Barça

“Partit decisiu. Posarem un onze per passar l’eliminatòria”

Valverde. El tècnic manté l’enigma de Messi, però admet que l’onze d’avui contra el Llevant tindrà poc a veure amb el del Ciutat de València. Quant a l’arribada d’un 9, calma tensa. Sobre la renovació, tranquil·litat

Fins en tres ocasions va repetir ahir Ernesto Valverde el concepte “partit decisiu” en roda de premsa. Certament, el Barça està davant d’un dels molts moments clau de la temporada. Estem encara al mes de gener i queda encara mitja temporada per endavant, però la continuïtat en la copa obliga a remuntar avui l’eliminatòria contra el Llevant. Si el rei de copes no vol dir adeu a la competició de manera precipitada, l’equip està obligat a capgirar el 2-1 de fa tot just una setmana al Ciutat de València. I en aquest escenari és on entra en joc la carta Messi. L’argentí va ser un dels molts noms que es va quedar a Barcelona en el partit d’anada, però tot fa pensar que avui jugarà. S’intueix una gestió de l’eliminatòria a càrrec de Valverde similar a la feta en els vuitens de final de la temporada contra el Celta, també el mes de gener. A Balaídos, Messi ni tan sols va viatjar i l’equip va empatar 1-1. En la tornada, entre Messi i Suárez van doblegar el Celta per 5-0. Amb tot, Valverde no destapava ahir les seves cartes: “No diré si Messi jugarà o no. No m’interessa que Paco López ho sàpiga.” En aquest sentit, Ernesto va mantenir l’enigma de Messi però sí que va ser més clar conceptualment. El Barça no tirarà la copa i sortirà amb un equip recognoscible: “Posarem el millor equip possible per superar l’eliminatòria sabent, això sí, que diumenge tenim un partit important.” “La nostra intenció primordial és guanyar el partit. A partir d’aquí, lògicament, és important no encaixar. Haurem d’estar alerta perquè el Llevant és un equip amb jugadors importants en la línia d’atac.”

Valverde no es fia d’aquest Llevant. Té present el 2-1 de l’anada i recorda perfectament la derrota per 5-4 de la temporada passada en la lliga: “No crec que el Llevant vingui a especular. Ells vindran a fer-nos una pressió alta, com ens han fet en els dos últims partits contra nosaltres. No crec que canviïn el sistema de joc. Al final, en partits decisius cada equip intenta fer allò que millor sap fer. Ells estan funcionant bé fora de casa i vindran a intentar aprofitar les seves armes.”

Mercat d’hivern

Lògicament, partit al marge, a Valverde se li va preguntar també pels últims moviments d’aquest mercat d’hivern. Damunt la taula, un nom propi i un dorsal. El nom, el de Frenkie de Jong; el dorsal, el 9, com a alternativa a Suárez. “El missatge del club sempre és el d’intentar reforçar l’equip. Ja ho veurem. Si surt una bona opció, ho farem, i si no fitxem cap davanter, doncs jugarem amb els jugadors que tenim, amb els del primer equip i amb l’ajuda del filial.”

Discurs sense fugir del tòpic de cara a la premsa, però tothom sap que vol un davanter sí o sí, i el Barça continua treballant fort en aquesta línia.

Quant al cas De Jong i el seu possible destí parisenc, Valverde va ser el de sempre. Res de parlar de futbolistes que no estan al club: “No he parlat amb De Jong en tot aquest temps. En absolut. Si acaba al PSG què passa...? Mira, per norma no tenim l’hàbit de parlar de jugadors que no estan aquí. A més, jo no tinc cap bola de vidre per poder encertar el futur.”

EL SEU FUTUR? ERNESTO APEL·LA A LA BONA SINTONIA

Després dels últims moviments i declaracions públiques de tots els seus protagonistes pel que fa a la renovació de Jordi Alba, ahir tota l’atenció en la sala de premsa estava a saber si també hi havia alguna novetat quant a la renovació d’Ernesto Valverde. El tècnic continua tranquil en aquest sentit: “Quan tinguem alguna cosa a dir ja ho direm. No entenc gaire que hi hagi tanta intriga amb tota aquesta història. Tinc contracte en vigor i punt. Hi ha bona sintonia i estem dins els terminis que ens havíem fixat per tractar aquest tema. Normalitat”.

LES FRASES

El Llevant no vindrà a especular. Pressionarà a dalt com ens han fet en els dos últims partits. Estan funcionant bé fora de casa
El 9? El missatge del club sempre és intentar reforçar la plantilla. Veurem què acaba passant
Ernesto Valverde
Entrenador del barça
No diré si Messi jugarà o no. No m’interessa que Paco López ho sàpiga. Posarem un bon onze. Volem superar l’eliminatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)