Barça

Koeman: “Els he aconsellat però han de decidir ells”

Veu autoritzada. En la inauguració d’un Cruyff Court a Sant Vicenç dels Horts, l’heroi de Wembley i actual seleccionar holandès reconeix que ha parlat del futur amb De Jong i De Ligt i recorda també que ell no va dubtar quan va fitxar pel Barça

Ronald Koeman, l’heroi blaugrana a Wembley fa ja més d’un quart segle, és una veu més que autoritzada per opinar tant de Frenkie de Jong com de Matthijs de Ligt, els dos objectius que s’allunyen del Barça, ja que més enllà de compartir nacionalitat i conèixer bé com es treballa a l’Ajax, és de fet el seu seleccionador. No va defugir les preguntes sobre tots dos l’exjugador blaugrana, en l’acte d’inauguració d’ahir del primer Cruyff Court que porta el seu nom, a Sant Vicenç dels Horts.

Com no podia ser d’altra manera, Koeman va elogiar tant De Jong com De Ligt, dels quals va dir que són “els típics jugadors holandesos, que han tingut una bona escola i són molt bons jugadors i joves amb un gran futur al davant”, i no va amagar tampoc que ha parlat amb ells dels seus possibles destins: “Jo ja els he aconsellat. Parlo amb ells, també d’aquests temes perquè em pregunten, però són paraules que queden entre nosaltres. Però són els jugadors i el seu entorn els que han de decidir quin és el millor destí.” Koeman també creu que “el més important no han de ser els diners, sinó que segueixin jugant cada setmana, ja que un té 19 anys i l’altre 21 només”, i va recordar fins i tot la seva decisió de fitxar pel Barça en el seu moment: “Jo tenia 26 anys, tenia molt clar el camí que havia de prendre i no vaig tenir cap dubte. L’equip on volia jugar era el Barça i vaig escollir el Barça. A Barcelona em sento com a casa meva. La gent encara em para pel carrer i em pregunta pel 20 de maig.”

Més enllà de De Jong i De Ligt, el que encara és el defensa de la història del Barça que més gols ha marcat, també va comentar part de la resta de l’actualitat blaugrana. Consultat sobre la incògnita referent a la continuïtat de Valverde i la possibilitat que en un futur sigui ell qui pugui ocupar la banqueta del Camp Nou, afirma que el Txingurri està fent bé les coses: “Jo estic molt a gust com a seleccionador d’Holanda, tot i que no es pot saber mai què pot passar en un futur. Però el Barça va bé, és líder en la lliga i tant de bo arribi lluny en la Champions. I si es guanyen coses, normalment un entrenador ha de seguir.” De l’únic holandès a la plantilla blaugrana, Cillessen, va destacar que “està molt content al Barça tot i jugar poc”, i fins i tot va valorar la possibilitat que Morata acabi sent blaugrana en aquest mercat d’hivern, i va afirmar que hi encaixaria: “També vaig entrenar uns anys a la Premier, que és una competició molt forta, també físicament, i és un jugador que està preparat i amb qualitat per jugar al Barça.”

El 8è de 15 Cruyff Courts a Catalunya

X.S.

Situat al barri de Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, el d’ahir és el vuitè Cruyff Court dels quinze que ha d’inaugurar la Fundació Cruyff a Catalunya, prioritzant zones desfavorides, fruit de la col·laboració amb la Fundació La Caixa i la Fundació Barça. A més de Koeman, que dona nom a aquest Cruyff Court, que té també el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, també van assistir a l’acte, entre altres, la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff; el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró; el vicepresident primer del Barça i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, i l’alcaldessa de la localitat, Maite Aymerich. “Volia que el Cruyff Court que portés el meu nom fos a Barcelona o a prop perquè m’hi sento com a casa meva”, va assegurar Koeman, que s’uneix així a la llista d’altres exblaugrana o jugadors en actiu que donen nom a un Cruyff Court, com el de Fontàs a Banyoles, el de Ronaldinho a les Roquetes, el de Stòitxkov a Martorell, el de Sergio Busquets a Badia del Vallès, el de Puyol a la Pobla de Segur, el de Piqué a Sant Guim de Freixenet i el de Xavi a Terrassa, que va ser l’embrió d’aquest projecte i va posar els fonaments de l’acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)