Barça

Màxima exigència sense el 10

El Barça reprèn la copa, enterbolida encara pel cas Chumi, amb l’objectiu de donar un cop d’autoritat al Pizjuán i encarrilar així el pas a les semifinals

Ni l’argentí ni el de Badia formen part de la convocatòria. Boateng i els jugadors del filial Oriol Busquets i Riqui Puig són les grans novetats d’una llista de 19

Superada l’eliminatòria de vuitens de final contra el Llevant, tant al camp com als despatxos, en espera del que dictamini el TAD, que resoldrà avui un nou recurs del Llevant pel ja conegut com a cas Chumi, el Barça reprèn la copa amb una prova d’autèntic nivell, visitant el Sánchez Pizjuán (21.30 hores, TV3), on es veuran les cares els dos últims finalistes del torneig. L’afrontarà, però, sense Leo Messi, que, juntament amb Sergio Busquets, és la gran absència de la convocatòria, en què sí que entra el nou fitxatge blaugrana, Kevin-Prince Boateng. Tota una sorpresa, que l’argentí no hi sigui. I més encara tenint en compte que diumenge ja va ser suplent contra el Leganés, tot i que va entrar en la recta final i va liderar l’equip cap al triomf. Tot i l’absència, per decisió tècnica, de Messi –el club no va informar de cap problema físic–, que s’afegeix a la baixa per lesió de Dembélé, que en té per dues setmanes, el Barça, líder ferm en la lliga amb set victòries seguides, aspira a donar també un cop d’autoritat en la competició del KO, que domina amb mà de ferro, ja que ha guanyat les últimes quatre edicions. L’objectiu és començar a encarrilar el pas a semifinals, que s’acabarà de decidir la setmana que ve al Camp Nou, també dimecres i a la mateixa hora que avui. Entremig, però, els de Valverde no es podran relaxar, ja que diumenge visiten Montilivi.

Sense diverses peces clau, hi haurà canvis en l’onze, al qual tornaran els dos jugadors amb passat sevillista, Rakitic, suplent diumenge, i Lenglet, que no va jugar cap minut. També s’hi entreveu Arturo Vidal, que tampoc va participar contra el Leganés. L’altra novetat, a més de la segura de Cillessen, el porter de la copa, podria ser Malcom, acompanyant en atac Luis Suárez i Coutinho, obligat a millorar, si és que Valverde no es decanta pel nouvingut Boateng. Una altra incògnita és si serà Sergi Roberto o Semedo qui ocupi el lateral dret. Tot i jugar els dos partits contra el Llevant, qui segur que no hi serà és Murillo, per acumulació de targetes, ja que, a les dues que va veure en els duels contra el conjunt granota, se n’hi afegeix una altra amb el València en els setzens de final. Sigui quina sigui l’aposta, Valverde haurà de descartar un jugador abans del partit, ja que la llista, en què també han entrat Oriol Busquets i Riqui Puig, del filial, està formada per dinou jugadors.

L’absència de Messi sempre és determinant, però el Barça afronta l’eliminatòria en un gran moment, dels millors de la temporada, i en una situació totalment oposada a la del Sevilla, que encadena tres derrotes –si bé una d’intranscendent, en la copa contra l’Athletic, ja que va superar igualment l’eliminatòria–. No acaba aquí, però, la mala dinàmica dels de Machín, que només han guanyat un dels últims sis partits disputats, l’anada dels vuitens de copa, a San Mamés. Amb tot, i amb l’objectiu de tornar a ser en la final com l’any passat, tot indica que el conjunt sevillista no reservarà efectius. No hi serà, però, el fins fa uns dies davanter del Barça, Munir, que estarà un mes de baixa per una lesió muscular, ni l’exblaugrana Nolito, que en té per tres mesos, a més de Gnagnon i Gonalons, també lesionats.

OPORTUNITAT

Sense Messi ni tampoc Dembélé, lesionat, Malcom té molts números per ser titular

UN RIVAL FERIT

El Sevilla encadena tres derrotes i només ha signat un triomf en els últims sis partits

MUNIR ÉS BAIXA

L’exblaugrana té una lesió muscular i es perdrà tota l’eliminatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)