Barça

El protagonista

Leo Messi

Cada cop més a prop dels 400

Fa molt pocs dies que es va posar fi a l’any 2018 i amb prou feines s’ha encetat el 2019. Però hi ha coses que no canvien. Almenys en el Barça. Leo Messi continuasegueix sent el futbolista més decisiu del conjunt blaugrana i el principal argument ofensiu del conjunt de Valverde. Comença bé l’any, el geni argentí, veient de nou porteria i adjudicant-se el primer gol d’un any nou en el Barça, com ja va fer en les temporades 2016, 2017 i 2018. Poca broma. Per quart any consecutiu, Messi es el primer golejador del Barça de l’any. Una gesta més per a un futbolista únic. El rei del Barça. Amb el seu gol a Getafe, es consolida com el pitxitxi de la lliga amb 16 gols i es queda a només un dels 400 en la lliga. Una xifra espectacular i que molt possiblement assolirà en el partit contra l’Eibar de diumenge al Camp Nou. Va acabar el 2018 en forma i comença aquest 2019 igual.

El d’ahir al Coliseum Alfonso Pérez, possiblement no va ser el seu millor gol però val el mateix. Messi va saber aprofitar una indecisió entre Djené i Cabrera després d’una passada d’Arthur cap a Luis Suárez per recollir la pilota, que abans també havia rebotat en Soria, per quedar-se sol davant la porteria per obrir la llauna. Era el seu 19è gol en 23 partits contra el Getafe i va arribar en un moment en què l’equip necessitava un punt d’inflexió perquè el Getafe estava creant dificultats amb la seva pressió i el Barça s’estava mostrant massa irregular. Els millors moments de l’equip blaugrana van arribar just després del primer gol, amb Messi comandant el joc. Poc després de marcar, només els seus ulls van veure una gran desmarcada de Luis Suárez i va brindar-li una assistència magnífica que va estar a punt de significar el segon gol. Messi també serviria la falta que acabaria amb la volea de Luis Suárez per fer el segon gol.

El gol del Getafe quan faltaven pocs minuts per al descans va deixar el partit obert en la segona meitat. El Barça necessitaria de nou tenir a Messi endollat per no patir o almenys sentenciar el partit amb un tercer gol. El va tenir l’argentí en el minut 53, quan, després d’una jugada de Dembélé per la banda esquerra, va acabar amb la pilota als seus peus després d’un mal refús, però la seva rematada amb la cama dreta va aturar-la Soria. Ho tornaria a intentar en el llançament directe d’una falta que li havien fet a ell, però el seu xut va marxar massa alt. La seva millor ocasió en aquest segon temps, però, va venir després d’un contraatac molt ben liderat per Dembélé, que el va deixar tot sol, però en el mà a mà amb Soria Messi no va estar encertat. Un fet poc habitual en ell. Soria el tornaria a privar del gol 400 després d’un gran xut de rosca des de fora de l’àrea en el minut 82. L’última ocasió del Barça també naixeria de les seves botes en una falta llunyana.

66
intervencions.
3
passades de mèrit bones.
6
pilotes recuperades.
5
pilotes perdudes.
0
faltes comeses.
6
faltes rebudes.
7
rematades.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)