El Barça supera un Getafe intens (1-2) i es referma en el lideratge

Campió d’hivern. Els blaugrana saben patir contra un rival incòmode i augmenten les distàncies respecte l’Atlético, el Sevilla i el Real Madrid

El Barça ha donat aquesta nit una passada de gegant en les seves aspiracions de revalidar el títol de lliga –l’Atlético i el Sevilla han empatat i el Madrid ha perdut– en superar un combatiu Getafe per 1-2. Els blaugrana ha encetat el duel amb l’objectiu de calmar la intensitat dels locals a través de llargues possessions, una estratègia que li ha funcionat en els primers minuts, fins que l’equip local ha començat a recuperar pilotes, el que li ha permès començar a generar perill. En el minut 9, de fet, el Getafe ha marcat, però el gol de Mata l’ha anul·lat l’àrbitre per una falta prèvia d’Ángel sobre Lenglet. I quan més estava patint el Barça, ha arribat el 0-1, en una pilota morta que ha rescatat Messi per encarar David Soria i marcar a porteria buida (20’). El gol ha capgirat totalment la situació, ja que a partir d’aquest moment l’equip de Valverde s’ha fet l’amo i senyor del duel, i arribant amb molt de perill. I després de tres ocasions molt clares, dues de Luis Suárez i una altra de Piqué, els blaugrana han marcat el 0-2, en una volea espectacular del davanter uruguaià (39’). El gol, però, lluny d’estabornir el Getafe, l’ha fet despertar, i després d’una rematada al pal, Mata ha retallat les distàncies (43’).

Aguanten el tipus

Amb la represa, el Getafe ha aprofitat l’oxigen de l’1-2 per augmentar la seva intensitat, i durant mitja hora ha posat en molts problemes al Barça. En el minut 48, i després d’un mal refús de Ter Stegen, Ángel ha xutat massa creuat. En el 59’, el porter alemany ha evitat el 2-2 de Cabrera amb una aturada espectacular. I en el minut 67, Mata ha fallat incomprensiblement a porteria buida. L’esma dels de Bordalás s’ha acabat, però, tan bon punt ha entrat en escena Sergio Busquets, un canvi de situació en la qual el Barça s’ha trobat molt còmode. Messi, però, ha fallat les dues millors ocasions dels blaugrana, quedant-se a les portes del seu gol 400. La lliga, més aprop.