Barça

“Esperem que Xavi pugui liderar el projecte post -Messi”

Presentació de Víctor Font. L’empresari de Granollers assegura que té molt bona sintonia amb l’excapità i espera que s’involucri en la seva candidatura per encapçalar la part esportiva

L’empresari de Granollers Víctor Font va presentar a l’Auditori Axa de l’Illa Diagonal i davant 600 persones el seu projecte de cara a les eleccions a la presidència del FC Barcelona previstes per al 2021. En un format de xerrada amb el periodista Antoni Bassas, l’acte va començar amb la interpretació del cant del Barça per part d’Ignasi Terraza Trio i just després es va fer una presentació de la biografia i el currículum de Font, així com dels seus inicis en el barcelonisme. També es van poder veure vídeos dels seus desplaçaments a diferents finals del Barça.

Amb experiència fent el pla de negoci en la candidatura de Laporta el 2003 i també en la del 2010 de Marc Ingla, Víctor Font va assegurar que totes aquelles experiències li han servit per prendre consciència de com s’ha de gestionar el club. Per Font, el Barça es troba davant una “tempesta perfecta” perquè haurà d’afrontar la retirada de Messi i la millor generació de futbolistes de la història, perquè té un model de gestió “obsolet” i, finalment, perquè s’ha d’afrontar el projecte de l’Espai Barça.

“El model actual està optimitzat al màxim. No generem prou recursos i ja hem de vendre jugadors.” Font considera que els recursos s’han de “multiplicar per dos” i es veu amb cor de fer-ho possible. “Hem de ser capaços de vendre productes i serveis directament als milions de seguidors que el club té arreu del món, eliminant intermediaris”, va explicar. Compta amb els jugadors també en aquest assumpte. En resum, cal fer “una revolució als despatxos com la que Johan va fer al camp”. “El Madrid té els mateixos vicis que el Barça però exagerats, Florentino fa de secretari tècnic”, va exemplificar. Una de les coses que vol fer és canviar radicalment el sistema del seient lliure; en comptes d’incentivar a alliberar el seient, premiar amb descomptes qui vagi al camp. “Si vas al camp pagaràs menys.”

En l’apartat esportiu, per a Víctor Font la figura de Cruyff és imprescindible en el seu projecte. Es va qualificar com un defensor acèrrim del model de joc de posició que va implantar i de l’herència “guanyadora” que va deixar. I per això compta amb els qui millor el coneixen. “Voldria que el màxim nombre d’esportistes que coneixen i han viscut aquest model treballessin pel club, cadascun des del lloc on pugui contribuir millor”, va assenyalar. En aquest sentit, vol que Xavi Hernández sigui qui lideri el projecte esportiu després de la retirada de Messi: “Esperem que Xavi pugui liderar el projecte post-Messi. Tinc molta sintonia personal amb ell.” Font va revelar que el de Terrassa ja li havia dit que posaria Riqui Puig de titular. De Messi, va explicar que un cop decideixi penjar les botes caldria parlar amb ell perquè continués vinculat al club. També es va mostrar partidari de continuar invertint en les seccions professionals i de crear-ne de noves gràcies a la millora d’ingressos, i també impulsar equips femenins en totes les seccions professionals.

Més participació del soci

En l’aspecte social, Víctor Font aposta per una major participació del soci en la presa de decisions, com per exemple en canvis a l’escut o de la samarreta, i impulsarà el vot electrònic. Per descomptat, va defensar que el Barça ha d’estar sempre en mans dels socis. Pel que fa a la situació de Catalunya va ser clar: “Soc dels molts catalans que creiem en l’encaix amb Espanya i ens hem tornat independentistes. El Barça ha de defensar els interessos de Catalunya i estar al costat del que vulgui la majoria del poble català.” Això sí, el seu consell el formarien gent d’ideologia diversa.

Multitud de cares conegudes

En la presentació hi havia multitud de cares conegudes del barcelonisme i de la societat civil. A l’Auditori Axa s’hi va poder veure l’excapità Carles Puyol i la seva dona, els germans Òscar i Roger Garcia Junyent, Gerard López, l’exjugador Albert Tomàs, Enric Masip, Joan Gaspart, Evarist Murtra, Toni Rovira, Franquesa, Maria Elena Fort, Josep Maria Minguella, l’exdirector general del Barça Joan Granados, Josep Vives, l’excap de premsa d’Artur Mas Joan Maria Piqué, l’exdiputat d’ERC Xavier Vendrell, el cuiner Fermí Puig, l’exconsellera Meritxell Borràs, l’exdirector de metodologia del Barça Joan Vilà i el president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)