Barça

Irregularitat ben resolta

Tot i tenir més ensopegades del previst, amb dues derrotes i quatre empats, el Barça tanca la primera volta al capdavant de la taula

Les últimes sis victòries consecutives han permès deixar l’Atlético, segon, a 5 punts, i el Madrid a 10

Com ja va fer l’any passat, el Barça tanca la primera volta al capdavant de la classificació i és el màxim favorit, si no se li torcen les coses en la segona meitat del campionat, per guanyar la que seria la seva quarta lliga en cinc temporades. No ha estat una primera volta perfecta, ja que han tingut més ensopegades del previst, amb dues derrotes sorprenents, a Leganés i a casa contra el Betis, i també quatre empats, alguns d’inesperats, com els del Camp Nou contra el Girona i l’Athletic, però no hi ha dubte que els blaugrana s’han mostrat com l’equip més fiable en les dinou jornades disputades fins ara. Els 5 punts de distància respecte al perseguidor immediat, l’Atlético de Madrid, que, com el curs passat, sembla que serà el gran i únic rival pel títol, i els 10 respecte al Sevilla i el Madrid, així ho confirmen. Una situació que, lògicament, satisfà Ernesto Valverde, que no amaga, però, els daltabaixos viscuts en algun tram del curs: “Estem contents per haver arribat a l’equador de la lliga primers, tot i viure moments pitjors i d’altres de millors.”

43 punts de 57 possibles –8 menys que els que va aconseguir en la primera volta de la temporada passada– és el botí del Barça, que va començar la lliga molt fort, amb quatre triomfs consecutius, que van precedir, però, una ratxa per oblidar, de quatre jornades sense conèixer la victòria. La reacció dels de Valverde, però, va ser per emmarcar, amb una victòria clau contra el Sevilla per recuperar el lideratge i la maneta contra el Madrid, que va posar les coses a lloc i va suposar la destitució de Julen Lopetegui. Tampoc no va deixar que els dubtes sorgits arran de la derrota contra el Betis anessin a més, i després del valuós empat al Wanda Metropolitano, va iniciar la ratxa actual, de sis victòries consecutives –destaquen les golejades a Cornellà-el Prat i al Ciutat de València–, en què s’ha mostrat com un bloc molt eficaç, tant al davant com al darrere, i ha posat fi a la sagnia de gols encaixats –19 dels 20 gols rebuts en aquesta primera volta van arribar en les primeres 13 jornades–. Ha recuperat, doncs, aquella solidesa de la temporada passada que li va permetre gairebé passejar-se pel campionat, amb només una derrota encaixada, ja amb el títol a la butxaca.

Tot i no desplegar sovint un joc brillant, el Barça és clarament l’equip que més espectacle ofereix i, de molt, el més golejador: 53 dianes ha aconseguit en aquestes primeres dinou jornades, 22 més que els altres dos equips més golejadors, el Sevilla i el Celta, i el doble o més que catorze equips. Gran part de culpa, com no podria ser d’una altra manera, l’han tingut els dos jugadors més decisius de l’equip, Leo Messi i Luis Suárez, que amb els tres gols de diumenge contra l’Eibar ja n’acumulen 31. Cap equip n’ha fet més que l’argentí (17) i l’uruguaià (14) junts, que també encapçalen la llista de màxims golejadors de la lliga, i tot fa pensar que es disputaran el Pichichi entre ells.

Només 14 peces habituals

Les lesions d’alguns jugadors, com Umtiti i Vermaelen, que han deixat l’eix de la defensa amb les peces justes, i la de Rafinha, sumades a la preferència de Valverde per apostar per un bloc consolidat amb poques rotacions, han fet que el protagonisme d’aquesta primera volta s’hagi repartit gairebé exclusivament entre catorze jugadors, que són els que acumulen més de 700 minuts. Amb un onze molt recognoscible, gairebé només hi ha hagut alternances en una posició per línia. Al lateral dret, amb Semedo i Sergi Roberto; en un dels interiors, amb Arthur i Arturo Vidal, i en la tercera punxa del trident, amb Dembélé i Coutinho. Cillessen i Samper no han jugat en la lliga, i Denis, Aleñá i Malcom no superen els 100 minuts.

FUGUES EVITABLES

El Barça ha deixat escapar 7 punts al Camp Nou, en les visites del Girona, l’Athletic i el Betis

GRANS MOMENTS

La ‘maneta’ contra el Madrid i el 0-4 en el derbi van suposar dos cops d’autoritat

DUET IMPARABLE

Cap dels 19 rivals supera els 31 gols que han marcat entre Messi (17) i Luis Suárez (14)

SAGNIA ARREGLADA

De 19 gols rebuts en 13 jornades, els blaugrana han passat a rebre’n un en les últimes sis

VISITES SUPERADES

L’equip ja ha jugat a Anoeta, a Mestalla, al Wanda Metropolitano i a Cornellà-el Prat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)