Barça

El Llevant portarà el cas Chumi fins al TAD

Copa. Competició arxiva el recurs presentat pel club valencià per alineació indeguda del central del filial perquè li arriba fora de termini

El Barça va poder entrar en el sorteig dels quarts de final de la copa, en el qual ha quedat emparellat amb el Sevilla, gràcies al 3-0 contra el Llevant de dijous i també a la decisió de la jutgessa única del comitè de competició de la federació espanyola, Carmen Pérez, que va arxivar el recurs presentat pel Llevant per alineació indeguda de Chumi en el partit d’anada dels vuitens de final.

Com havia anunciat dijous el president del club valencià, Quico Catalán, el Llevant va presentar el recurs a les 9.33 h d’ahir, però va ser arxivat per haver arribat fora de termini, sense que la jutgessa única del comitè de competició entrés en el fons de la qüestió. El Llevant tenia temps per fer aquesta denúncia fins a les dues del migdia de dilluns passat, però ningú va detectar alineació indeguda del jugador del filial, Chumi, fins que ahir ho va denunciar el diari El Mundo.

La reacció del Llevant va ser immediata i va comunicar que presentava de manera immediata un nou recurs davant el comitè d’apel·lació de la mateixa federació, tot esperant que aquest organisme resolgués el cas amb la major brevetat possible. El comitè d’apel·lació es reunirà dilluns i tot fa pensar que també arxivarà el recurs presentat pel Llevant i que el club valencià portarà el cas al TAD (tribunal administratiu de l’esport).

El portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, va mostrar la seva satisfacció per la decisió presa per competició. “La jutgessa ha estat clara i ha dit que la reclamació del Llevant no podia prosperar. No ha entrat en el fons del tema perquè el recurs s’ha presentat fora de termini. Ha dit que no hi havia cas perquè l’acció havia prescrit. Els terminis són indiscutibles i el respecte a aquesta norma ha de ser per a tothom, també per als organismes que imparteixen justícia”, va dir Vives quan se li va preguntar per una possible resolució contrària al Barça del TAD en un futur.

El portaveu del Barça entén la decisió del Llevant “perquè defensa els seus interessos”, tot i no estar d’acord amb el que diu el club valencià. El Barça defensa que l’alineació de Chumi és legal, tot i que ahir no es va entrar en el fons de la reclamació. La discrepància està en dos punts de l’article 56 del codi disciplinari de la federació. El punt 1 diu que les sancions lleus (1 a 3 partits) s’han de complir en la mateixa competició. És a dir, que si Chumi va ser sancionat per acumulació de targetes amb un partit de suspensió en la lliga després de veure la cinquena groga contra el Castelló el 6 de gener, la sanció s’havia de complir en la lliga. El punt 3 d’aquest mateix article, però, diu que els jugadors del filial o d’un equip depenent no podran jugar en cap altra categoria fins que hagin complert la sanció. Es pot interpretar que Chumi no podia jugar cap partit fins a complir la sanció en el filial en el partit de lliga contra l’Alcoià.

Des del Barça discrepen d’aquesta interpretació de la norma i creuen que Chumi no podia jugar amb el primer equip en la lliga, però sí en la copa. Segons el Barça, la norma està feta perquè un jugador del filial sancionat amb el seu equip no pugui jugar el següent cap de setmana amb el primer equip mentre compleix la sanció en la seva categoria i que per això l’article parla de jornades.

De moment, competició no va entrar a interpretar aquestes normes i tampoc ho farà apel·lació, que es quedarà en la presentació fora de termini del recurs del Llevant. Caldrà veure què fa el TAD quan el cas arribi a aquest organisme.

EL LLEVANT

El club valencià va presentar un nou recurs a apel·lació, que també hauria d’arxivar-lo

JOSEP VIVES

“No han entrat en el fons del recurs perquè estava fora de termini. Aquests són indiscutibles”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)