dorsal 10 i el cognom “Messi”. És comprensible, doncs, que el de l’argentí fos el nom més corejat pel públic, que es va esgargamellar durant tota la sessió per donar ànims al de Rosario i als seus companys. L’afició, que esperava des d’abans de les deu del matí fent voleiar les banderes que havia repartit el club, va celebrar amb joia l’inici de la sessió.

Una sessió suau

Els jugadors i el cos tècnic van aparèixer per un córner del terreny de joc i, saludant el públic, es van fer la fotografia oficial de la jornada impulsada per la Fundació FC Barcelona. Després d’una breu xerrada d’Ernesto Valverde, l’escalfament va començar amb una cursa al voltant de tot el camp i, posteriorment, el grup es va dividir en dos per fer els habituals rondos, mentre que els porters feien exercicis per separat. Valverde va poder disposar de tots els homes del primer equip excepte Busquets i els lesionats Umtiti, Vermaelen i Rafinha, i també dels futbolistes del filial Riqui Puig, Juan Miranda i Iñaki Peña.

Per acabar, partit amb tots els jugadors en què els gols, alguns d’espectaculars, se celebraven com si donessin títols.

Al final de la sessió, el moment més esperat pel públic. Els futbolistes van enviar pilotes a la graderia i després van estar una bona estona fent-se fotografies amb els aficionats i les aficionades que estaven a la primera graderia i signant autògrafs. El més reclamat, Leo Messi, però ningú es va lliurar de les famoses selfies: Luis Suárez –que va estar acompanyat per la seva filla Delfina i el seu fill Benjamín–, Piqué, Alba, Arturo Vidal, Ter Stegen, Cillessen...

Alguns futbolistes ja hi estan acostumats, però els fitxatges van viure un dia màgic. Un d’ells ha estat el brasiler Arthur Melo. “És una jornada increïble. Mai havia vist res semblant en un entrenament, amb tantes persones. Això fa molt gran el Barça. És una experiència molt maca”, va dir a Barça TV. També Sergi Roberto va assegurar que “a tothom li agrada” un dia com el d’ahir, perquè, diu, “és molt especial”. “Volem que els nens gaudeixin, que estiguin contents”, hi va afegir el de Reus, quart capità de l’equip.

A banda de les més d’11.000 persones que van ser al Miniestadi, l’entrenament va tenir un espectador de luxe. Va ser l’Álvaro, un nen de 16 anys ingressat a la unitat oncològica de Sant Joan de Déu, que va poder seguir la sessió a través del robot Pol, un dispositiu teledirigit impulsat per la fundació del Barça i la d’Éric Abidal.

S’hi uneix l’equip femení

Després de l’entrenament multitudinari, el primer equip va fer la ja també tradicional visita als hospitals. En aquesta ocasió, els futbolistes del primer equip van fer la visita amb les seves homòlogues de la categoria femenina, a més de representants del cos tècnic i de la directiva del Barça. En els diversos centres hospitalaris, van repartir somriures i regals a nens, nenes i joves que no poden passar aquestes dates tan assenyalades a casa seva.

LEO MESSI

El capità va ser el futbolista més sol·licitat per l’afició que omplia el Mini

REGALS PER ACABAR

Els jugadors van obsequiar l’afició culer amb pilotes, fotos i autògrafs per a tothom
Hospital Sant Joan de Déu
Grup 1: Coutinho, Denis, Peña, Martens, Van der Gragt, Jordi Cardoner i Maria Vallès. Grup 2: Dembélé, Umtiti, Arthur, Aspiazu, Hamraqui, Duggan, Silvio Elías, Josep Maldonado i Éric Abidal.
Hospital Vall d’Hebron
Grup 1: Fran Sánchez, Rakitic, Munir, Murillo, Guijarro, Bonmatí i Xavier Vilajoana. Grup 2: Roberto, Vidal, Valverde, Latorre, Candela i Felip Boixareu.
Hospital de Sant Pau
Ter Stegen, Semedo, Edu Pons, Andrea, Mapi León, Enrique Tombas i David Bellver.
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol
Lenglet, Vermaelen, Antonio Gómez, Alexia, Paños, Jordi Argemí, Mohammed Chaib i J.M. Barnils.
Hospital de Barcelona
Messi, Suárez, De la Fuente, Vicky Losada, Torrejón, Jordi Mestre, Maria Teixidor i Javier Bordas.
Hospital de Nens de Barcelona
Piqué, Alba, Pozanco, Ouahabi, Mariona, J. Pont i E. Roca.
Hospital Parc Taulí
Riqui Puig, Miranda, Pamela Tajonar, Gemma, J. Moix i R. Garriga.
Cottolengo Padre Alegre
Malcom, Aleñá, Joan Barbarà, Melanie Serrano, Gemma Gili, Emili Rousaud i Elvira Pou.
Casa Ronald McDonald
Cillessen, Samper, Andonova, Andressa Alves, O. Tomás i S. Puell.

ELLES, TAMBÉ

Alexia, Martens, Duggan, Paños, Losada... també van visitar els hospitals

Sergio Busquets, absent per una indisposició

MARTA CABRÉ

Sergio Busquets va ser la gran absència en l’entrenament de portes obertes que els d’Ernesto Valverde van fer al Miniestadi. El segon capità del Barça es va quedar a casa, ja que havia passat una mala nit, amb vòmits i malestar general. Caldrà veure si el mig centre de Badia del Vallès es recupera a temps per exercitar-se avui a partir de les onze del matí en l’última sessió de preparació de cara al partit que el Barça disputarà demà al vespre al camp del Getafe. Si Busquets no estigués en condicions de jugar al Coliseum Alfonso Pérez, seria el primer partit que es perdria en tota la temporada, més enllà de l’anada dels setzens de final de la copa del Rei contra la Cultural Leonesa, que no va disputar per decisió tècnica. De fet, el català ho ha jugat pràcticament tot –en total, 2.005 minuts només en partits amb el Barça–, i sempre com a titular excepte en quatre ocasions –contra el Tottenham al Camp Nou, la Real Sociedad, l’Athletic Club i la Cultural Leonesa–, fet que demostra la importància que té per a Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)