Barça

Entre la il·lusió i la molèstia

El Barça visita aquesta nit el Llevant (21.30 h, TV3) en l’anada dels vuitens de final de la copa, una competició que torna a generar el debat sobre si cal anar-hi a totes, amb el desgast físic que això suposa

Ernesto Valverde té previst alinear un onze farcit de suplents en què hi podria haver el nouvingut Murillo

Torna la copa del Rei, contra el Llevant, i, com és habitual per aquestes dates, sorgeix de nou l’etern debat sobre com ha d’afrontar el Barça una competició que carrega d’esforços els jugadors en el mes de gener, condicionant el seu estat físic pel que resta de temporada. Òbviament, l’equip blaugrana, que encadena quatre títols i vuit finals en la darrera dècada, no pensa llençar el títol, però el que tampoc té previst fer Valverde és alinear gaires titulars habituals, ja que a hores d’ara la lliga –on les distàncies amb els perseguidors no són tan grans com el curs passat– i, sobretot, la Champions són les prioritats. El Barça, doncs, es presentarà aquesta nit al Ciutat de València (21.30h, TV3) amb un onze farcit de suplents, el que permetrà descansar als més habituals –Messi, Luis Suárez, Piqué, Rakitic i Alba ni tan sols viatgen– i, de pas, obrir una escletxa per reivindicar-se a la resta. I el primer de la llista en aquest sentit és Coutinho, el fitxatge més car de la història del Barça, que un any després del seu aterratge al Camp Nou travessa el seu pitjor moment com a blaugrana, sent suplent habitual i, el que és pitjor, mostrant una apatia damunt de la gespa més que preocupant. El brasiler, doncs, haurà de ser el líder d’un equip en el qual Cillessen tornarà a la porteria, per mirar de demostrar de nou que no és titular simplement perquè per davant seu hi ha un dels millors porters del món. En la defensa, tot indica que Valverde donarà minuts a Sergi Roberto, que encara està guanyant ritme després de superar la seva lesió muscular, mentre que en l’eix defensiu podria produir-se el debut de Murillo. Més dubtoses són les altres dues posicions de la rereguarda, on sembla que Lenglet haurà de jugar per falta d’efectius –també podria ser titular Chumi, tot i que s’intueix difícil si l’altre central és Murillo–, mentre que el lateral esquerre serà Juan Miranda, el substitut natural d’Alba. I una situació semblant es produeix al mig del camp, on Busquets, suplent contra el Getafe, podria ser titular per agafar ritme, mentre que un dels interiors serà per Aleñá, que té en aquest duel una ocasió enorme per reivindicar-se. L’altre interior, amb Rakitic a la sala de descans, se’l disputen Arthur, Vidal i Denis.

Pel que fa a l’atac, Coutinho i Malcom tenen un lloc assegurat, mentre que la tercera punxa és la gran incògnita de l’alineació, ja que Luis Suárez, per descans, i Munir, perquè està amb un peu i mig fora del Barça, van quedar ahir fora de la llista. Valverde, doncs, haurà d’improvisar una solució en què, com ell mateix va admetre ahir, fa dies que medita. Per un costat, podria jugar Dembélé, tot i que no es descarta que la punta l’ocupi Vidal o fins i tot Malcom, el que li atorgaria l’extrem a Denis, que tot i estar negociant la seva sortida té força possibilitats de jugar. I és que copa del Rei, i més quan l’has guanyat quatre vegades seguides, gira entre la il·lusió de tornar-la a aixecar i la molèstia que suposa en un calendari tan exigent i atapeït.

Mateix debat a València

I en una situació semblant arriba al duel el Llevant, que es planteja si paga la pena donar-ho tot en una competició que té poques possibilitats de guanyar si a canvi ha de posar en risc el seu paper en la lliga. I és que malgrat que és a la meitat de la taula, l’equip de Paco López, que el proper cap de setmana visita l’Atlético, només ha sumat dos punts dels darrers 12 que ha disputat, cosa que a poc a poc l’ha anat acostant a la zona de descens. És per això que el tècnic va admetre en roda de premsa que per a aquesta nit farà un bon grapat de rotacions. Rober Pier, Bardhi i Roger Martí han quedat fora de la convocatòria, mentre que s’espera que altres titulars habituals com són Oier, Cabaco, Jason o Morales encetin el duel des de la banqueta. Postigo, que no podrà jugar el duel del Wanda per sanció, Toño i Campaña, de fet, sembla que seran els únics habituals que formaran part de l’onze, en el qual entraran el porter Aitor Fernández, els defenses Coke i Chema, els migcampistes Simon, Prcic i Douokuré i els davanters Mayoral i Dwamena.

Tot i que els actors principals sembla que seran uns altres, cal no oblidar que fa menys d’un mes que el Barça ja es va imposar amb claredat al Ciutat de València (0-5), un resultat que avui seria ideal per encara poder descansar més i millor en la tornada. I és que la copa continua sent un mal necessari.

PASSADA ENDAVANT

Coutinho, suplent darrerament, té davant seu una gran oportunitat per reivindicar-se

UN NOU PROBLEMA

Amb Munir descartat, el gran dubte és veure qui serà el davanter centre

DESCANSEN

Messi, Piqué, Luis Suárez, Rakitic i Jordi Alba queden fora de la convocatòria

PENSA EN LA LLIGA

Amb l’equip en hores baixes, Paco López també farà jugar els menys habituals

Només una eliminació del Barça contra el Llevant en sis precedents

Aquesta serà la setena vegada que el Barça i el Llevant s’enfrontaran en una eliminatòria de la copa del Rei, i dels sis precedents, només en un, l’any 1935, l’equip victoriós va ser el conjunt granota, que es va imposar a Saragossa per 3-0 en el partit de desempat, després que els dos primers duels acabessin 1-1 i 2-2, respectivament –llavors no existia el valor doble dels gols a camp contrari ni es disputaven pròrrogues–. La primera vegada que tots dos equips es van veure les cares a la copa va ser en la primera ronda de l’edició del curs 25/26, una eliminatòria que els blaugrana es van endur per un global de 9-1. Després vindria el ja esmentat precedent favorable al Llevant, i tot seguit seria en la copa del curs 42/43, en què el Barça va escombrar els valencians per un global d’11-3. Haurien de passar 61 anys perquè tots dos clubs es tornessin a encreuar en la copa del Rei. Va ser en els vuitens de final de la temporada 2003/04, i aquest cop el Barça va haver de suar de valent, ja que després de perdre a València per 1-0, al Camp Nou va passar demanant l’hora (3-1). Més fàcil, en canvi, va resultar per als blaugrana classificar-se en el darrer precedent, corresponent als quarts de final de la copa de la temporada 2013/14, en el què el Barça va golejar en els dos partits: 1-4 a València i 5-1 al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)