Barça

“Amb la sortida de Munir hi ha un espai; ho valorarem”

Valverde. El tècnic del Barça reconeix que poden recórrer de nou al mercat d’hivern per fitxar un davanter centre que, això sí, hauria de no necessitar un procés d’adaptació a la lliga

Per poc més d’un milió d’euros, Munir ja és a Sevilla i el Barça s’ha quedat sense un davanter en plena temporada. Valverde volia que la situació del jugador se solucionés al més aviat possible i el club ha actuat en conseqüència. Aquesta baixa obre la possibilitat que el club blaugrana torni a recórrer al mercat d’hivern després d’haver incorporat Murillo, cedit pel València. “Amb la sortida de Munir hi ha un espai. Ho valorarem. El mercat està obert i ja veurem si pot venir algun jugador, perquè també s’ha de tenir en compte el tema econòmic”, va assenyalar el tècnic. Sí que té clar que si finalment rep el vistiplau de la secretaria tècnica per incorporar algú, aquest jugador ha de ser de rendiment immediat. “Que es pugui adaptar ràpid a l’equip i sàpiga de què va això. Com hem fet amb Murillo”, va dir Valverde. Mentre això no passi, li tocarà confiar en el B o canviar jugadors de posició. A Coutinho, però, no el veu fent de fals nou: “Entra més pels costats.”

Precisament va tenir bones paraules per al brasiler després del mal moment que passa i fins i tot haver estat assenyalat pel seu segon Jon Aspiazu. “Al llarg de la temporada estàs més afortunat i en d’altres menys. Coutinho ha fet grans partits amb nosaltres i esperem que ho continuï fent. Em fixo en les coses bones, també de Dembélé o Arturo Vidal. L’altre dia va ser un partit difícil, esperem que li serveixi per fer un pas endavant”, va afirmar. Valverde també el veu compatible amb Dembélé i no descarta fer-los tornar a jugar plegats com a l’inici de temporada. “Jo el que intento és tenir equilibri atacant i defensant; a vegades ens va bé i en d’altres no. Contra l’Inter i el PSV van jugar junts i eren partits importants.”

El futbolista que sí que no admet cap discussió és Leo Messi. L’argentí és a només un gol dels 400 en la lliga, unes xifres escandaloses i que per Valverde només estan a l’abast del 10 blaugrana. “No sé què dir que no hagi dit. És una xifra espectacular, que no és a l’abast de cap dels d’aquesta sala. Esperem que caigui aviat. Són números d’escollit, a l’altura d’un jugador únic, segurament.” El gol podria arribar contra l’Eibar, un equip que va rebre els elogis del tècnic barcelonista. “Està clar que l’Eibar té una identitat molt clara marcada per Mendilibar. Li funciona a meravella. Juguen molt convençuts. Vindran a pressionar al davant i intentar que no superem la seva pressió. Voldran portar-nos al seu terreny, on són forts. Intentaran que juguem en llarg. És l’equip que més pilotes roba a camp contrari, pressionen bé i amb convenciment. Però també juguen amb risc i això és el que hem d’aprofitar.” Un dels jugadors de l’Eibar és Cucurella, que està fent una molt bona temporada i que Valverde no descarta que pugui tornar al Barça. “Cucurella està fent una bona temporada, s’ho mereix. És una bona notícia per a ell, per a l’Eibar i per a nosaltres. Ara s’està assentant-se jugant d’interior; nosaltres tenim la plaça coberta. Ell va anar allà de lateral. Li va bé passar per les mans de Mendilibar, un tècnic que pressiona i és exigent. És clar que podria tornar.”

COUTINHO

“Ha fet grans partits amb nosaltres; em fixo en les coses bones de Coutinho”

MESSI I ELS 400

“Són números d’escollit, a l’altura d’un jugador únic, segurament”

Paciència amb els joves del planter

Després de la derrota al camp del Llevant, un dels debats que s’ha obert és sobre la confiança de Valverde en el planter després que decidís canviar Miranda en la segona meitat i Chumi poc després. S’ha afirmat en més d’una ocasió que el tècnic no acaba de confiar en els joves de la casa. Valverde va receptar paciència a l’hora d’incloure els joves al primer equip. “El que s’ha de fer amb els jugadors del planter és tenir paciència. L’equip del B ha canviat molt pel canvi de categoria, ara són molt joves. Han d’anar entrant a poc a poc, li ha passat a tots: Sergi Roberto, Xavi, Andrés... També poden sortir a fora i tornar però sembla que tots tenim pressa”, va afirmar.

Taxatiu pel que fa a Neymar i també Morata

Hermetisme sobre la possibilitat que Neymar torni al Barça o el possible fitxatge del davanter Álvaro Morata: “Som taxatius quan parlem de jugadors d’altres equips. Neymar és un jugador de talla mundial. Ningú m’ha trucat per dir-me res d’això. Respectem molt el jugador i el PSG.” Per Morata ja va advertir que utilitzaria les mateixes paraules. I això va fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)