Barça

Una cita del tot incòmoda

El Barça comença l’any visitant el Getafe de Pepe Bordalás, que és el segon equip menys golejat de la lliga i el setè classificat, amb l’objectiu d’encadenar cinc jornades guanyant i refermar encara més el seu lideratge

Sergi Roberto i Malcom, ja amb l’alta mèdica, i la cara nova d’aquest mercat d’hivern, Jeison Murillo, són les novetats en la convocatòria

Després de tancar el 2018 amb la quarta victòria consecutiva en la lliga i com a líder ferm, el Barça reprèn la competició en aquest inici d’any visitant un dels rivals més complicats del campionat, com és el Getafe (20.45 h, Movistar Partidazo), setè classificat i segon equip menys golejat de primera (13 dianes rebudes), només al darrere de l’Atlético de Madrid. També és l’últim que els va deixar sense marcar en la lliga, el mes de febrer passat al Camp Nou (0-0). Això, sense oblidar els problemes que van tenir els blaugrana per guanyar la temporada passada al Coliseum Alfonso Pérez, on aquesta temporada els de Pepe Bordalás només han rebut 4 gols, tot i que han deixat escapar, això sí, 11 punts. Cap regal de Reis doncs en la tornada de vacances per al Barça, que encadena quatre temporades sense guanyar el primer partit després del canvi d’any, tant de copa com de lliga, amb dues derrotes i dos empats. L’objectiu, però, no és cap altre que encadenar la cinquena victòria en la lliga, en una jornada que li podria servir per eixamplar la diferència amb els seus immediats perseguidors, ja que l’Atlético, segon, a 3 punts, visita també aquesta tarda el Sevilla, tercer, a 5 punts dels blaugrana. Guanyant també s’asseguraria mantenir els 7 punts de marge amb el Madrid, que després de punxar dijous a Vila-real rep la Real Sociedad.

El d’avui també serà el primer partit per al Barça d’un tram de calendari, com cada mes de gener, molt carregat, i en què si supera el Llevant en els vuitens de copa, a rribaria a disputar fins a vuit compromisos. Que el d’aquest vespre sigui, però, un dels més complicats, si no el que més, farà que no hi hagi marge per a les rotacions, que ja arribaran probablement en els propers partits, com podria ser dijous al Ciutat de València. L’onze doncs, tret de sorpresa, serà gairebé idèntic al de les últimes jornades, tot i que faltarà veure si Valverde, buscant solucions al que es preveu un plantejament del rival farragós i sense espais, farà algun canvi. D’entrada, un dels dubtes és si, amb Sergi Roberto ja recuperat, serà ell o Semedo qui ocuparà el lateral dret. El reusenc no és l’únic jugador que va rebre ahir l’alta mèdica. També la va tenir Malcom, que és una altra de les novetats en la convocatòria, juntament amb el central Jeison Murillo, la cara nova d’aquest mercat d’hivern, i que s’estrena en una llista formada per 19 jugadors, on no hi ha els lesionats Umtiti, Vermaelen, Rafinha i Samper, ni tampoc Munir, que ja se sap que no renovarà i és l’únic descartat per decisió tècnica. Tornant a les possibles variacions en l’onze, Arthur i Coutinho, que han perdut pes en l’equip en l’últim mes, són dues opcions que es poden tenir en compte per entrar en el lloc d’Arturo Vidal i Dembélé, però tenint present el bon rendiment que estan oferint darrerament tant el xilè com el francès, sembla poc probable. No s’ha d’oblidar, a més, que ha estat amb l’onze molt definit de les últimes setmanes amb el que l’equip, tot i que no practicar un joc brillant però sí molt efectiu, ha aconseguit retrobar-se amb la solidesa defensiva que va ser decisiva el curs passat. Ja encadena quatre jornades sense rebre gols –13 gols a favor– i vuit partits seguits, comptant també copa i Champions, sense rebre més d’un gol. Tota una fita aquesta temporada. Busquets, per cert, que divendres no es va entrenar per una indisposició, sí que ho va fer ahir amb aparent normalitat en la sessió programada al matí, en què Aleñá va rebre les felicitacions dels seus companys pel seu aniversari (21 anys).

També es van exercitar en sessió matinal, a porta tancada –avui hi tornaran, amb una sessió d’activació–, els de Pepe Bordalás, que va optar per no fer llista de convocats i citar tots els disponibles per al duel d’avui, inclòs el mitjapunta Manu Saiz, que torna al club madrileny cedit pel Leeds. Els que no hi seran són els lesionats Markel Bergara, que en té per quatre mesos; Amath N’Diaye, que ja no jugarà en el que queda de curs, ni el japonès Gaku Shibasaki, autor d’un golàs en l’últim Getafe-Barça, ja que està convocat amb la seva selecció per disputar la copa Àsia.

JORNADA CLAU

Els dos immediats perseguidors, l’Atlético i el Sevilla, s’enfronten al Sánchez Pizjuán

EXIGÈNCIA

El Getafe encadena cinc jornades sense perdre i al seu estadi només ha rebut 4 gols

UN ÚNIC DESCARTAT

Munir, que no renovarà, queda fora d’una llista de 19 jugadors per decisió tècnica

Àrbitre debutant en partit del Barça

X.S.

Nascut fa 34 anys a Madrid però adscrit al col·legi balear, avui serà el primer cop que Guillermo Cuadra Fernández, que és un dels tres àrbitres debutants aquesta temporada a primera divisió, xiularà un partit del Barça. Fins ara, en aquest campionat, ha arbitrat un total de nou partits, entre ells, un del Madrid, contra el Llevant al Santiago Bernabéu, que va acabar amb derrota per al conjunt blanc (1-2). D’altra banda, l’encarregat de supervisar el VAR des de Las Rozas serà el col·legiat canari Hernández Hernández.

10 victòries, 2 empats i 3 derrotes en 15 visites al Coliseum Alfonso Pérez

X.S.

El Coliseum Alfonso Pérez és un camp on al Barça habitualment li costa guanyar, tot i que els resultats, en conjunt, no són gens dolents, ja que en les 15 visites que hi ha fet, entre lliga i copa, hi ha obtingut 10 victòries i 2 empats i només ha perdut 3 cops, l’últim la temporada 2011/12, amb un únic gol de Varela. Les altres desfetes van ser la temporada 2007/08 (2-0) i, la més dolorosa, el curs anterior, en la copa amb aquell 4-0 pels madrilenys, que van capgirar el 5-2 de l’anada i es van classificar per a la final. L’última punxada a Getafe va ser el 0-0 de la temporada 2014/15. Des d’aleshores, l’ha visitat dos cops més –fa dues temporades els madrilenys estaven a segona A–, amb dos triomfs, un 0-2 el curs 2015/16, amb gols de Suárez i Neymar, i un 1-2 el curs passat, amb gols de Denis i Paulinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)